MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kociaki plus Piesa - czyli moje male ZOO ;-)

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

Str 16 z 113

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kociefraszki

Post #1 Ocena: 0

2011-05-12 16:30:46 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Hieena, i luz - jak rodzice nie wychowuja, to fucha przypada postronnym.:-]
Ewelka, ja tez lubie dzieci. Mam piszace w tej chwili mature bliznieta i mam nadzieje ze za kilka miesiecy urodze. Mam nadzieje - w kazdym badz razie jestem w ciazy. Uwazam jednak, ze dzieci pewnych rzeczy trzeba uczyc - ot, wlasnie ze smieci wyrzuca sie do kosza, a zwierzeta to nie zabawki. Moja Bzdziagwa jak byla mala, rzucala sie do kazdego spotkanego psa. Poglaskac. Nauczylam ja, i mysle ze warto tego nauczyc, ze zanim poglaska czyjegos psa, trzeba spytac wlasciciela bo wlasciciel moze sobie nie zyczyc zeby ktos dotykal psa, albo pies moze nie lubic obcych. Na temat Twojej kolezanki pomilcze - branie 4-o tygodniowego kociaka i to bez pewnosci ze bedzie sie go moglo zatrzymac...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

ewela119

Post #2 Ocena: 0

2011-05-12 16:45:17 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

No ona "nie pomyslala" mialam ochote trzasnac ja w leb. Ja w zasadzie tez nie powinnam miec zwierzat w domu :) ale czego oczy nie widza tego sercu nie zal :) nasz landlord nigdy sie u nas nie pojawia, nawet nie wiem jak wyglada a z agencji jak maja przyjsc na kontrol to przysylaja list i po prostu wtedy ide z kotem na spacer :) Koteczka ta byla bardzo ladna, duzo wody w rzecze uplynelo zanim Rysiek przyjal ja na swoje terytorium ale w koncu przyjal, nawet sie przy niej troche poprawil, zaczal czyscic sobie futerko i bezwarunkowo zalatwiac sie do kuwety, nawet wycieraczce na ten czas dal spokoj, jednak kobieta to kobieta :) Mala byla w niezbyt dobrej kondycji jak do mnie trafila bo po pierwsze jeszcze nie bardzo umiala jesc no i kolezanka przez te kilka dni dawala jej krowie mleko prosto z lodowki :/ O tym ze byla nieodpchlona i nieodrobaczona pewnie nie musze wspominac. Jak tylko osiagnela odpowiedni wiek i wage doprowadzilismy ja do ladu i juz miala zostac jak dowiedzielismy sie o dziecku, ale nie wyrzucilam jej na ulice ani przez mysl nie przeszlo mi zeby ja oddac do schroniska, poszla do innej osoby, prawdziwej kociary, czasem ja widuje, prawdziwa dama z niej teraz, mnie juz nawet nie poznaje, patrzy na intruza spod oka. Czasami sie zastanawiam czy jakby sie teraz spotkali z Ryskiem to czy by sie znowu bili czy by pamietali ten spedzony razem miesiac, albo troche dluzej, juz nawet nie pamietam ile u nas byla

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2011-05-12 16:58:36 (14 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Dobra, jeden z moich gnojków nasikał dziecku w pokoju!!!

Czekam na żonę aż wróci z pracy i będzie jazda.
Kurna mam dość.

Chińska dzielnica w Liverpoolu , dziś wieczorem.

:-Y:-Y:-Y

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #4 Ocena: 0

2011-05-12 17:13:53 (14 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

Cytat:

2011-05-12 16:58:36, Dwunasty napisał(a):
Dobra, jeden z moich gnojków nasikał dziecku w pokoju!!!

:-]:-]:-] napisz jeszcze ze na łóżko

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #5 Ocena: 0

2011-05-12 17:18:31 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Ewela, przede wszytkim Twoja kolezanka zachowala sie jak male dziecko - dorwala sie do zabawki a potem... kicha. Nieodpowiedzialna. Co do czy Rysiek by ja poznal... Nie sadze. Kiedy tu przyjechalam, R. mial "na przechowaniu" kota znajomych - tego wlasnie polBRI. Oni mieli jakies zawirowania ze zmiana flatu i chwilowo kot byl u nas. Mial zniknac przed naszym przyjazdem, zeby ogonom zestresowanym podroza (poltorej doby zadne sie nie zalatwilo, o jedzeniu nie wspominajac) i nowym miejscem nie pogarszac sytuacji obcym kotem, ale nie zniknal. Dogadali sie dosc szybko, oczywiscie Futro byla na nie i unikala intruza konsekwentnie do konca, a proby nawiazania znajomosci kwitowala wrzaskiem i ucieczka. Z cala reszta obcy sie bawil i ganial przez z gora 3 miesiace. POtem poszedl do siebie, ale mieli awarie centralnego i po jakichs dwoch tygodniach Shadow wrocil - glupio bylo zeby siedzial sam w zimnym mieszkaniu. Praktycznie sie nie poznali. Fakt, przypomnieli sobie, ale zeby jakies wylewne powitanie to absolutnie.
Dwunasty, pomalutku - dorosle czy gowniarzeria?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MerryPoppins

