MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak to jest z tymi niebezpiecznymi psami ?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 2 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2013-01-12 23:14:01 (12 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Obrazek
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2013-01-12 23:23:47 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Staffiki nie sa zakazane, sa rasa rodzima UK i normalnie w hodowli.
Zakazane rasy i psy w typie wymienilas i tyle w temacie.
Pigula, mam wrazenie, ze ktos nie bardzo sie zna na psie, smiem przypuszczac, ze gdyby ktokolwiek zglosil, policjant zauwazyl, ze maja psa w typie pita, to dlugo by u nich nie zagrzal miejsca.

Jest opcja mozliwosci zerejstrowania psa z listy, mocno klopotliwa ze wzgledu na procedure i koszty (pozwolenie uzyskiwane sadownie, przy pomocy prawnikow, po testach psa i pod wieloma obostrzeniami).

Problem z ttb lezy w progu pobudliwosci i nieumiejtnosci ludzkiej zapanowania nad psem. Poza tym typ psa wyhodowanego w okreslonym celu i trudno oczekiwac, by raptem zamienil sie w kanapowca.
I problem nie dotyczny tu glownie zachowan w domu, do domownikow.

Do góry stronyOffline

_Tajemnica_

Post #3 Ocena: 0

2013-01-13 10:49:17 (12 lat temu)

_Tajemnica_

Kobieta

Z nami od: 12-01-2013

To nie chodzi o mnie,ja nie mam takiego psa i zarazem problemu z nim.
Założyłam ten temat,bo chodzi o problem ogólny z tymi psami.
Też wydaje mi się że u znajomych to na pewno nie pitt.
Staffik i amstaff to co innego !
UK to znowu nie FCI...
@karjo1, dokładnie to chodzi o ludzi a nie o psy, tylko UK poradziła sobie świetnie z innymi problemami a z TYM nie może...łatwiej zakazac trzymania niż np. nałożyc na przyszłych właściiceli OBOWIAZEK szkolenia psa, pod względem posłuszeństwa oraz odpowiedniej resocjalizacji.

[ Ostatnio edytowany przez: _Tajemnica_ 13-01-2013 10:50 ]

Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #4 Ocena: 0

2013-01-13 11:44:26 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2013-01-13 10:49:17, _Tajemnica_ napisał(a):
To nie chodzi o mnie,ja nie mam takiego psa i zarazem problemu z nim.
Założyłam ten temat,bo chodzi o problem ogólny z tymi psami.
Też wydaje mi się że u znajomych to na pewno nie pitt.
Staffik i amstaff to co innego !
UK to znowu nie FCI...
@karjo1, dokładnie to chodzi o ludzi a nie o psy, tylko UK poradziła sobie świetnie z innymi problemami a z TYM nie może...łatwiej zakazac trzymania niż np. nałożyc na przyszłych właściiceli OBOWIAZEK szkolenia psa, pod względem posłuszeństwa oraz odpowiedniej resocjalizacji.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>_Tajemnica_</i> 13-01-2013 10:50 ]

Odpowiedzialni za dany resort (dziedzine)w UK, po porostu nie ufają swoim obywatelom odnośnie, poprowadzenia psa. Jeżeli zostawi sie furtkę lekko uchyloną, to tacy zwolennicy walk psów, albo nielegalni hodowcy - zawsze znajdą jakiś sposób na obejście - nakazów, zakazów itp.
Zadziwiające jednak jest, że ten sam pies -a mający wpisane w papiery Mixed Breed, nie stanowi już takiego problemu..
Phi

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2013-01-13 13:56:33 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Zadziwiające jednak jest, że ten sam pies -a mający wpisane w papiery Mixed Breed, nie stanowi już takiego problemu..

....do czasu np sprawy w sadzie w zwiazku z zachowaniwem pupila, kiedy ekspert przedstawia raport (wlasciciel tez moze swojego eksperta raport przedstawic), i jesli potwierdza ze pies ma duzo charakterystyk niebezpiecznego psa, zwykle konczy sie jego prognoza zycia (poza konsekwencjami dla wlasciciela).

Listy niebezpiecznych ras nie sa ewenementem w UK, inne kraje w Europie tez maja wykazy niebezpiecznych ras.
Ada

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2013-01-13 19:02:50 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2013-01-13 11:44:26, gdanszczanka napisał(a):

Ten numer przechodzi chyba tylko w Pl. W wiekszosci obostrzenia dotycza ras psow i psow w typie rasy (gdzie eksterier decyduje).

