MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 43 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

Str 43 z 63

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2012-06-09 22:32:49 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

A przede wszystkim, przy tych cudnych opowiesciach, prawda jest taka, ze pies, to nie nianka do dzieci, nie obronca ludzi i dobytku, nie Szarik, Cywil i Lassie w jednym.
Opowiesci rodem z Disneya to jedno, realny zwierzak - to zupelnie co innego.

Hail, pies nie ma zdolnosci telepatii, przewidywania. co by bylo, gdyby jednak dzieciak sie utopil? do kogo mialbys pretensje? I kto zaplacilby za Twoj brak myslenia?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jojomaster

Post #2 Ocena: 0

2012-06-09 22:46:00 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

dlatego nie pytalam jaki pies dla dziecka tylko do domu z malymi dziecmi... u nas w domu zawsze byly psy - jeden lub dwa. urodzilam sie w 'domu z psem'. zostalam w zasadzie wychowana w przekonaniu ze dom bez psa to nie dom itp... mielismy rozne: terier tybetanski, jamnik, cocker spaniel, tymczasowo border collie no i moj calkiem wlasny owczarek. jednakze psy przywleczone przeze mnie do domu (jamnik i spaniel byly od szczeniaka) dorosle. byly w domu male dzieci i psy i zadnych wiekszych wpadek. wszyscy nauczeni szacunku do zwierzakow, co wolno, czego nie, wiec zadne z moich dzieci za ogon i uszy nie ciagnie, jedynie mniejsze sie przytula (mocno czasem...). siedze w domu poki co i jeszcze posiedze troche, wiec czasu mi nie brak. na te 2 godz i tak do parku sie chodzi, sama nie jestem wiec i niepogoda nam nie straszna. sama nie wyobrazam sobie jakby to bylo dorastac bez psa i nie chce tego zabierac moim maluchom. doroslego psa sie obawiam, bo moze miec jakies dziwne przyzwyczajenia lub moze sie nie przywiazac do nas... dlatego o szczeniaku mysle - i jak z dziecmi bedzie rosl to beda miec fajnego kumpla :)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-06-09 22:46:37 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2012-06-09 22:49:22 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

W jakim wieku dzieci?
2 godziny dziennie, to stanowczo za malo, szczegolnie przy szczeniorze.
I mitem jest to, ze dorosly sie nie przywiaze, czy bedzie mial 'dziwne' przyzwyczajenia.
No chyba, ze bierzesz zwierza zupelnie w ciemno, z ulicy, to wtredy moga wyjsc rozne cuda, niezaleznie, czy szczyl, czy dorosly.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #5 Ocena: 0

2012-06-09 22:49:49 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

moj onek tez taki byl... czasem mi sie zdaje ze umiala czytac w myslach (prawie pewna jestem)

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #6 Ocena: 0

2012-06-09 22:52:18 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

dwie do parku, oprocz tego rano, wieczorem no i z raz w ciagu dnia i mowie jak juz duzy bedzie bo szczeniaka to trzeba czesciej - pecherz by mu chyba nie wytrzymal. poza tym ogrodek mamy spory calkiem (da rade sie rozpedzic ;) dzieci prawie 3 i 5

wiesz, nie kazdy ci powie prawde o psie... popatrz na ogloszenia - wszyscy co oddaja psy maja dwa powody: nowe dziecko i praca. to sie da pogodzic spokojnie z psem, wiec nie trafisz o co chodzi

[ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 09-06-2012 22:54 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2012-06-09 23:02:07 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

To calkiem fajny czas na branie psa, tylko jednak pomyslalabym nad doroslym, mlodym psiakiem.
Zgadza sie, ze oddajacy w ogloszeniach nie musza pisac prawdy, dltego obie z Leonka wspomnialysmy o domach tymczasowych - miejscach, ktore niemal zawodowo zajmuja sie psami,przygotowuja je do adopcji, pomagaja z dograniu domow z odpowiednimi zwierzakami.
Wtedy tez mozesz na ogol liczyc na wsparcie, na pomoc, szczegolnie w pierwszych dniach.

Hail, ja nie neguje psiej inteligencji i doswiadczenia.
Po prostu rozsadek nie pozwolilby mi na powierzenie grupki dzieci psu (szczegolnie w tereny, gdzie duzo sie moze wydarzyc), po prostu nie ten poziom myslenia abstrakcyjnego, to nie pies, ktory mowi, ktory zadzwoni po pogotowie, czy przywlecze Ciebie w razie czego.
Zwykle myslenie.
Poza tym zwykla obawa, ze psu tez sie mzoe cos przydarzyc, nawet nagla reakcja alergiczna na ukaszenie owada...

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #8 Ocena: 0

2012-06-09 23:11:00 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

z foster w naszej okolicy nie chca dawac gdzie dzieci ponizej 6-go roku zycia - to samo ze schronami. w sumi im sie nie dziwie - w jakis sposob czuja sie odpowiedzialni... a jednak sie wzielo skads powiedzenie 'ufac jak psu' ;) (oczywiscie moje byly wyjatkowe i ich sie to nie tyczy...)
i nie pisze tego wszystkiego bo nie wiem czego sama chce ;)
z pewnoscia rozwaze ponownie doroslego...
jesli chodzi o rase to sie zastanawiam bo poza wychowaniem jeszcze pies moze miec predyspozycje do okreslonych zachowan - retrievery np to psy ktore nie maja gryzc, byc agresywne etc

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2012-06-09 23:19:11 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z rasowcow dlatego proponowalam szanucera sredniego, BOS, tutejsze cavaliery, wlasciwie sporo ras bedzie pasowalo, poza pracujacymi.
A myslalas nad np. chartami po 'karierze' na torze?
Dookola mam takich sporo, calkiem fajne osobniki.

Co do zachowan agresywnych, takich w stosunku do domownikow nie powinien miec zaden pies, ale nikt nie wykluczy z powodu niewlasciwego prowadzenia, choroby, czy problemow wrodzonych, odziedziczonego po rodzicach charakteru.

Poszukaj po innych rescue centres, gdzies mialam namiary, gdzie 3-latek w domu nie byl problemem przy odpowiednich psach.
juak chcesz, moge pogrzebac ;).

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #10 Ocena: 0

2012-06-09 23:27:09 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

dzieki :)
widzialam te ogloszenia o chartach, ale nie wyobrazam sobie siebie biegnacej za psem 70km/h bo mi uciekl w parku :D
tak na powaznie to boje sie ewentualnych chorob, takie psy maja spore wymagania, boje sie ze nie podolam, szczegolnie ze nic o tej rasie nie wiem...
moge pogrzebac - nie problem :) jak widzisz nie mam zbyt wiele do roboty ;)
BOS? jeszcze rozwazalam springera ewentualnie i bordera - ale ten moze mi dzieci zaganiac (hihihi, przydaloby sie czasem)
basseciki sa sliczniusie, ale potwornie uparte :)
sprawdze najpierw rescues w poblizu blizszym i dalszym.
dzieki

Do góry stronyOffline

Strona 43 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 42 | 43 | 44 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,