MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Błagam pomóżcie!!! Pchły w domu!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 2 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2012-07-22 11:50:16 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Popatrze dzisiaj w Tesco ( Asda sie "buduje" dopiero ) - jesli bedzie, napisze czy zadzialal :-]. Ja nie mam zamiaru walczyc z pchlami od sasiadki, wiec musze sie zabezpieczyc ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

karina440

Post #2 Ocena: 0

2012-07-22 12:00:45 (13 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Justacha, a moze pomysl o srodku, o ktorym pisala marco_polo, Ona tez byla juz bliska obledu.

Cytuje:
"Chyba się udało! Byłam z rana u VETa, dostałam spray (Indorex House Flea Spray, kosztował 16 funtów) weterynarz kazała popsikać nim cały dom i wyjść na co najmniej 3 godziny. Więc tak zrobiłam. Kot tęż został eksmitowany.
Po powrocie wywietrzyłam całą chałupę i poodkurzałam dokładnie. I jak na razie spokój. Nic nie skacze mi na nogi. Co za ulga!!!"

Zycze powodzenia :)

[ Ostatnio edytowany przez: karina440 22-07-2012 12:01 ]

W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #3 Ocena: 0

2012-07-22 12:08:13 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Z nami od: 22-07-2012

Teraz sprawdziłam mamy wszystkie środki z bob Martin. Tabletki dla kota, spay i aerozol. To już 5 zakup tej serii i goowno dało:( Zaczęliśmy od innych środków. Była też obroża i tez nic z tego. Staram sie kota nie wypuszczać, ale miał takie ciągoty, że wyłamał zabezpieczenie plastikowe i wyłazi. Głównie w dzień śpi i tam gdzie on jest pcheł jest najmniej. plaga jest na piętrze:(

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #4 Ocena: 0

2012-07-22 12:12:01 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

karina440 dziękuję. No tak tylko widzisz nie wiem czy to na tyle było skuteczne, że już nich nie ma. Bo jak ja zrobię opryskanie tym co mam, to na nastepny dzien albo juz po kilku godzinach znów sa. bo cały czas gdzieś siec wykluwaja, a ja nie wiem gdzie:(:(: Szkoda, że dzis niedziela. Jutro pójde do weta, spisze ta nazwe i poprosze o cos. A to tak normalnie w przychodni mozna kupic??

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2012-07-22 12:14:33 (13 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Za spot on'y z Boba Martina nie recze. U nas sprawdzal sie wylacznie Frontline, Fiproline lub - sprowadzony z PL - Fiprex. I nie bawilabym sie w tabletki i spray'e na kota, tylko krople na kark - one dzialaja systemicznie.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #6 Ocena: 0

2012-07-22 12:21:20 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

A nie mozesz zamowic jakiejs firmy, ktora zrobi porzadek z tymi pchlami? Obawiam sie, ze jak tak bedziesz co rusz kupowac nowe produkty i je testowac, to wydasz wiecej pieniedzy niz zaplacilabys za usluge dezynsekcji.

Generalnie zawsze lepiej jest przeciwdzialac (frontline), niz potem z diabelstwem walczyc.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szkla 22-07-2012 12:22 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #7 Ocena: 0

2012-07-22 12:57:43 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Cytat:

2012-07-22 11:37:55, kociefraszki napisał(a):
Wywalic pchlarza - bosskie. Jak sie dziecko zepsuje to tez wywalic, prawda?

Kota potraktuj dobrej jakosci spot onem - proponowalabym Frontline, ktory choc drozszy, jest skuteczny. Sprobuj tez jednak ograniczyc jego wyjscia z domu, choc to nie gwarantuje ze pchly sie w domu nie pojawia. Mam niewychodzace koty, a 2 razy juz mialam "inwazje" w domu. Raz na pewno przynioslam z zapchlonego domu na sobie...
Dom potraktuj sprayem, ale solidnie - tapicerki, wykladziny i szczegolnie miejsca gdzie kot lubi lezec. Jesli pchel w domu jest duzo, moze byc ciezko je wytepic od razu. Co sie da to upierz, co sie nie da uprac, spray'em.
U nas dzialal Frontline lub Fiproline na koty (zabezpiecza jeszcze ne jakis czas) i spray Boba Martina, ale wazne jest zeby "odpchlic" caly dom bo jak gdzies jedna cholerna "mamuska" zostanie, to sie zacznie od nowa.
Jezeli to na pewno pchly, to nie ma bata - musi sie dac. Jesli to wszoly (tez mozliwe), spot on je zalatwi, ale nie wiem czy radzi sobie z nimi spray do domu.

Czyli dom spryskac sprayem frontline? Czy to do spryskania to fiproline? Jakie mniejwiecej koszta tych specyfików? Kot od dawna na górę nie wchodzi, wiec samo aplikowanie jemu srodków nie wiele pomoze, ale na pewno i to zrobie. dziekuje za podpowiedź.

