MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Staffordshire bull terrier.

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2012-11-20 21:23:02 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tyle, ze ta opieka jest tak bardzo podstawowa, ze szkoda by bylo skazywac jakiekolwiek zwierze na takiego opiekuna, ktoremu zal kasy na utrzymanie zachcianki, a w okolicy chce blysnac 'rasowcem'.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gdanszczanka

Post #2 Ocena: 0

2012-11-20 23:47:25 (12 lat temu)

gdanszczanka

Kobieta

Z nami od: 16-10-2012

Ja mam Dogue de Bordeux (French Mastiff), ktory jest w Belgii uznany za rase bardzo niebezpiczna i sa ograniczenia w ich rozmnazaniu itp itd.
Pies bardzo duzy silny i wymaga opiekuna o silnym charakterze ( i rece, bo jak mnie pociagnie, to latam jak latawiec, na spacerze) Wspanialy, spokojny pies - rodzinny. Rasa duza ( molos), ale niestety bardzo krotko zyja (srednio 7 lat) i sa bardzo delikatne, tzn wymagaja specyficznej diety, regularnych spacerow i czasu oraz, co najwazniejsze - milosci. Zaadoptowalismy naszego misiulka za posrednictwem organizacji charytatywnej, ktora zajmuje sie wylacznie ta rasa i jako datek maja ustalona cene 200 fun, co jest , dla mnie, calkowicie zrozumiale - bo jakze by oni mieli sie utrzymac... Ubezpiczenie nie bylo latwe czy tez tanie, ale mozliwe, weterynarz, ktory sie bedzie zawsze Hoochem zajmowal (taki vet rodzinny), obiecal podszkolic sie w kierunku tej rasy, chip zalatwilismy w pets at home, w promocji za £10.
W sumie nie jest to az taki duzy koszt, a o dodatkach na utrzymanie zwierzaka nawet bym nie smiala myslec, wychodze z zalozenia, ze jak mnie nie stac - to nie posiadam, a jezeli bardzo chce posiadac to musze wszystko zrobic zeby mnie bylo stac (ta sama zasada dotyczy dzieci).
Wiec kochany zalozycielu tematu przemysl dobrze decyzje i swoja "przygode" bycia wlascicielem psa skonfrontuj z rzeczywistoscia, i nie zaczynaj od szukania benefitow, Prosze :) :)
Phi

Do góry stronyOffline

PaulaOjanoma

Post #3 Ocena: -2

2012-11-22 13:48:29 (12 lat temu)

PaulaOjanoma

Kobieta

Z nami od: 30-07-2012

gdanszczanka a Ty to na pochwale czekasz??? bop tak dokladnie swoja sytuacje opisujesz, ze chyba plusa Ci trza dac ... loool

Do góry stronyOffline

Zuzzia

Post #4 Ocena: 0

2012-11-22 19:37:32 (12 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

Z nami od: 16-12-2011

Cytat:

2012-11-20 23:47:25, gdanszczanka napisał(a):
(...) wychodze z zalozenia, ze jak mnie nie stac - to nie posiadam, a jezeli bardzo chce posiadac to musze wszystko zrobic zeby mnie bylo stac.
Wiec kochany zalozycielu tematu przemysl dobrze decyzje i swoja "przygode" bycia wlascicielem psa skonfrontuj z rzeczywistoscia, i nie zaczynaj od szukania benefitow, Prosze :) :)

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,