MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Błagam pomóżcie!!! Pchły w domu!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2012-07-22 19:10:38 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Teraz to bym sie upewnila, jak i co zapodawac kotu, coby sie nie przekrecil od nadmiaru chemii na sobie.
Jakie odstepy czasowe zachowac miedzy preparatami.
A przy okazji ciachnac po jajkach, skoro go tak nosi po sasiedztwie.

PS.
Kolezanka, rozmawialas z groomerem, ze pies Ci gosci do domu znosi?
Takie cos nie ma prawa sie zdarzyc...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2012-07-22 19:14:52 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Zmienilam groomera. Jego ostatnia (pierwsza u nowego) wizyta zbiegla sie z moja operacja, wiec nie sprawdzalam. Mialam to w tyle. R od razu zakropil, bez sprawdzania.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 22-07-2012 19:15 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-07-22 19:38:17 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Patrzylam dzisiaj w sklepie pets at home - spray 250 ml 9 funtow. Do dywanow, lozek, itp. Byly tansze - ok. 4 funtow- ale cos mi sie nie podobaly...

Marian, a Ciebie gdzie wcielo na tyle czasu ;-) :-*.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Justacha

Post #4 Ocena: 0

2012-07-22 21:48:46 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Z nami od: 22-07-2012

Cytat:

2012-07-22 13:13:00, koniczynka_a napisał(a):
Justacha , ja rok temu mialam straszna plage pchel po kocie, do tego doszlo ze zanim sie kapnelam ze mam pchly to tak sie rozmnozyly ze az czarno bylo. Nie wiedzialam co tym mam zrobic, pogryzione cale nogi, w salonie byla plaga ze jak siedzialam na kanapie to skakaly tak wysoko ze az po glowie nrmalnie, zaatakowaly caly dom, spac sie nie dalo, moj landlord polecil spray wlasnie, poszlam do weterynarza i pani powiedziala ze jest duzo roznych srodkow ale ten jest bardzo skuteczny :
Obrazek
wszystko w domu wypralam w 90st , posciel , kapy, ciuchy ktore lezaly na wierzchu, nie odkurzalam a najpierw wypsikalam caly dom mocno i wyszlam z domu na 2h, zabieg powtorzylam za 4 dni, po pchlach ani sladu, ale ten zabieg powtorzylam 3 razy w odstepie 5 dni. dziala :) potem odkurzylam caly dom, przejechalam sie na tym ze okazalo sie przed psikaniem jeszcze odkurzylam dom to jaja byly w odkurzaczu i znowu sie zaczelo, zaczely wyskakiwac z odkurzacza, no myslalam ze zawalu z nerwow dostane, wiec wypsikalam odkurzacz i znowu cala chate. pomoglo :)psikalam nawet lozka, wszystko, plaga zniknela na dobre :)))
a tych sprayow to nakupilam 10szt 200ml hahaha , babka z zoologicznego to sie dziwnie patrzyla hahaha musiala zamowic wieksza ilosc :) jeszcze mi zostaly 3 sztuki na wszelki wypadek, no i przydalo sie ostatnio bo kurcze z gardenu wlazl mi kot do domu, po tygodniu siedze sobie a tu cos mi skoczylo na rece, palcem chcialam zabic, a tu francostwo skoczylo !!! o nieee to pchla :( wywalilam za okno , kurde znowu ? kot przyniosl mi i wystarczylo, na drugi dzien znow wypralam wszystko, wypsikalam dom i nie ma sladu :) powtorka psikania za 3 dni :)
Polecam ci ten spray dziala na najwieksza plage bo mialam cale wojsko hehehe
oj trzeba miec stalowe nerwy i cierpliwosc do tego cholerstwa, mi to tak skakaly ze na wysokosc glowy!! wieczorem najbardziej szalaly, to juz o godzinie 17tej juz mnie w salonie nie bylo, lecialam na gore do lozka hehehe bo sie brzydzilam, jak zaczely skakac, to z salonu poszlam na gore to skarpety juz mialam obklejone normalnie tymi gryzoniami, fuuj,
powodzenie :) jakbys blisko mnie mieszkala dalabym ci spray bo mam :)

[ Ostatnio edytowany przez: <i>koniczynka_a</i> 22-07-2012 13:14 ]

Kupiłam z tej firmy tabletki, kropelki i spray, ale jest większy i w kolorze czerwonym z żółtą nakrętką. Kosztował około 12f w zoologicznym. Mam nadzieję, ze to to samo i że zadziała ... tu pisze, że na pchły i larwy. Super gward czy coś takiego.

