MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 51 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 50 | 51 | 52 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

Str 51 z 63

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2012-10-03 20:46:46 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Badania i obserwacja, do tego poczytaj cykl rozmnazania robali, zasady dawkowania leku w przypadku silnego zarobacznia.
Szczylek swietny, tylko szkoda, ze z takiego kiepskiego miejsca... Szkoda reszty futer.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jojomaster

Post #2 Ocena: 0

2012-10-03 21:05:04 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

dzieki, nie mogla byc mocno zarobaczona, bo odrobaczalam ja regularnie (zamiast obiadu po przyjezdzie - tableta :) prosto od mamy do weta i nigdy nic nie bylo, musiala gdzies cos na spacerze w fafle zlapac :/ ale to tez dziwne bo co m-c odrobaczana, dawka ustalona przez weta itp... ech

qffa, musialam wlezc na cos takiego... pocieszajace doprawdy

[ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 03-10-2012 21:28 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2012-10-03 21:36:15 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Jojomaster, poczytaj na spokojnie jak podawac lek, bo tu moze byc slaby punkt. Podawalas na czczo, a powinno isc tuz po jedzeniu laub z jedzeniem, w efekcie moglo przeleciec z ograniczonym efektem.
Co do artykulu, to niezle napisany, okreslone, kiedy sie odejmuje akcje i o so chozi?
Chyba naprawde ten pomysl wprowadzania 'kupy zarazkow' nie do konca przemyslany, nie ma co histeryzowac po fakcie ;).

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #4 Ocena: 0

2012-10-03 21:56:30 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

troszke zjadla rano, a z godzine pozniej tabletke dostala - jak zalecane
szlag mnie w tym momencie trafia... jeszcze jak pomysla jak mloda sie z psiakiem po podlodze przewala itp... przypadkowe pocalunki, karmienie siebie i psa na zmiane...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2012-10-03 22:01:16 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

No i co? Poprzewalali sie, normalna rzecz.
Przesadzasz ;).
Tak nawiasem, ludzie tez sporo ze soba wloka, dzieciak ma wieksze szanse np. wszy ze szkoly przyniesc...

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #6 Ocena: 0

2012-10-03 22:03:52 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

wychowywalam sie z psami, calowalam psy itp - robilam dokladnie to samo, a teraz jak czytam takie rewelacje to mi sie po prostu wszystkiego odechciewa... i nie tyle 'kupa zarazkow' nieprzemyslana, ile niedoinformowanie... z jednej strony - mozliwosc zakazenia ZNIKOMA (zajadanie sie odchodami) z drugiej jednak dosc czesto wystepuje (???) biorac pod uwage jaka ze mnie szczesciara...

to wiem, dopiero owsikow sie z domu pozbylam (mam nadzieje) bo ze szkoly przywloklo dziecie, a i sms o wszach ze szkoly przyszedl co by glowki czesto sprawdzac

Do góry stronyOffline

Zuzzia

Post #7 Ocena: 0

2012-10-03 22:11:29 (13 lat temu)

Zuzzia

Kobieta

Z nami od: 16-12-2011

Hmmm, ludzie tez sie nicieniem moga zarazic, ale w dzisiejszych czasach sa to znikome przypadki.
Slyszalam o dobry srodku zarowno dla szczeniorow jak i dla dzieci- Pyrantellum.
"Działanie:
Preparat o działaniu przeciwpasożytniczym aktywny wobec robaków obłych. Działa głównie na Enterobius vermicularis i Ascaris lumbricoides, słabiej na tęgoryjce (skuteczność wobec Ancylostoma duodenale jest większa niż wobec Necator americanus). Mechanizm działania polega na porażeniu mięśni pasożytów w wyniku depolaryzacji płytki nerwowo-mięśniowej oraz zablokowaniu działania esterazy cholinowej; w następstwie tego unieruchomione pasożyty są usuwane z jelita na drodze perystaltyki. Jest aktywny wobec form dojrzałych i we wczesnym stadium rozwoju, natomiast nie działa na larwy migrujące do tkanek. Pyrantel słabo wchłania się z jelit i jest w ponad 50% wydalany z kałem w postaci nie zmienionej. Wchłonięta część leku jest wydalana z moczem w postaci nie zmienionej oraz jako metabolity.
Wskazania:
Owsica (wywołana przez Enterobius vermicularis) i glistnica (wywołana przez Ascaris lumbricoides) u dzieci i dorosłych. Zakażenie tęgoryjcem dwunastnicy (Ancylostoma duodenale) i tęgoryjcem amerykańskim (Necator americanus."

Jednak nie dajmy sie zwariowac. Na pewno przy dozie ostroznosci i regularnej higienie nie dojdzie do zarazenia dzieciakow.
Jojomaster- przesliczny jest ten Twoj maluszek!

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #8 Ocena: 0

2012-10-03 22:14:35 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

'natomiast nie działa na larwy migrujące do tkanek' - odpada, podobno na te 'od-psie' leczenie to masakra i trwa latami...

ja chyba po prostu potrzebuje kogos, kto uzna ze mam racje ale przekona mnie (z dowodami) ze jestem paranoiczka

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2012-10-03 22:16:59 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Tyle, ze kazdy srosek na robale to trucizna, podawany za czesto, za duza, czy bez potrzeby, zrobi wiecej zlego niz dobrego.
Jojomaster, do zmywania zwykly dezynfektant, z dolnej polki sklepowej, im mniej smierdzacy, tym lepiej.
Codzienne zmywanie podlog tylko przez czas odrobaczania, nadmiar czystosci tez nie sluzy, skads te wszystkie alergie sie biora ;).

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-10-03 22:17:46 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 51 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 50 | 51 | 52 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,