Do góry stronyOffline

_Tajemnica_

Post #7 Ocena: 0

2013-01-13 22:54:46 (12 lat temu)

_Tajemnica_

Kobieta

Tak, oczywiście inne kraje też mają takie wykazy.
Ale czy ten zakaz jest dla Was jasny ???
Ok, nie można wwozic do uk tych 4 ras oraz ich typów, zagłębiając się dalej w temat wyczytamy że: posiadając takiego psa,nie możemy go rozmnażac ani przekazywac itd.
Czyli, ja rozumiem to tak :
wolno posiadac, ale nie wolno przywozic a to jak dalej zostanie to rozpatrzone zależy od sąsiadów, od Nas i psa ;]
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Triumpf

Post #8 Ocena: 0

2013-01-15 16:28:22 (12 lat temu)

Triumpf

Kobieta

Z nami od: 31-07-2012

Witam! Mój ulubiony temat:)Ja mam spore doswiadczenie z psami.Pies jest taki jak jest w domu..chyba ze trafi sie na prawdziwego otepienca.Ja przywiozlam do UK amstafke bez problemu..A wzielam ja jak miala 2 lata ze schroniska majac pólroczne dziecko.Wlasciciel oddal ja bo jego nowa dziewczyna sie jej bala:(( Kazdy mówil zebym sie stuknela w glowe ryzykujac zabranie takiego psa wiec stuknelam sie i wzielam.Nigdy nie zalowalam!Mój dom chroni najlepiej jak potrafi,dzieci uwielbia i wszystko czego ona chce to milosci i spacerów.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2013-01-15 16:51:31 (12 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja mialam w Polsce psa wlasnie z tej listy zakazanych, weterynarz nam o tym powiedzial, bylo nam bardzo cizeko oddac ja (sunie)ale nie bylo onnego wyjscia. Byla bardzo lagodna, zwlaszza do dzieciakow, mlodse otwieraly jej paszcze na rosciez i wsadzaly glowe do srodka zagladajac, oczywiscie wszystkie zabawy byly kontrlowane. Pamietam jak wychodzilam z nia na spacer i szlam chodnikiem mijali nas ludzie szerokim lukiem lub brali swoje pieski pod pache w ochronie przed Hera, moja Hera, pies bojowy a dzieciaki po niej jedzily, zlodziejowi pokazalaby ogonem gdzie w domu kosztownsci leza a sasiada maly kundel gryzl kogo popadnie, nie mogl byc ani na minute ze syczy spuszczony, pukajac do nich trzeba bylo byc naprawde ostroznym, niejednokrotnie i ja i dzieciaki moje mialy pogryzione lydki i nic nie mozna bylo z tym zrobic bo to kundel, z wiekiem nawet na swoich domownikow zaczal sie rzucac dopiero wtedy wywiezli na wies na lancuch.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

_Tajemnica_

Post #10 Ocena: 0

2013-01-17 18:25:28 (12 lat temu)

_Tajemnica_

Kobieta

Cytat:

2013-01-15 16:28:22, Triumpf napisał(a):
Witam! Mój ulubiony temat:)Ja mam spore doswiadczenie z psami.Pies jest taki jak jest w domu..

Tak, ale nie do końca.
Jeśli chodzi o agresję, mogą byc różne przyczyny:
-ból
-choroba, której na "gołe" oko nie widac
-zła,nieodpowiednio dobrana dieta
-liczy się też to jak pies spędza czas w ciagu dnia, czy ma zapewniane jakieś "atrakcje" dzięki którym się nie nudzi i nie przychodzą mu głupoty do głowy :-]

Cytat:

2013-01-15 16:28:22, Triumpf napisał(a):Ja przywiozlam do UK amstafke bez problemu..

No i dla mnie właśnie to jest niezrozumiałe...fajnie że udało Ci się przywieźc psiaka, ale powiedz; JAKIM CUDEM ?
Przecież ogólnie to "niby"niemożliwe ??!

Cytat:

2013-01-15 16:51:31, littleflower napisał(a):
Ja mialam w Polsce psa wlasnie z tej listy zakazanych, weterynarz nam o tym powiedzial, bylo nam bardzo cizeko oddac ja (sunie)ale nie bylo onnego wyjscia. Byla bardzo lagodna, zwlaszza do dzieciakow, mlodse otwieraly jej paszcze na rosciez i wsadzaly glowe do srodka zagladajac, oczywiscie wszystkie zabawy byly kontrlowane. Pamietam jak wychodzilam z nia na spacer i szlam chodnikiem mijali nas ludzie szerokim lukiem lub brali swoje pieski pod pache w ochronie przed Hera, moja Hera, pies bojowy a dzieciaki po niej jedzily, zlodziejowi pokazalaby ogonem gdzie w domu kosztownsci leza a sasiada maly kundel gryzl kogo popadnie, nie mogl byc ani na minute ze syczy spuszczony, pukajac do nich trzeba bylo byc naprawde ostroznym, niejednokrotnie i ja i dzieciaki moje mialy pogryzione lydki i nic nie mozna bylo z tym zrobic bo to kundel, z wiekiem nawet na swoich domownikow zaczal sie rzucac dopiero wtedy wywiezli na wies na lancuch.

Jedni są zmuszeni oddac, drudzy przywozą inie mają w uk najmniejszych problemów z takim psem.
Nie pojmuję !

[ Ostatnio edytowany przez: _Tajemnica_ 17-01-2013 18:28 ]

Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,