MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zwierzeta maja swiadomosc taka jak ludzie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-11-28 21:17:00 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2012-11-28 21:24:20 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Cytat:

2012-11-28 21:12:32, PaniDomu napisał(a):
Wiesz co leonka,ja strasznie nie lubie jak ludzie czytaja miedzy wierszami i dopowiadaja sobie rzeczy o ktorych nawet nie wspomnialam.
Nigdzie w mojej wypowiedzi nie pisalam,ze stawiam na rowni tych co jedza mieso z tymi co te zwierzeta morduja.

To taki urok slowa pisanego i projekcji jakie uskuteczniamy percepujac rzeczywistosc. No ale w ten temat nie bede wchodzila glebiej,bo kto zrozumial to zrozumial a kto nie to...no coz.

Ja tylko pisze o moim zdaniu na pewien temat,moich przemysleniach i tyle. Nie zawsze chce mi sie "naprostowywac" i sprowadzac na wlasciwe tory to co napisalam i jak zostalam zrozumiana - kazdy czlowiek postrzega otaczajacy swiat przez pryzmat samego siebie,swoich kompleksow,lekow,ograniczen,niespelnien itp.
Ja to rozumiem i nie obrazam sie jak ktos pisze o mnie "neofitka" czy " nawiedzona" itp.
W sumie to mnie to smieszy : ).
No ale to jest forum i kazdy ma prawo glosu,chociaz w realnym swiecie prawdopodobnie z niektorymi nawet bym slowa nie zamienila tylko przeszla obok.

A ze idzie zima i sie siedzi przed kompem wiecej to sie i pisze.

Ale dlaczego postrzeganie swiata, jak mowisz ksztaltuja, tylko negatywne cechy i doswiadczenia ???
Moje postrzeganie swiata, nie wynika z kompleksow, ani manii depresyjnej - ja jestem szczeslwa, spelniona, wrazliwa osoba o zlotym sercu *ROFL*....
I mysle, ze na tym dojzalosc ludzka polega, ze z kazdym mozna porozmawiac i o na kazdy temat; niekoniecznie doszukujac sie u rozmowcy cech negatywnych... To bym nazwala zgorzknialoscia i snobizmem:-]:-]
Phi

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #3 Ocena: 0

2012-11-28 21:29:52 (12 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

Jestem odpowiedzialna za to co napisze ale juz niestety nie ponosze odpowiedzialnosci za to jak zinterpretujesz moje slowa.

Kazdy rozumie to co chce i mi nic do tego.
Jak napisalam powyzej: ja tylko wyrazam swoje przemyslenia i opinie.
I tyle.
Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #4 Ocena: 0

2012-11-28 21:53:06 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-28 21:29:52, PaniDomu napisał(a):
Jestem odpowiedzialna za to co napisze ale juz niestety nie ponosze odpowiedzialnosci za to jak zinterpretujesz moje slowa.

Kazdy rozumie to co chce i mi nic do tego.
Jak napisalam powyzej: ja tylko wyrazam swoje przemyslenia i opinie.
I tyle.

Przepraszam, ze na ciebie naciskam, ale poruszylas temat, ktory od poczatku wzbudzil kontrowersyjna i raczej intresujaca dyskusje , a pozniej sie rakiem wycofujesz, ze tylko swoje spostrzezenia wyrazasz - bo niektorzy uczestnicy nie zgodzili sie na porownanie z marginesem spolecznym. I uwazam, ze nie trzeba czytac miedzy wierszami, bo jasno wynika, ze jezeli jestesmy miesozerni to opiekujemy sie zwierzetami - by ztlumic, w sobie, poczucie winy za zjedzone "jagniatko"....
Nastepnym razem moze nie prowokuj dyskusji i wyraz uczucia w watku - "chcialam powiedziec, ze..."
Phi

Do góry stronyOffline

PaniDomu

Post #5 Ocena: 0

2012-11-28 22:09:45 (12 lat temu)

PaniDomu

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 11-09-2011

gdanszczanko - w stosunku do mojej osoby daruj sobie tak pouczajacy ton.

Przeciez wiesz,ze bede nadal pisala to co chce i gdzie chce.I wciaz nie mam wplywu na to jak moje slowa zinterpretujesz i co sobie nadinterpretujesz. Nie mam wplywu rowniez na to, czy bedziesz czytala moje wypowiedzi czy tez nie ale jak juz wspomnialam powyzej, gdybym spotkala sie z Toba w realu prawdopodobnie nie mialabym ochoty na rozmowe z Toba.

Ale Twoja uwaga o poczuciu winy bardzo mi sie podoba.
Dyskusje z Toba uwazam za skonczona.
Pozdrawiam.

PS.
Nie chcialam rozpoczynac dyskusji tylko wkleilam linka z konferencji jako ciekawostke.
Ja nie lubie dyskutowac (o czym juz wspomnialam w poscie dotyczacym literatury) poniewaz nie mam zapedow zmieniania swiata i ludzi. Kazdy sobie mysli i robi co chce. A ze mam poglady,ktore nie kazdemu pasuja - na to nic nie poradze. Ludzie interesuja mnie o tyle o ile maja podobne poglady i punkt widzenia oraz wiedze co ja.
A oceny mojej osoby przez innych nie maja na mnie zadnego wplywu ani mnie nie poruszaja w zaden sposob. Czasami mnie to umacnia wrecz w przekonaniu.

[ Ostatnio edytowany przez: PaniDomu 28-11-2012 22:20 ]

Czytaj Oszczedna Pani Domu w Londynie

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-11-29 17:01:52 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #7 Ocena: 0

2012-11-29 19:11:53 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Buahahahahhaha
No i dyskusje ze mna uwaza "pani domu" za skonczona....
Madam - Unfortunately ( or maybe fortunately for me) I am not shoping in real!!! I was completely unaware of the shop existence...
Napisalam po angielsku - po polsku nie dociera do "jasnie pani"...Wynioslosc tonu i egoizm ktory wieje z Twoich wypowiedzi, swiadczy tylko o malo skomplikowanej osobowosci PaniDomu...
Phi

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2012-11-29 19:21:42 (12 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dziewczeta!

Wybaczcie, ze tak namietnie off-top'uje, i w jakze owocnych klotniach bezczelnie przeszkadzam... Byc moze milosnikow naszych braci mniejszych zainteresuje link, ktory wrzucilam w tym oto temacie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2012-11-29 20:25:59 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gdanszczanka

Post #10 Ocena: 0

2012-11-29 20:42:06 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Cytat:

2012-11-29 19:21:42, galadriel napisał(a):
Dziewczeta!

Wybaczcie, ze tak namietnie off-top'uje, i w jakze owocnych klotniach bezczelnie przeszkadzam... Byc moze milosnikow naszych braci mniejszych zainteresuje link, ktory wrzucilam w tym oto temacie.

Faktycznie w UK, to raczej nie przejdzie, a wielka szkoda!!:-8
Zjadam przepyszne steaki i golonki, czy nie - bezbolesna i szybka smierc to podstawa... Moze i, jak to "oni" twierdza, mieso jest wtedy kruchsze itd - ale, niestety, nie jest to wystarczjacym argumentem, zeby znecac sie nad stworzeniem..:-(
Phi

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,