MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Potrzebne towarzystwo dla DON-ki/ info. o treningach

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Zuzzia

Post #1 Ocena: 0

2012-09-20 12:03:00 (13 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

Z nami od: 16-12-2011

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Od 9 dni jest ze mna 16tygodniowy owczarek niemiecki. Jej okres socjalizacyjny zbliza sie ku koncowi, a my wciaz kulejemy ze znajomosciami z innymi pieskami. Mala jest cudowna wobec dzieci, ludzi, innych zwierzat, ale niestety wobec psow wciaz jest strachliwa.
Czy znalazlaby sie ktos z okolic Croydon, Mitcham, Sutton chetny na wspolne spacery i pomoc w socjalizacji malej?! Chetnie odwdzieczymi sie psimi smakolykami oraz dobra kawa dla wlasciciela.

PS. Czy moglibyscie polecic dobrego behawioryste/ szkole dla maluchow/ zajecia w psim stadzie, gdzies w/w okolicach?!

Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: Zuzzia 20-09-2012 12:10 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-09-20 13:02:19 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2012-09-20 16:12:32 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Szczon w tym wieku ma prawo byc lekliwy wobec innych psow - to zupelnie normalne. Jest zbyt mlody na ustalanie sobie pozycji w stadzie, wiec musi byc ulegly wobec doroslych osobnikow. Pomysl z zapoznawaniem jej z innymi psami jest niezly, fajnie jakby to byly szczeniaki, z ktorymi moglaby sie po prostu bawic, lub przyjazne psy w jej wadze lub wieksze i w zblizonym temperamencie. Jesli sunia jest lekliwa z natury, bardzo wazne jest, zeby zabawy z innymi psami byly w miare delikatne - chodzi mi o to zeby jej drugi pies na wstepie nie skotlowal w zabawie. Wzmacnianie jej pozytywnych zachowan, delikatne, lecz konsekwentne prowadzenie, absolutnie zadnej ostrej bury, nie mowiac juz o karceniu biciem. Jesli nalezy do strachliwych, musi byc traktowana bardzo lagodnie. 16 tygodni... Fajny slodziak!

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2012-09-20 16:31:23 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Zajrzyj na http://www.dogomania.pl/forum/threads/535-Anglia?p=19676675#post19676675
tam glwonie londynczycy siedza, pare osob zajmuje sie 'petsitterowaniem', sa wspolne spacery, maja normalne psy :).
Podpytaj ich, jak wygladaja osrodki szkoleniowe.
A we wlasnym zakresie poczytaj porady p. Mrzewinskiej, jak wychowywac psa, jest blog na necie, sa podpowiedzi.
4 m-ce, to jeszcze malolat, socjalizacja nie konczy sie w okreslonym wieku, jest dozywotnia ;).
Poza oswajaniem z psami liczy sie tez obycie w roznych sytuacjach, w roznym otoczeniu.

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #5 Ocena: 0

2012-09-20 17:25:58 (13 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

hehehh wiadomo, ze jak jest jakis psio-koci temat, to Was trzy na pewno tu spotkam:))))

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2012-09-20 17:27:25 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Bo wiadomo, na co sie trafi przy takich watkach.
Przy okazji, witam Panie :)!

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #7 Ocena: 0

2012-09-20 17:56:56 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

o, moja niewiele starsza, szkoda ze tak daleko :( ja chadzam do parku - probuje sie zaprzyjazniac z innymi psiakami ale ja olewaja :/

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2012-09-20 20:58:16 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Bo o to chodzi w wychowaniu psa, by glowna atrakcje widzial w opiekunie, a inne zwierzeta ignorowal.

Do góry stronyOffline

Zuzzia

Post #9 Ocena: 0

2012-09-21 11:45:13 (13 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

leonka dziekuje, z pewnoscia postaram baczniej przygladac sie otoczeniu w poszukiwaniu takich ogloszen- nie wiedzialam o ich istnieniu. Jak wspomnialas do szczeniaka ludzie lgna, ale poki co przyjaznie nawiazywane sa glownie z ludzmi "bezpsowymi", bo jesli chodzi o pieski to same "narwance" na drodze spotykamy. :-[

kociefraszki dzieki za cenna uwage, futerko lekliwe tylko na spacerach wobec psow- nie towarzyszy temu totalna panika, furia czy piski. Zreszta same spacery sa wciaz aspektem, nad ktorym wciaz pracujemy. Mala natomiast doskonale reaguje na roznego rodzaju bodzce (halasy, nowe sprzety, nowe zapachy, odglosy, dotyk, inne zwierzaki, srodki transportu, itd.), wiec chyba wszystko w granicach normalnosci. Jestem zwolennikiem metod pozytywnych- pozytywnego wzmocnienia, wiec preferuje korekte a nie kare ;-) Jednak przyznaje sie bez bicia, ze poczatkujacy "psiarz" jestem i bardzo wdzieczna bylabym za mozliwosc obcowania z zrownowazonym psiakiem i jego wlascicielem, co by to moje bledy wylapal a mala mogla dobre zachowania nasladowac.;-)

karjo1 dziekuje za link! kompletnie o tym forum zapomnialam :-) Ksiazki Zofii Mrzewinskiej, jej arktykuly, porady z owczarkowego forum oraz blog o Raszce od dwoch lat regularnie sa czytane, odswiezajac inf. tam zawarte.
A piszac "okres socjalizacji" mialam na mysli okres, w czasie ktorego futerko najintensywniej odbiera bodzce a zdobyte doswiadczenia rzutuja na cala reszte pozniejszych zachowan. ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Zuzzia 21-09-2012 11:59 ]

Do góry stronyOffline

Zuzzia

Post #10 Ocena: 0

2012-09-21 11:56:09 (13 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

jojomaster jesli masz ochote my jestesmy gotowe na podroz w strone Luton ;-) Mala uwielbia jezdzic samochodem, a mi przyda sie trening za kolkiem. Jesli wolisz to my serdecznie zapraszamy w nasze okolice. Ugoscimy Was z wielka checia.

karjo1 Tajemnica nie jest, ze psie posluszenstwo budowane na metodzie pozytywnych wzmocnien opiera sie na powstalej wiezi miedzy psem a wlascicielem, a ja mozna uzyskac dzieki utarciu przekonania w psim mozgu, ze my/wlasciciele jestesmy najatrakcyjniejszym stworzeniem z calego swiata.;-) Tak, wiec warto nas obserwowac i wykonywac polecenia, bo za tym moze kryc sie cos "mega-extrasnie-superowe" ;-)

Gdybyscie mieli jeszcze jakies pomysly, rady, kontakty dajcie prosze znac. Jeszcze raz dziekuje za Wasze odp.;-)

PS. Buziaki dla Waszych futerek!

[ Ostatnio edytowany przez: Zuzzia 21-09-2012 12:01 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,