MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Drugi pies w domu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kolezanka_szkla

Post #1 Ocena: 0

2011-10-19 19:31:37 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Moj pies - jak to spaniel - ruchliwy, kochajacy wszystkich, przyzwyczajony do godzinnych zabaw z "banda" podworkowych psow - jest tutaj samotny. Pomyslalam sobie - czy aby nie kupic mu kumpla. I teraz:
JAK przetrwac pierwsze tygodnie z nowym psem? Jak siebie i jego do tego przygotowac? Co zrobic, aby sie nie "pozagryzaly" walczac o przewodnictwo w stadzie? Macie jakies pomysly?

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 19-10-2011 21:10 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2011-10-19 20:13:34 (14 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

hej!
ja dokupilam niedawno drugiego psa(suczke~bull terrierke)do mojego psa bull terriera.ja trafilam na wyjatkowego hodowce ze przyjechal do mnie z psem i psy poznaly sie na podworku przed domem.potem weszlismy na moj ogrodek i psy odrazu sie polubily:).ale mialam taki uklad ze jesli cos wyjdzie nie tak miedzy nimi w ciagu miesiaca to moge ja oddac spowrotem.
jest szalenstwo teraz ale z drugiej strony nie zaluje pies ma wlasnego kumpla do zabaw.
duzo zalezy jaki charakter ma twoj pies moj to typowa ciamajda i ta suczka go zdominowala(jest miedzy nimi tylko 2 tyg roznicy wieku).sami sobie ustala kto jest kim w stadzie.aby uniknac niesnasek proponuje karmic ich osobno np jednego w kuchni drugiego w lazience-ja tak robilam na poczatku ale moje psy sie tak lubia ze teraz jedza razem i nawzajem sobie z misek wyzeraja.caly czas musisz miec kontrole nad nimi kiedy sie bawia bo moga sie poklocic o zabawke,ja mimo ze mam wszystkie podwojne to widze ze przewaznie chca sie jedna bawic w tym samym czasie.
nie martw sie powinno byc dobrze jesli masz wieksza roznice wieku miedzy psami nie powinno byc problemow z hierarchia w stadzie.no i raczej nie kupuj drugiego psa jak juz masz samca w domu.
najlepiej wejdz na forum o twojej rasie i zobacz jaki pies by do twojego pasowal(jaka rasa)i co ludzie pisza o posiadaniu dwoch psow razem.

Do góry stronyOffline

perfekcja

Post #3 Ocena: 0

2011-10-19 20:26:52 (14 lat temu)

perfekcja

Kobieta

Z nami od: 17-05-2008

Najpierw byla suka, przywleczona tu z Polski. Po dwoch latach w Anglii dolaczyl do naszego stada pies-- uratowany od smierci glodowej.
Na poczatku suka sie obrazila na nas i na nowego kumpla. Nie chciala z nim gadac, jak on wchodzil do pokoju to ona szla do sypialni:)
On byl od poczatku ulegly, to on przyszedl na jej terytorium i ona to szybko zwachala i stala sie szefem pelna geba. Jest od niego duzo mniejsza ale potrafi mu spuscic takie lanie, ze ho ho:)
Hierarchie ustalili sami miedzy soba, postanowilam, ze wkrocze jakby sie robilo niebezpiecznie, ale nie bylo takiej potrzeby. Teraz sa super kumplami, spia razem, bawia sie razem i razem obszczekuja listonosza.
Dwa psy w domu to fajna sprawa.

Do góry stronyOffline

greta

Post #4 Ocena: 0

2011-10-19 20:36:54 (14 lat temu)

greta

Kobieta

chcialam wkleic fotke ale nie dziala:/
[IMG=http://img195.imageshack.us/img195/2104/29999423439997164031142.th.jpg]" alt="Obrazek" title="Obrazek" /> Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

[ Ostatnio edytowany przez: greta 19-10-2011 20:41 ]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #5 Ocena: 0

2011-10-19 20:49:03 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Moj pies to pierdola kompletna. Wszystkich kocha, z kazdym napotkanym psem chce sie bawic. W poprzednim miejscu zamieszkania pozwolil sobie wejsc na glowe kotom sasiada na swoim terenie. Mam samca - kastrata pacyfiste.

edit:
zrobilam byka w tytule. Jak moge poprawic blad?

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 19-10-2011 20:55 ]

Do góry stronyOffline

greta

Post #6 Ocena: 0

2011-10-19 20:55:27 (14 lat temu)

greta

Kobieta

ale mimo wszystko dolaczylaby suczke szczegolnie jak jest kastrat to nie musisz sie obawiac ze cos tam zmacha.jak jest ugodowy to mozesz smialo dolaczyc drugiego ja bym, proponowala juz takiego 4-5 mcznego zeby bylo wiadomo jaki to charakter i czy ukladny z innymi psami(sama kupilam moja jako 4,5 szczeniaka juz z widocznym temperamentem.mozesz tez dolaczyc drugiego doroslego psa z dobrym charakterem nie powinno byc wiekszych problemow.
jedyna rzecz ktora mi przeszkadza to ze w domu troche bardziej smierdzi psem od kiedy mam dwa.moze macie jakies sposoby albo sprawdzone odswiezacze powietrza ktre neutralizuja zapach psow?
teraz zamowilam tabletki z polski ktore niby maja ten zapach neutralizowac ale tak od srodka(taki psi dezodorant w tabletkach)nie wiem czy podzial czekam na przesylke.

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2011-10-19 20:58:56 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z racji rasy - moj pies wymaga codziennego czesania. Uzywam odzywek i pachnidel. Nie smierdzi. Chyba. Ja nie czuje. Moze Isskaa - jak trafi na ten temat - napisze, czy w moim domu smierdzi psem czy nie.Ja moge byc przyzwyczajona do zapachu i zwyczajnie moge go nie czuc.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 19-10-2011 21:00 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-10-19 21:04:09 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

greta

Post #9 Ocena: 0

2011-10-19 21:09:16 (14 lat temu)

greta

Kobieta

moje psy to szczeniaki jeszcze wiec tez tak nie smierdza jak jakies stare psy. kapie je dosc czesto bo jeden jest bialy i brudzi sie szybko.ale wiem ze w domu pachnie psem ja to czuje,jak schodze rano na dol to czuje ten zapach(psy nie maja wstepu na pietro).nie wiem moze ja mam jakos wrazliwy nos.moze to zalezy jak duze sa psy nie wiem:/
a moze twoj nie smierdzi bo jest wykastrowany?hymmm moze ja mojego tez wykastruje 8-).

[ Ostatnio edytowany przez: greta 19-10-2011 21:10 ]

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2011-10-19 21:10:38 (14 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Cytat:

2011-10-19 21:04:09, Mama-Myszy napisał(a):
Cytat:

2011-10-19 20:49:03, kolezanka_szklanka napisał(a):

zrobilam byka w tytule. Jak moge poprawic blad?

Edytuj swoj pierwszy post ;-)

dzieki - zrobione

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,