MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 33 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

Str 33 z 63

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 15:59:23 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

darmund

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 16:01:38 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Z nami od: 02-01-2012

Cytat:

2012-02-05 14:01:47, karjo1 napisał(a):
Dla tych, ktorym odpowiada puszczanie luzem psa po lasach i nieuzytkach.
Moze konkretna sytuacja da do myslenia, skoro inne argumenty nie przemawiaja. Polecam caly topik, mimo, ze dosc obszerny (oczywiscie dotyczy Pl, w UK troche bardziej restrykcyjne prawo, szybciej egzekwowane glownie przez portfel, bardziej przemawia do 'psiarzy' ).
pies w lesie
darmund, skoro pies jest nieodwolywalny, nie ma innej metody na skuteczne przeciwdzialanie, niz linka treningowa, dlaczego to tak negujesz?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>karjo1</i> 05-02-2012 15:15 ]

Szkoda psa , ale bardziej w tej sytuacji upatruje bezdusznosc po stronie mysliwego . Niezraz wchodzilem z moim tesciem mysliwym w dysputy na tematy zwiazane z lowiectwem i zwierzyna lesna . Jego zdanie bylo takie ze psy nie powinny same przebywac w lesie , ale zdarza sie czesto tak ze mysliwi posiadaja psy ktorych uzywaja w polowaniach najczesciej indywidualnych i takie psy nieraz oddalaja sie od wlascicieli . Czy taki pies moze zostac zastrzelony przez innego mysliwego ? Moze . A dlaczego ? Bo niektorzy najpierw strzelaja a pozniej mysla . Tylko ze niektorzy mysliwi jak juz maja bron to zachowuja sie troche dziwnie . W tym przypadku mysliwy przekroczyl prawo , pies najpewniej nie zyje . Serce boli ale , moze zabrzmi to cynicznie , trzeba sie z tym pogodzic ze go juz nie ma .
Jesli chodzi o linke i odwolywanie psa . Nie wyobrazam sobie spacer z psem na lince , nie wynika to z mojego lenistwa , lubie sobie z moja bestia pobiegac , potargac jakas szmate , pogonic sie po wertepach . Czasem zwiewa i jest problem z nawolaniem , czasem wraca bez problemu na krotkie gwizdniecie .
Z Twoich postow bardzo podobal mi sie filmik ze staffordem bawiacym sie frisby , moze dlatego ze psiak jest prawie identyczny jak moj Max .mysl ze tutaj bede czesciej wykorzystywal ten sposob zabawy .
Z Twoich postow wynika ze znasz sie na psach i przejmujesz sie ich losem ale moim zdaniem tak jak napisalem roznimy sie podejsciem , uwazasz ze pies moze byc szczesliwy w tym cywilizowanym swiecie na Twoj sposob , ulozony , posluszny , zawsze wypelniajacy polecenia a jesli nie ma na to ochoty to my ludzie powinnismy bezwarunkowo nad nim zapanowac - nie wiem czemu ale kojarzy mi sie to z jakas sztucznoscia w wychowaniu takiego psa .

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-02-05 16:46:21 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

darmund

Post #4 Ocena: 0

2012-02-05 17:05:07 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Jeszcze go nie ma , ale przybedzie .
Fajnie ze sie martwisz , mysle ze w przyszlosci dostane od Ciebie troche rad bo po wstepnej lekturze obowiazkow zauwazylem ze prawo jest bardziej restrykcyjne niz w Polsce , mozliwe ze wynika to z tego iz terenow do wyjscia z psem na spacer bez uwiezi jest malo . Zreszta prawo jest prawo .
Po drugie , masz 100% racji ze jesli chcesz posiadac stafforda lub amstaffa to musisz byc dla niego samcem Alfa bo inaczej to on bedzie rzadzil i bedzie bardzo ciezko. Plus jest taki ze te psy sa inteligentne i szybko sie ucza kto jest kto .
Poza tym czy tutaj czy w Polsce na ulicy lub w miejscach gdzie moge spotkac ludzi lub inne zwierzaki , chodzi zawsze na smyczy ( co zreszta ujalem juz w pierwszych postach ) , dopiero gdy jestesmy w miejscu gdzie mysle,podejrzewam ze nie ma postronnych spuszczam go ze smyczy .
W mojej miejscowosci sa tereny gdzie widze ze ludzie chodza z psami luzem , jest wielki nieuzytek pomiedzy Tamiza a droga na wschod , do morza . Mozliwe ze tam bedziemy mogli swobodnie poharcowac .

