Najlepsze prace wyłonią forumowicze. Każdy forumowicz zarejestrowany przed rozpoczęciem konkursu będzie mógł zagłosować na trzy wybrane przez siebie prace.
Głosujecie na 3 prace i przyznajecie im odpowiednio 3,2 lub 1 punkt.
Przykładowo praca nr 1 - 3 pkt, 2 - 2 pkt, 3 - 1 pkt.
Swoje glosy wysyłacie na priv do mnie
Nie można głosować na siebie. Tylko głosy przesłane na priv będą akceptowane.
29.09 tj sobota nastąpi ogłoszenie wyników. W tym dniu zamieszczę w wątku wszystkie Wasze wiadomości z oddanymi głosami, żeby każdy mógł sprawdzić czy jego głos nie został pominięty.
Uwaga:jedna osoba może wygrać tylko jedną nagrodę. Oznacza to, że jeśli jedna osoba otrzyma głosy uprawniające ją do dwóch nagród, wybiera jedną, a następna przypada kolejnej osobie z największą liczbą głosów.
Praca nr 1a
Zdjecie wykonane w sierpniu na przepieknej plazy na Mazurach 'Pod Debem' w Rucianem-Nidzie.Widok na J.Nidzkie.
Polecam to miejsce zwlaszcza milosnikom zeglowania i plywania,wspanialy wypoczynek wsrod lasow i jezior a w samym sercu tego cucnego miejsca rosnie stary wielki dab.

Praca nr 2a
'Baloty ze slomy czyli popularne snopki siana.
Przepiekne miejsce w samym sercu Mazur,12 km od Mragowa.
Pewnego lipcowego dnia zrobilismy sobie z rodzina dlugi spacer,celowo wybralismy trase wsrod lasow,pol i lak.Cudowne widoki,zapach polnych kwiatow,drzew oraz skoszonego zboza.Dzieciaki biegaly po calym polu,a widok byl tak cudny ze nie chcialo sie stamtad wracac do domu.Po przebyciu 10 km z malymi dziecmi dotrwalismy do domu i wskoczylismy do jeziora

Praca nr 3a

Praca nr 4a
Zdjecie z widokiem na Wyspe.Jest to jedna z 7 wysp wystepujaca na J.Gieladzkim na Mazurach.Logo Mojej Wyspy ulozone jest na dnie jeziora z konarow drzew.Nie ukrywam bylo to pracochlonne.Lamanie galezi i ukladanie na dnie
Do jeziora wplywa rzeka Krutynia-poczatek splywu kajakowego.
Na jednej z wysp kiedys byly kolonie czapli i kormoranow.Na wyspie ze zdjecia zamieszkuje para labedzi.

Praca nr 5a
To była wyprawa do pięknego Hampton Court Palace. Był on niegdyś siedziba Króla Henryka VIII. Tego,który 2 z 6 Żon posłał do kata.W 1838 Królowa Wiktoria podjęła decyzję udostępnienia pałacu do zwiedzania szerokiej publiczności.W czasach Henryka VIII powstał istniejący do dziś układ ogrodów w Hampton Court (Jego malutka część na zdjęciu) – prywatny, formalny ogród od południa pałacu, park myśliwski na wschodzie, park rekreacyjno-spacerowy na północy, a od zachodniej strony wejście do posiadłości i dziedziniec turniejowy, zbudowany pod koniec rządów króla i nigdy przez niego nie używany.

Praca nr 6a
To zdjęcie pochodzi z ostatniego długiego weekendu i zrobiono Je gdzies w okolicach Clifton Hampden,małej wsi położonej przy Tamizie. 4 dniowy rejs po tej znanej rzece był Moim presentem urodzinowym od Męża ( taki rejs był na Mojej liście wakacyjnej ) i popłyneliśmy z Londynu do przepięknego Oxford po drodze cumujac na noc przy pieknych nabrzeżach i zwiedzajac cudne malutkie miasteczka i wsie.To był wspaniały wypad i super doświadczenie,bo nauczyłam się cumować i otwierać śluzy.

Praca nr 7a

Praca nr 8a
Odplyw w Newquay - Kornwaliia i czekoladowy Labrador o imieniu Muffin,ktory kocha wode i wykapie sie nawet w blotnej sadzawce Zimowa pora.

Praca nr 9a

Praca nr 10a
Zdjęcie z szatni lidera Premier League Liverpool FC z koszulką z logo Moja Wyspa. Zdjęcie wykonane przez przewodnika, a jego mina bezcenna, gdy zobaczył niebieską koszulkę i zapytał co to jest? Zapewne myślał, że pozuję z koszulką lokalnego rywala Evertonu

Praca nr 11a

"Moja Wyspa" na szczycie gory Snowdon

Praca nr 12a

Wschod slonca w Kornwalii
Praca nr 13a
Tajlandia
Wyspa Koh Ngai

Praca nr 14a
Wyspa Koh Tao John Suwan Viewpoint

Praca nr 15a
Nha Trang Monkey Beach

Praca nr 16a
Tak jak pisałem w trybie last minute dodam świeże zdjęcie w kat 2 czyli Mont St Michel i napis jaki udało mi sie wydlubać w błocie zanim zadeptały go tłumy turystów

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.