MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Złota rybka ;-)

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2011-10-24 11:48:29 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

To tez zwierzaki, nie? ;-)

Obecnie do mojego domowego zoo ( dwie kociary i piesa, nie liczac dwoch malych malpek :-] ), dolaczyla zlota rybka.
Bylismy na wesolym miasteczku - wygrana w rzutki ;-).
Zdechla nastepnego dnia, zanim zdarzylismy wrocic ze sklepu, gdzie zaopatrzylismy sie w akwarium hehe.
Poniewaz starszy małpek plakal, a akwarium i tak juz stalo gotowe, kupilismy druga zlota rybke.
Zgodnie z instrukcja obslugi na woreczku :-] trafila do akwarium po jakims czasie. Akwarium z filtrem, grubszymi kamyczkami, napowietrzaczem...
Wczoraj nad ranem ( jeden dzien pobytu rybki w akwarium ), myslalam ze jeszcze na oczy zle widze, bo cos ta woda zamglona byla. Okazalo sie, ze jednak oczy mam dobre ;-) - woda metna, rybka gdzies przy dnie brzuchem do gory, ale oddychala. Zostala szybko wyjeta, wrzucona do czystej wody. Wlozylam tez odpowietrzacz. Od wczoraj probuje ja reanimowac, ale cos kiepsko to wyglada - miala cale skrzela i pyszczek czerwone. Plywa na grzbiecie, albo na boku ( dzisiaj juz plywa, bo wczoraj to tylko wmiejscu lezala ) :-].
Mlody znowu wyje, ze kolejna zaraz odejdzie w lepsiejsze miejsce, a ja nie wiem o co chodzi?
Moze to jedzenie?
Kupilam takie zwykle, w platkach - sprzedawca w sklepie powiedzial, ze to jest dla zlotych rybek.
Moge kupic nastepna ( tamta i tak staram sie zreanimowac ), ale jak znowu padnie?
Co zrobilam nie tak? ;-)

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 30-08-2012 15:15 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-10-24 11:56:17 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2011-10-24 12:04:52 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Leonka, odpowiedni preparat wlalam do wody, odstala 3 dni, tak jak powiedzieli w sklepie. Dopiero po tym wpuscilam rybke ;-).
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-10-24 12:51:24 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-10-24 12:55:21 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Jak widac moja jest fochowata :-].
Wlasnie zaczyna odżywac - coraz dluzej normalnie plywa, ale jak sie jej przypomni, ze zdychala, to znowu na grzbiet :-].

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

autor65

Post #6 Ocena: 0

2011-10-24 14:14:56 (14 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Zlota rybka

Po plazy w Portsmouth przechadzal sie bogacz. Jego piekny i drogi Mercedes lsnil w promieniach zachodzacego slonca.
Bogacz spacerowal blisko wody, jego drogie, robione na zamowienie mokasyny prawie oblewaly male, spienione fale. Bogacz z niezadowoleniem spogladal na okropne morszczyny wyrzucone na brzeg przez przyplyw. Nie dosc, ze smierdzialy to byly takie jakies ubogie.
Z pogarda rozgladal sie po okolicy i wogole byl niezadowolony.
Nagle zobaczyl male zyjatko tuz obok jego nog. To mala zlota rybka .Rzucala sie na boki probujac zlapac oddech. Dumny spacerowicz pochylil sie, wyjal chusteczke i wzial do reki zlota rybke. Popatrzyl w jej zamglone juz oczy i wyrzucil do morza. Chusteczke tez.
Po chwili z fal wynurzyla sie czrodziejska zlota rybka i zapytala.
" A trzy zyczenie?"
Gadaj ale szybko bo nie mam czasu - odpowiedzial dumny bogacz!

[ Ostatnio edytowany przez: autor65 24-10-2011 14:17 ]

człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Strona WWW

jojomaster

Post #7 Ocena: 0

2011-10-24 16:13:46 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

sssuuuperrr... wlasnie kupilismy akwarium, filtr wlaczony, uzdatniacz nalany i po rybke w srode jedziem... to zes mi stracha napedzila, moj to juz ja nazwal sobie i sie gapi w pusty 'domek dla rybki'... w polsce mialam takowe i tez w kranowie plywaly normalnie, bez filtrow i innych jak u kolezanki wyzej, ale moze inna woda? wiem, ze akwarium musi 'odstac' 3 dni i dopiero rybka, mam wziac ze soba probke wody do zbadania...
a napowietrzacz jest konieczny??? bo tylko filtr byl w komplecie

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-10-24 16:16:49 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

U mnie tez tylko filtr byl w zestawie, ale moja to sie chyba poddusila, bo jak jest od wczoraj rana w zwyklej wodzie butelkowej ( bez uzdatniacza ! ), plus napowietrzacz, to zyc zaczyna ;-).

Autor - super ;-).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2011-10-24 16:25:16 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #10 Ocena: 0

2011-10-24 16:30:11 (14 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

to ile ty tej butelkowanej kupilas ? :)
ja dolalam uzdatniacza ale malo, niecale pol korka, chociaz baba w sklepie mowila zeby pelen korek nalac, ale z racji swojego pochodzenia wiem lepiej przeciez :D

a wylaczalas filtr w miedzyczasie? wyczytalam gdzies, ze jak sie wylaczy filtr na 2 godz to sie wytwarzaja 'mordercze bakterie' i rybka zdechnie

[ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 24-10-2011 17:32 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,