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-02-05 17:23:06 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

darmund

Post #6 Ocena: 0

2012-02-05 17:31:41 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-05 17:23:06, leonka napisał(a):
Mysle ze jak juz bedziesz mial tu zwierzaka - to szybko zauwazysz roznice miedzy psami w UK i w Polsce... Kajro zawsze powtarza ze psy tu sa wynaturzone, pozbawione instynktow zwierzecych, wychowanie na zasadzie tresury a nie wspolpracy - ma racje... Ale mozna znalezc zloty srodek - byc madrym wlascicielem... Moj psiak nie lubi innych psow, nie lubi tez ludzi i potrafi pokazac zeby... Jest to klopot ogromny, gdyz tutaj pies moze zostac uspiony juz po pierwszym ugryzieniu - UGRYZIENIU, nie ataku.... Czyli dziecko sasiada wsadzi psu kij w oko, pies ugryzie, niegroznie - pies idzie za teczowy most...:-[:-[:-[ O problemach z innymi wlascicielami juz pisalam - maja pretensje jak im sie mowi ze nasz pies niekoniecznie lubi inne psy:-o I jeszcze winia nas jak ich pies sie szweda wokol ogona naszego i nasz pokaze usmiech...

Oj - szybko sie nauczycz... Obys trafil na odpowiedzialnych wlascicieli w swej okolicy, ktorzy zrozumieja ze pies to pies i nie wszystkich musi tolerowac... My na szczescie mamy taka gromadke, i nawet jak czasem sie przytrafi mala awantura - nie przejmuja sie tym...

Poszukaj w okolicznych parkach - czesto organizowane sa wspolne spacery wlascicieli z elementami socjalizacji i treningu - psy bardzo lubia chodzic jako grupa.

Zauwazylem ze niektore psiaki tutaj sa tak spokojne ze jakby otepiale , przechodza kolo siebie obojetnie , nawet nie merdaja ogonami .

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #7 Ocena: 0

2012-02-05 17:55:16 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Pies w lesie bez linki? Gratuluje pomyslow. Jak pragne zdrowia....

A jak juz jestesmy przy temacie. Spotkaliscie gdzies w Anglii parki dla psow? Znalazlam jeden w swoim miescie tak diabelnie daleko, ze raz na tydzien moze i tam moge pojechac... Troche mi tu brakuje takich miejsc...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

darmund

Post #8 Ocena: 0

2012-02-05 18:35:18 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-05 17:55:16, kolezanka_szklanka napisał(a):
Pies w lesie bez linki? Gratuluje pomyslow. Jak pragne zdrowia....

Jestem ciekaw czy zawsze w Polsce wyprowadzalas psa na lince na spacer ?

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-02-05 18:44:43 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

darmund - mnie by w zyciu do glowy nie przyszlo pojechac z psem na spacer do lasu. O TYM pisze. NIE pisze spacerze bez linki w parku, albo na zwyklej trawce. Obudz sie i czytaj ze zrozumieniem.

[ Ostatnio edytowany przez: kolezanka_szklanka 05-02-2012 18:47 ]

"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

darmund

Post #10 Ocena: 0

2012-02-05 18:49:43 (13 lat temu)

darmund

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-05 18:44:43, kolezanka_szklanka napisał(a):
darmund - mnie by w zyciu do glowy nie przyszlo pojechac z psem na spacer do lasu. Czy ty w ogole wiesz o czym piszesz?

Niektorym do glowy to przychodzi - to po pierwsze , wybieraja sie tam ze smycza lub bez , moze inaczej maja ja przy sobie bo nie wiadomo czy nie trzeba bedzie jej uzyc .
Po drugie - pisze o tym wiec wiem o czym pisze - nie jest to oczywista oczywistoscia ?

Do góry stronyOffline

Strona 33 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 32 | 33 | 34 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,