Nie widzę dokładnie ale ona ma jakieś białe kropki na łuskach i płetwach?
Podobne jak do ospy?
Ospa jest bardzo możliwa przy zmianie warunków i środowiska, przesiedlenia rybki w inny zbiornik - leczenie natychmiast, to znaczy postaraj się dziś, dziś koniecznie, bo ta ospa (jak to białe kropki) już jest dobrze rozsiana.
Wyjaśnione że te białe plamy to po łuskach ślady.
Rybki mają to do siebie że nie mówią i ciężko je diagnozować.
Przyczyny wielu chorób to stres (przesiadka do nowego aqu)
Wachnięcia temperatury wody.
Ale i złe dobranie dekoracji ( kamienie które mają w sobie wapień)
I wiele innych.
Nie widzę dokładnie ale ona ma jakieś białe kropki na łuskach i płetwach?
Podobne jak do ospy?
Ospa jest bardzo możliwa przy zmianie warunków i środowiska, przesiedlenia rybki w inny zbiornik - leczenie natychmiast, to znaczy postaraj się dziś, dziś koniecznie, bo ta ospa (jak to białe kropki) już jest dobrze rozsiana.
Wyjaśnione że te białe plamy to po łuskach ślady.
Rybki mają to do siebie że nie mówią i ciężko je diagnozować.
Przyczyny wielu chorób to stres (przesiadka do nowego aqu)
Wachnięcia temperatury wody.
Ale i złe dobranie dekoracji ( kamienie które mają w sobie wapień)
I wiele innych.
Hahaha, znam takich akwarystów - w akwa najważniejsze są badziewne plastikowe cwiety i wapienny upiorny zamek
Najbardziej pasuje do słodkowodnego rzecznego akwarium morska wapienna muszla, krokodyl puszczający bąki i nurek w zamku.
Pojawiły się białe krostki dookoła całego pyszczka i oczu :/. Staram się wrzucić filmik na YT, ale mam taki przesył, że zajmie to ze 2 godziny ;/.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
Edytować już nie mogę, więc sorki za post pod postem
Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
Słabo widać.
Dla mnie to potrzebny jest goldoomed.
Trzeba tylko pamiętać by na czas leczenia wyłączyć węgiel w filtrze.
A na koniec dobrze przez niego przefiltrować i wymienić na nowy.
Węglowe wkładki mam wyciągane. To jest taki pojemnik nad poziomem wody - od spodu ceramic noodles, potem gąbka i na wierzchu filtr węglowy. Czyli wyjąć na czas leczenia?
Nowy już mam zamówiony.
2014-05-27 17:29:51, Nie_z_tej_bajki napisał(a): Węglowe wkładki mam wyciągane. To jest taki pojemnik nad poziomem wody - od spodu ceramic noodles, potem gąbka i na wierzchu filtr węglowy. Czyli wyjąć na czas leczenia?
Nowy już mam zamówiony.
Jak zostawisz na czas leczenia to całe lekarstwo z wody wyciągnie.
Ok, rozumiem, dzięki .
Po wizycie w PAH stwierdzono, że to white spot. Dostaliśmy preparat na White Spot & Parasite. No to zaczynamy kurację - oby pomogło .
To kulorzesek, pasożyt. Dużo informacji znajdziesz w internecie.
Musiałaś go przynieść do zbiornika z czymś nowym co ostatnio kupiłaś jak rośliny czy nowe rybki bo samoczynnie nie występuje