Post #6 Ocena: 0

2011-05-12 18:16:00 (14 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Dwunasty, bądź dzielny i się kotu ie daj, moja ruda łajza jak mu się kupaka zachce a na dworzu deszczyk siapi, to lezie do mojej sypialni i wali kupe do fikusa, tylko że dupsko za dniczkę wystaje i kupa ląduje na wykladzinę. Jak mi sie uda usłyszec pierdzenie i nagorącym uczynku gada złapię to kapciem w duoę dostaje a wtedy foch że hohoho, bo niby jakim prawem pancia gębe drze jak mu nie wygodnie było..zasraniec jeden
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #7 Ocena: 0

2011-05-12 18:33:17 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Uuuu.... To ja mam kuwety do tego, ale jak czasem sie nie wywiaze z prac wykopaliskowych i Klaczek uzna ze kuweta juz jest zauzywana nad miare, to laduje kupsko przed wejsciem do kuwety. W Polsce tez mi tak robil - po prostu tuz obok, jako pierwsze, powzne ostrzezenie. Inna rzecz, ze jesli kastrowany kot ni z tego ni z owego zaczyna polewac poza kuweta, to cos jest nie tak - zmiana w otoczeniu lub problemy urologiczne. Jesli niekastrowany, to czesto niezaleznie od plci kwestia znaczenia terenu. U kociakow jak u dzieci - zapomnialo sie i nie zdazylo - majac male kociaki w domu, warto miec kilka kuwet.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-05-12 19:03:51 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2011-05-12 14:30:01, karjo1 napisał(a):
Cytat:

2011-05-12 14:16:27, MerryPoppins napisał(a):
Nie_z_tej...a moze by popróbować pomysłów Cesara Millana z zaklinacz psów, facet ma nieziemskie pomysły, które dają efekty, nie pamietam czy miał ocinek z kotami ale pewnie tak, swoją drogą ciekawe czy mój rudy śmierdziel poddałby się jakiejś tresurze

Kiepski pomysl, sam Milan powtarza do obrzydzenia, by nie robic takich numerow bez dobrego szkoleniowca obok, na normalnych zwierzakach, bo sam pracuje z takimi, przed ktorymi wlasciwie tylko igla albo dozywotnio klatka. Poza tym metody dosc dyskusyjne, silowe, nawet w sytuacjach tego nie wymagajacych.
no i kwestia, ze to telewizyjne show, a ile trwala i jak naprawde wygladala praca, to niewiele widac, podobnie z iloscia zwierzakow, na ktorych Milan spapral robote...

Magda, piekne wszystkie stwory, szkoda tylko, ze naciagnieto Cie na taka rozmnazalnie :((.
O robactwie itp. atrakcjach juz bylo, rzuc okiem na krople Advocate, maja dosc szeroki zakres dzialania, gdyby jakies demodexy, swierzbowce sie z futrzakami ciagnely.
Co do ukladow pies-koty, to przyda sie oswajanie tak jak robisz. Do tego puszczajac kociaki warto miec psa na smyczy, by kontrolowac sytuacje. Czarny wykonuje podstawowe komendy, niezaleznie od okolicznosci?

Rzeczywiscie balabym sie sama robic takie rzeczy z piesem, jak on - ogladalam chyba jeden odcinek ;-).
Piesa wykonuje komendy, a owszem... ale ciezko mu bylo np dzisiaj przemowic do rozsadku, gdy zbaczyl kociaka na moich rekach, a pan nie chcial go puscic ;-).
Boje sie, naprawde...
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2011-05-12 20:42:23 (14 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Od drugiej strony bym zaczynala, pies w kennelu/na smyczy(fajnie jak dwie osoby sa jako sila szybkiego reagowania), a koty luzem i na odwrot.
Pogrzebie za postami dziewczyny dosc fajnie opisujacej jak stopniowo oswajac gady, sporo fajnych szczegolow bylo.

Merry, tak z ciekawosci, ten kapec poza zamknieciem sie w sobie kota daje jakies inne efekty...?

Do góry stronyOffline

anetka_sweet

Post #10 Ocena: 0

2011-05-12 20:58:31 (14 lat temu)

anetka_sweet

Kobieta

Z nami od: 15-06-2009

wlasnie kladlam mlodego spac i tak mi sie przypomnialo jak zobaczylam warujaca toske pod jego drzwiami,ze teraz czasami nawet jak mlody sobie cos zrobi i placze a ja go tule np na rekach to ta wariatka skacze i mnie atakuje bo mysli ze ja mu cos robi i wogole reaguje strasznie na jego placz,zaraz jest i obczaja co sie dzieje

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 113 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 111 | 112 | 113 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,