MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zabezpieczenie na uchylne okna.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2012-02-01 16:14:02 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Mam dosc waskie i pochyle parapety na oknach w sypialniach. Szukalam wiec czegos, co pomoze mi zabezpieczyc uchylne ( na zewnatrz ) okna, tak zeby kociary nie spadly - wet drogi.
Wiem, ze to koty, ale wole uniknac sytuacji, w ktorej kolejny raz piesa zaszczeka, a one sie wystarsza i po prostu spadna na chodnik przed domem. Starczyla mi reakcja jednej z nich, kiedy siedziala przy malym, piesa szczeknal, a ta przeleciala mu po buzi, raniac oko 3 mm od spojowki - cale szczescie skonczylo sie na antybiotyku w masci.
Znalazlam w necie cos takiego i ciekawi mnie, czy ktos to ma i jak sie sprawdza?
Wyglada, ze nie za wiele to okno sie z tym czyms uchyla, ale zawsze to cos ;-).
A moze macie jakies inne, sprawdzone metody na zabezpieczenie uchylnych okien?
Przy okazji jakby nie bylo, bedzie to tez zabezpieczenie dla dzieciakow - nie bede juz musiala latac z kluczem, chcac otworzyc okna ;-).
Prosze o opinie.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2012-02-01 16:23:15 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

to zwykła sprawdzona siatka przymocowana do framugi.

jest i działa.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2012-02-01 16:58:33 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Okna sa plastikowe - nie moge w nich wiercic, czy cos wkrecac - wystarczajace zrę sie z landlordem ;-).
Zwykla siatke, taka al'a moskitiere, to one rozwala raz dwa. Dlatego wlasnie szukalam czegos innego.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2012-02-06 15:15:32 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Podnosze temat, bo mam nie lada zagwozdke ;-).
Zamowilam powyzsze "zabezpieczenie"... Przyszlo dzisiaj.
Widzieliscie link i zdjecie?
A ja otwieram dzisiaj karton i widze to :

Obrazek

Obrazek

Po pierwsze - na pierwszym zdjeciu jedno z "zabezpieczen" jest zepsute ( brakuje jednego zaczepu, drugi jest wykrzywiony, jakby ktos to montowal, a pozniej sobie zdjal i oni to znowu wyslali innemu jeleniowi, czyli mi ).

Po drugie nie ma zadnej instrukcji, tylko dolaczone 4 srubki + 4 kolki ( ??? ). Jest tez rachunek i gotowa forma, w razie zwrotu ( do 14 dni ). Zeby ja wypelnic, trzeba zadzwonic, zglosic problem i dostac przez tel nr ref zwrotu, wpisac go w forme i odeslac (???).

Po trzecie - wymiary nie sa takie jak w sklepie - to co dostalam jest duzo dluzsze i szersze.

Po czwarte - jakbym chciala polki do lodowki, to pojde na recycling i sobie wyjme z jakiejs starej.

Po piate - nie ma tych bokow, ktore sa na zdjeciach w linku.

Zadzwonilam tam przed chwila, zadajac zwrotu kasy i pytam jak mam im to odeslac - oni zamowia kuriera, czy ja mam to zrobic.
I uslyszalam, ze oni mi przeleja pieniadze na konto z powrotem, a to mam sobie zatrzymac, bo oni tego nie chca :-o:-o:-o.
Trzy razy potwierdzalam, bo myslalam ze cos zle zrozumialam...
Ktos mnie oswieci, co to za firma, ktora nie chce zwrotu towaru, a chce oddac kase? Bo jakos mi sie to w glowie nie miesci... :-o:-o:-o

A moze oni chca mnie "przetrzymac" do tych 14 dni i wtedy nie bede miala podstaw do zwrotu?
Kurcze, jestem tak skolowana, ze nie wiem co o tym myslec :-o.

Edit: zapomnialam dodac, ze w kartonie byla jeszcze jedna saszetka jedzenia dla kotow Almo i notes z informacjami na temat tych produktow i zywienia kotow... po hiszpansku :-].

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 06-02-2012 15:29 ]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2012-02-06 17:47:52 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Podbije sobie, bo sytuacja jest co najmniej zabawna ;-).
Powinnam byc zadowolona, ale po prostu mnie to dziwi.
Poniewaz placilam przez PP ( na szczescie ), mimo zapewnien pana przez telefon, postanowilam zglosic problem tez przez PP, zeby miec pewnosc.
Po 2 godzinach dostalam info, ze sklep zgadza sie na zwrot kosztow i pieniadze wplyna do 5 dni. Ale dalej nie chca swojego towaru - to jest jakies dziwne ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2012-02-06 17:50:38 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

a odeslij im to w cholere :-]:-]:-] bedziesz miala spokoj, bo sie pozniej okaze(oni sobie przypomna), ze oni ci kase dali a ty im towaru nie. a po co sobie nerwy szarpac o smieci.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2012-02-06 17:51:38 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Zalezy o jakiej kwocie mowimy, ale nie jest to az tak niespotykane, ze nie chca zwrotu, bo nie musza sie martwic o pozbycie sie tego.
Ada

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2012-02-06 17:54:45 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Ada, nie jest to duza kwota - 20 funtow. Ale ja bym mogla za to kupic cos innego, na ulicy nie lezy ;-).
Pierwszy raz sie spotkalam z tym, zeby sklep nie chcial swojego towaru - nawet uszkodzonego.
Przeciez ja ich moglam oklamac i wszystko jest ok, a teraz chce zwrotu kasy? Nie rozumiem tego kraju ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krakn

Post #9 Ocena: 0

2012-02-06 18:56:56 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Ktoś się po prostu pozbył i równie dobrze mógł wywalić do kosza.
Czasami ci którym zależy na dobrych opiniach wolą oddać kase, i nie zawracać sobie tyłka zwrotami niż mieć negatywa i bawić się w wysyłanie odbieranie itd.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,