MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 35 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

Str 35 z 63

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

darmund

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 20:10:22 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-02-05 19:36:48, karjo1 napisał(a):
Ja tam biore psy do lasu, ot chocby tak, jak zaprzyjazniony zaprzeg biega (widzialam pudle, wyzly, czy male kundelki);):

I to niezaleznie od kraju ;).
W UK pokuktuje upiorna teoria dominacji, Fennel i Fisher, alfowanie zamiast przewodnictwa, dania psu zajecia z opiekunem i widac, to co widac.
Wlasciwie nie wiem, co gorsze, rozwydrzone podbiegacze, jazgoty niewychowane w Pl, czy dosc ostro tlumione z popedow psy.
I chyba to ostatnie ma wiekszy sens, biorac pod uwage lenistwo i niechec opiekunow do pracy z psem, ktory wlasciwie w tym kierunku przez tysiaclecia byl hodowany.

Leonka, nie jest az tak ostro z psami z charakterem, o ile tylko zostaly zaatakowane, badz udziabaly inne zwierze w obronie domownikow. Oczywiscie, bedac pod kontrola, smyczowane, badz odwolywalne przed zadyma.

Kolezanka, parkow, a wlasciwie terenow do bezsmyczowego wyprowadzania jest mnostwo poza centrum miast. Jedyna zasada jest nieprzeszkadzanie innym, kontrola nad psem (odwolywalnosc) i sprzatanie po pupilach.
Wieczorem pogrzebie, co jest kolo Ciebie ;).

darmund, mi kompletnie nie pszeszkadza, jesli prowadzisz psa luzem w scislym centrum miasta, to ty za niego odpowiadasz.
Natomiast w obszarach, gdzie jestescie goscmi, a dzikie zwierzeta u siebie, wypadaloby to uszanowac.
Wlasciwie dosc zastanawiajace, dlaczego puszczasz psa tam, gdzie nie ma innych psow, ludzi, az tak niewychowany dzik :-]?
Normalny pies nie jest automatem, trzeba uwzgledniac nieprzewidywalne w ludzkim rozumieniu zachowania zwierzecia.
Ale tez powinna byc wypracowana taka wiez przewodnik-pies, ze w czasie spaceru/treningu otoczenie moze nie istniec, moga biegac ufoludki, koty tanczyc kankana, a dla psa centrum zainteresowania jest przewodnik.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 05-02-2012 19:58 ]

Ciekawe spedzanie czasu , bez zadnej zlosliwosci , po prostu inne i ciekawe . Szczegolnie z tymi rowerami , kiedy juz bede mial swojego tutaj poszukam odpowiedniego miejsca by tak sie z nim pobawic .

Po tej dyskusji z Toba i po obejrzeniu filmikow ( tak z ciekawosci zapytam czy sa zrobione przez Ciebie ) stwierdzam ze masz dobre pomysly na spedzenie czasu z psem .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kolezanka_szkla

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 20:11:29 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No wlasnie ze zrobieniem toru przeszkod mam problemy. Musialabym co spacer to wszystko targac ze soba, a panowie pilnujacy parku dostaliby zawalu serca, gdybym uzyla do zabawy lawki...

Z klubem agility masz racje - poszukam. Dzieki za odpowiedz.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

dzamulina

Post #3 Ocena: 0

2012-02-05 20:16:43 (13 lat temu)

dzamulina

Kobieta

Z nami od: 07-06-2009

Z dzisiejszego dnia również Maniek z Bawłankiem :-]

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: dzamulina 05-02-2012 20:18 ]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-05 21:02:01 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2012-02-05 21:53:10 (13 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kurcze, swietne te Wasze fotki, zazdraszczam :).

Kolezanka, wbrew pozorom rangers nie czepiaja sie o skoki przez lawki, zreszta klode czy grubszy konar pewnie gdzies znajdziesz, od biedy linka zawiazana miedzy pniami.
tyczki to tez na szybko polamane cienkie galezie, miekki, materialowy tunel na szyje, zamiast szalika, parowka w zeby, saszetka ze szprotkami jako smakami i masz wyjscie treningowe :))).
A tak naprawde improwizuje sie z tym, co jest pod reka.

darmund, nie chodzi o to, by sie zrec po forum, raczej, by pewne rzeczy uzmyslowic. Czasem inny punkt widzenia daje do myslenia, byc moze widzac tylko uchachana morde psia po rajdzie po lesie tez bym nie widziala nic zdroznego w takiej 'zabawie'.
Po dosc dlugim siedzeniu w tematach lesno-wiejskich, po tym, co widzialam, co potrafia zrobic wypasione, miejskie psy 'na wybieganiu', co im sie przydarza, zmienilo dosc drastycznie moje poglady i poczucie odpowiedzialnosci za futro.
A pomyslow na takie zabawy jest masa.
Np. jak wykorzystac dziecko do wymeczenia, sensownego, psa:
dziecko szkoli psa :)

Wiecej pomyslow, jak sie dokopie do starych linkow z dobrymi opisami ;).

No i jako ciekawostka, inny poglad na pewne stereotypy;
bez klopotu...

Leonka, czasem sie zdarza, ale czesto duzo zalezy od konkretnej sytuacji.
Moj kilka psow tutejszych przemielil, a ja im dolozylam, bo ruszyly na dziecko, ktore bylo z nami na spacerze.
Wlasciciele nie mieli nawet smialosci zgloszenia pretensji, za to ja podeslalam policje i Dog Wardens, by wytlumaczyli obowiazki opiekuna psa.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 05-02-2012 21:57 ]

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-02-07 11:47:38 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marlenka28

Post #7 Ocena: 0

2012-02-07 11:54:11 (13 lat temu)

marlenka28

Kobieta

Z nami od: 22-06-2009

nuska, ja uzywam swoj-pachnacy, ale moj nie ma alergii,
te psie sie nie pienia i to mnie wkurza, no i smierdza:-]

na pyszczek tylko typowy dla yorków, zeby nie szczypał go w oczy:-P

Gratulacje nowego członka rodziny:-P

[ Ostatnio edytowany przez: marlenka28 07-02-2012 11:55 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-02-07 15:20:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marlenka28

Post #9 Ocena: 0

2012-02-07 15:36:52 (13 lat temu)

marlenka28

Kobieta

Z nami od: 22-06-2009

chciałam Ci wkleic zdjecia , ale mi nie wychodzi:-Y

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: marlenka28 07-02-2012 15:39 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2012-02-07 17:36:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 35 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 34 | 35 | 36 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,