MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 44 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 42 | 43 | 44 ] - Skocz do strony

Str 18 z 44

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2013-04-15 23:31:05 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nittingham Sterilizacja kotow

Nie w Nottingham, ale wlascicielom w innych rejonach moze sie przydac

Prevent Unwanted Pets (charity)- kontakt w Nottingham w sprawie sterylizacji: helen@preventunwantedpets.co.uk

i jeszcze jedna strona z wielu, ale moze pomocna...
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-04-16 10:28:52 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #3 Ocena: 0

2013-04-19 07:56:14 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Goście na ogrodzie...
No wiec przychodza do mnie dwa kotki na ogrodek, juz dorosłe, nie wiem czy to kocury czy nie. i moj kicius siedzi i patrzy sie na nie przez okno jak sobie palaszuja po ogrodzie, czy myslicie ze moglabym do nich go wypuscic? Dzis jeden wskoczyl na parapet i patrzyli na siebie przez szybe. Tamte dwa sa na siebie obojetne, nie "tłuka sie":-]
Aha i ogolnie co do wypuszczania kota, moj ma 7 miesiecy(okolo) no i ostatnio go wypuscilam i mi zwwiał, ja z przerazenie biegalam po sasiadach i go szukalam, naszczescie znalazl sie u sasiada. BYc moze sam by wrocil i ta cala afera nie byla potrzebna. NAjgorsze sa te ploty takie wysokie, boje sie ze nie bedzie mogl wrocic, albo nie znajdzie drogi powrotnej. JAk to jest z tymi kotami, one tez maja jakis tam instnkt, ze wiedza gdzie ich dom? Czy to jeszcze za mały kicius i dac mu wiecej czasu. Bo ja to panikara jestem:)

Do góry stronyOffline

Roberto480

Post #4 Ocena: 0

2013-04-19 08:15:16 (12 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Wróci bez obaw
Dla pewnosci wez na smycz i potrzymaj na ogrodzie pare dni jak bedzies cos dlubala to oswoi sie z otoczeniem
Ja miesiac temu wziolem kotke siedmio miesieczna tak zrobilem i dama raz poszla w tango przez okno i wrocila to teraz okna i drzwi na taras szeroko pootwierane
Chodzi po ogrodzie i specjalnie daleko sie nie oddala
A tamte koty co moga? nic nie zrobia
Dadza w prezencie pchly i tyle

Do góry stronyOffline

hetmantom

Post #5 Ocena: 0

2013-04-19 08:15:48 (12 lat temu)

hetmantom

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-04-2013

Nie no te kiciusie z totek są genialne. Na pierwszej stronie przemiłe. Sam miałem ale w logu na 4 piętrze kotek to duży problem.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kociefraszki

Post #6 Ocena: 0

2013-04-19 08:52:58 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Zaden problem. Kot wcale nie musi wychodzic z domu. Mam koty typowo domowe i maja sie swietnie z takim trybem zycia - jedyna z nich Futro zna "smak wolnosci" i chyba zna go az za dobrze bo byla czas jakis bezdomna. Pozostale nigdy nie byly wychodzace, jedynie do weta i z powrotem. Probowalam z Miyuki spacerkow na smyczy, ale @ kombinowala zaprzyjaznianie sie z samochodami w ruchu i niekoniecznie przyjaznymi psami (jest glucha i niczego sie nie boi), wiec odpuscilam. Przeciez nie kazdy kot "nadaje sie" do wypuszczania z przyczyn technicznych - chcialabym widziec futro persa po wycieczce w teren, chyba nadaje sie wylacznie do ogolenia. A psychicznie to taki sam kot jak kazdy inny.

Roberto, niekoniecznie tylko pchly. Jesli obcy kot jest nosicielem FeLV (kociej bialaczki zakaznej), to wystarczy ze ugryzie naszego kota i mozemy miec potezny problem.

[ Ostatnio edytowany przez: kociefraszki 19-04-2013 08:56 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Roberto480

Post #7 Ocena: 0

2013-04-19 10:55:40 (12 lat temu)

Roberto480

Mężczyzna

Z nami od: 11-07-2012

Od razu najgorsze
To metrem tez nie jezdzic z pewnoscia ktos w tej masie jest nosicielem czegos malo sypatycznego i trudnego do wyleczenia
Moja puszczam bo od malego byla w dzien na dworze a na noc wracala do domu

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #8 Ocena: 0

2013-04-19 11:03:40 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

O co innego mi chodzilo, poza tym ze w metrze mozemy co najwyzej grypa zlapac. ;) Podnoszona byla kwestia wizyt obcych kotow w ogrodku i ew. kontaktu tych kotow z kotem "nalezacym do tego ogrodka" - mialabym opory, poniewaz koty to zwierzeta terytorialne i moze sie skonczyc regularnym, miedzykocim mordobiciem, a to poza postrzepionymi uszami moze skutkowac powaznymi konsekwencjami. MOje ogony nie wychodzily w Pl bo po pierwsze mieszkalismy na osiedlu gdzie ludzie sobie psy luzem puszczali, po drugie tuz obok biegly 2 ruchliwe drogi, po trzecie... byli chetni na te koty albo kocieta po nich. Kot nie ma na ogonie wywieszki ze kastrowany i nie bedzie z niego "takich ladnych kociat". W Anglii pozostaly niewychodzace i mysle ze to dla kota po prostu bezpieczne.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dangerous__girl

Post #9 Ocena: 0

2013-04-19 13:17:41 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Tamte dwa koty, to sa od sasiadow, wygladaja na czyste, maja obroze, i chyba sa kastrowane, bo sa dosc duze. Moj kot juz obyty z ogrodem, bo byl i to nie raz na ogordku, ale pilnowany, bo zeby po plocie uciec to musi troche sie nameczyc:)) Nie chce miec domownika, to ma byc kot łowny:)) I niech tez ma cos z zycia:)Pozatym jak tylko okno otwieram to on juz jest na nim i sie zastanwia skoczyc czy nie, bo jeszcze jest taki nie pewny. No ale przewaznie skacze. I wtedy chodzi sobie po ogrodku i wacha wszystko wkolo. No jedynie najgorzej sie boje ze mi go ktos najnormalnie w swiecie zabierze, bo jest taki śliczniutki. No nie wiem musze sie jeszcze zastanowic. No kiedys mi skoczyl przez okno w łazience, i potem miauczał pod drzwiami,a ja nawet nie wiedzialam, ze uciekl, no ale wtedy prawdopodobnie chodzil tylko po ogrodzie.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-04-28 11:57:29 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 44 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 42 | 43 | 44 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,