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #8 Ocena: 0

2012-07-22 13:06:55 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Ja potrzebuje głównie czegos na spryskanie domu. Materacy, wykładziny i dywanów:(

Do góry stronyOffline

karina440

Post #9 Ocena: 0

2012-07-22 13:08:18 (13 lat temu)

karina440

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Cytat:

2012-07-22 12:12:01, Justacha napisał(a):
karina440 dziękuję. No tak tylko widzisz nie wiem czy to na tyle było skuteczne, że już nich nie ma. Bo jak ja zrobię opryskanie tym co mam, to na nastepny dzien albo juz po kilku godzinach znów sa. bo cały czas gdzieś siec wykluwaja, a ja nie wiem gdzie:(:(: Szkoda, że dzis niedziela. Jutro pójde do weta, spisze ta nazwe i poprosze o cos. A to tak normalnie w przychodni mozna kupic??

Z tego, co napisala marco_polo wynikalo, ze miala mega plage i walczyla z nia bezskutecznie przeroznymi srodkami przez tydzien, i dopiero ten spray Jej pomogl. Nie wiem, czy nadal ma spokoj, ale mysle sobie, ze skoro nie powrocila do tego watku, to tak wlasnie jest.
Napisala rowniez, ze nabyla ten srodek u Vet'a, nie wiem tylko, czy ten Twoj bedzie go mial u siebie. Znalazlam go na eBay, ale nie wiem, czy dasz rade wytrzymac i poczekac kilka dni na przesylke (ponizej link).
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=Indorex+House+Flea+Spray&_sacat=0
W życiu jestem niewidzialnym obojętnym momentem, lecz dla Ciebie i z Tobą, jestem szczęśliwą chwilą...

Do góry stronyOffline

koniczynka_a

Post #10 Ocena: 0

2012-07-22 13:13:00 (13 lat temu)

koniczynka_a

Kobieta

Z nami od: 05-06-2010

Justacha , ja rok temu mialam straszna plage pchel po kocie, do tego doszlo ze zanim sie kapnelam ze mam pchly to tak sie rozmnozyly ze az czarno bylo. Nie wiedzialam co tym mam zrobic, pogryzione cale nogi, w salonie byla plaga ze jak siedzialam na kanapie to skakaly tak wysoko ze az po glowie nrmalnie, zaatakowaly caly dom, spac sie nie dalo, moj landlord polecil spray wlasnie, poszlam do weterynarza i pani powiedziala ze jest duzo roznych srodkow ale ten jest bardzo skuteczny :
Obrazek
wszystko w domu wypralam w 90st , posciel , kapy, ciuchy ktore lezaly na wierzchu, nie odkurzalam a najpierw wypsikalam caly dom mocno i wyszlam z domu na 2h, zabieg powtorzylam za 4 dni, po pchlach ani sladu, ale ten zabieg powtorzylam 3 razy w odstepie 5 dni. dziala :) potem odkurzylam caly dom, przejechalam sie na tym ze okazalo sie przed psikaniem jeszcze odkurzylam dom to jaja byly w odkurzaczu i znowu sie zaczelo, zaczely wyskakiwac z odkurzacza, no myslalam ze zawalu z nerwow dostane, wiec wypsikalam odkurzacz i znowu cala chate. pomoglo :)psikalam nawet lozka, wszystko, plaga zniknela na dobre :)))
a tych sprayow to nakupilam 10szt 200ml hahaha , babka z zoologicznego to sie dziwnie patrzyla hahaha musiala zamowic wieksza ilosc :) jeszcze mi zostaly 3 sztuki na wszelki wypadek, no i przydalo sie ostatnio bo kurcze z gardenu wlazl mi kot do domu, po tygodniu siedze sobie a tu cos mi skoczylo na rece, palcem chcialam zabic, a tu francostwo skoczylo !!! o nieee to pchla :( wywalilam za okno , kurde znowu ? kot przyniosl mi i wystarczylo, na drugi dzien znow wypralam wszystko, wypsikalam dom i nie ma sladu :) powtorka psikania za 3 dni :)
Polecam ci ten spray dziala na najwieksza plage bo mialam cale wojsko hehehe
oj trzeba miec stalowe nerwy i cierpliwosc do tego cholerstwa, mi to tak skakaly ze na wysokosc glowy!! wieczorem najbardziej szalaly, to juz o godzinie 17tej juz mnie w salonie nie bylo, lecialam na gore do lozka hehehe bo sie brzydzilam, jak zaczely skakac, to z salonu poszlam na gore to skarpety juz mialam obklejone normalnie tymi gryzoniami, fuuj,
powodzenie :) jakbys blisko mnie mieszkala dalabym ci spray bo mam :)

[ Ostatnio edytowany przez: koniczynka_a 22-07-2012 13:14 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,