Str 51 z 63 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2012-10-03 20:46:46 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Badania i obserwacja, do tego poczytaj cykl rozmnazania robali, zasady dawkowania leku w przypadku silnego zarobacznia.
Szczylek swietny, tylko szkoda, ze z takiego kiepskiego miejsca... Szkoda reszty futer. |
jojomaster | Post #2 Ocena: 0 2012-10-03 21:05:04 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
dzieki, nie mogla byc mocno zarobaczona, bo odrobaczalam ja regularnie (zamiast obiadu po przyjezdzie - tableta
![]() qffa, musialam wlezc na cos takiego... pocieszajace doprawdy [ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 03-10-2012 21:28 ] |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2012-10-03 21:36:15 (13 lat temu) |
Jojomaster, poczytaj na spokojnie jak podawac lek, bo tu moze byc slaby punkt. Podawalas na czczo, a powinno isc tuz po jedzeniu laub z jedzeniem, w efekcie moglo przeleciec z ograniczonym efektem.
Co do artykulu, to niezle napisany, okreslone, kiedy sie odejmuje akcje i o so chozi? Chyba naprawde ten pomysl wprowadzania 'kupy zarazkow' nie do konca przemyslany, nie ma co histeryzowac po fakcie ![]() |
jojomaster | Post #4 Ocena: 0 2012-10-03 21:56:30 (13 lat temu) |
troszke zjadla rano, a z godzine pozniej tabletke dostala - jak zalecane
szlag mnie w tym momencie trafia... jeszcze jak pomysla jak mloda sie z psiakiem po podlodze przewala itp... przypadkowe pocalunki, karmienie siebie i psa na zmiane... |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2012-10-03 22:01:16 (13 lat temu) |
No i co? Poprzewalali sie, normalna rzecz.
Przesadzasz ![]() Tak nawiasem, ludzie tez sporo ze soba wloka, dzieciak ma wieksze szanse np. wszy ze szkoly przyniesc... |
|
|
jojomaster | Post #6 Ocena: 0 2012-10-03 22:03:52 (13 lat temu) |
wychowywalam sie z psami, calowalam psy itp - robilam dokladnie to samo, a teraz jak czytam takie rewelacje to mi sie po prostu wszystkiego odechciewa... i nie tyle 'kupa zarazkow' nieprzemyslana, ile niedoinformowanie... z jednej strony - mozliwosc zakazenia ZNIKOMA (zajadanie sie odchodami) z drugiej jednak dosc czesto wystepuje (???) biorac pod uwage jaka ze mnie szczesciara...
to wiem, dopiero owsikow sie z domu pozbylam (mam nadzieje) bo ze szkoly przywloklo dziecie, a i sms o wszach ze szkoly przyszedl co by glowki czesto sprawdzac |
Zuzzia | Post #7 Ocena: 0 2012-10-03 22:11:29 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-12-2011 Skąd: Londyn |
Hmmm, ludzie tez sie nicieniem moga zarazic, ale w dzisiejszych czasach sa to znikome przypadki.
Slyszalam o dobry srodku zarowno dla szczeniorow jak i dla dzieci- Pyrantellum. "Działanie: Preparat o działaniu przeciwpasożytniczym aktywny wobec robaków obłych. Działa głównie na Enterobius vermicularis i Ascaris lumbricoides, słabiej na tęgoryjce (skuteczność wobec Ancylostoma duodenale jest większa niż wobec Necator americanus). Mechanizm działania polega na porażeniu mięśni pasożytów w wyniku depolaryzacji płytki nerwowo-mięśniowej oraz zablokowaniu działania esterazy cholinowej; w następstwie tego unieruchomione pasożyty są usuwane z jelita na drodze perystaltyki. Jest aktywny wobec form dojrzałych i we wczesnym stadium rozwoju, natomiast nie działa na larwy migrujące do tkanek. Pyrantel słabo wchłania się z jelit i jest w ponad 50% wydalany z kałem w postaci nie zmienionej. Wchłonięta część leku jest wydalana z moczem w postaci nie zmienionej oraz jako metabolity. Wskazania: Owsica (wywołana przez Enterobius vermicularis) i glistnica (wywołana przez Ascaris lumbricoides) u dzieci i dorosłych. Zakażenie tęgoryjcem dwunastnicy (Ancylostoma duodenale) i tęgoryjcem amerykańskim (Necator americanus." Jednak nie dajmy sie zwariowac. Na pewno przy dozie ostroznosci i regularnej higienie nie dojdzie do zarazenia dzieciakow. Jojomaster- przesliczny jest ten Twoj maluszek! |
jojomaster | Post #8 Ocena: 0 2012-10-03 22:14:35 (13 lat temu) |
'natomiast nie działa na larwy migrujące do tkanek' - odpada, podobno na te 'od-psie' leczenie to masakra i trwa latami...
ja chyba po prostu potrzebuje kogos, kto uzna ze mam racje ale przekona mnie (z dowodami) ze jestem paranoiczka |
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-03 22:16:59 (13 lat temu) |
Tyle, ze kazdy srosek na robale to trucizna, podawany za czesto, za duza, czy bez potrzeby, zrobi wiecej zlego niz dobrego.
Jojomaster, do zmywania zwykly dezynfektant, z dolnej polki sklepowej, im mniej smierdzacy, tym lepiej. Codzienne zmywanie podlog tylko przez czas odrobaczania, nadmiar czystosci tez nie sluzy, skads te wszystkie alergie sie biora ![]() |
Post #10 Ocena: 0 2012-10-03 22:17:46 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|