Do góry stronyOffline

karina440

Post #5 Ocena: 0

2012-07-22 21:54:36 (13 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Trzymam kciuki! Daj znac jak poszlo.
W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #6 Ocena: 0

2012-07-22 21:56:04 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

O taki tylko nie wiem jak podlinkować

http://www.chemistdirect.co.uk/johnsons-4fleas-household-spray_1_19963.html

Zadziała?? nie jest gorszy czy coś??

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #7 Ocena: 0

2012-07-22 21:57:55 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Oj dam. Jak pomoże to zaraz napisze, bo już sama wiem jakie to cholerstwo jest okropne i frustrujące:(

Do góry stronyOffline

berenika

Post #8 Ocena: 0

2012-07-22 22:14:22 (13 lat temu)

berenika

Kobieta

Z nami od: 30-12-2009

A ja polecam skorzystanie z profesjonalnej firmy zajmującej się zwalczaniem insektów.

Nigdy nie miałam zwierzaka w uk, ale jakiś czas temu przeprowadzilismy sie i okazało się, że w naszym nowym domu sa pchły!!!

Poprzedni lokator miał zwierzaki, wyprowadził sie a pchły zostały i rozmnazały sie.

Zgłosilismy w agencji, przysłali fachowca. Cały zabieg trwał ok pół godz.potem ogrzewanie na full i wyjście z domu na 2godz. Pózniej przez 10 dni nie można odkurzać i myc podłóg(niestety) ale potem jest święty spokój. Nie pamiętam dokładnie, ale koszt to chyba ok 80funtów. Warto, raz dokładnie i skutecznie. Polecam
...zawsze warto być człowiekiem choć tak łatwo zejść na psy...

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #9 Ocena: 0

2012-07-22 22:29:48 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Bosz ... ja juz wariuje.:( Jakby ktoś miał chwilke to bardzo prosze o przetłumaczenie mi działania i obsługi tego srodka, bo tam pisze o jakiejś regulacji wielkosci pcheł. A ja nie rozumiem, a google tłumaczy jak chce:( I ze to do leczenia pcheł pfff prosze o pomoc.

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #10 Ocena: 0

2012-07-22 22:32:53 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Cytat:

2012-07-22 22:14:22, berenika napisał(a):
A ja polecam skorzystanie z profesjonalnej firmy zajmującej się zwalczaniem insektów.

Nigdy nie miałam zwierzaka w uk, ale jakiś czas temu przeprowadzilismy sie i okazało się, że w naszym nowym domu sa pchły!!!

Poprzedni lokator miał zwierzaki, wyprowadził sie a pchły zostały i rozmnazały sie.

Zgłosilismy w agencji, przysłali fachowca. Cały zabieg trwał ok pół godz.potem ogrzewanie na full i wyjście z domu na 2godz. Pózniej przez 10 dni nie można odkurzać i myc podłóg(niestety) ale potem jest święty spokój. Nie pamiętam dokładnie, ale koszt to chyba ok 80funtów. Warto, raz dokładnie i skutecznie. Polecam

dzięki za podpowiedź, ale mam małe dziecko i nie mogę pozwolić na nieodkurzanie i zamiatanie, nie mycie podług tyle czasu. Robię teraz to codziennie. Mała i tak w pokoju u siebie tylko spi, ale jak już pryskac to wszedzie. Po sprayu i tak bede musiała wyjść na kilka godzin:(

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,