MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Giełda tematów wakacyjnych

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

Str 28 z 63

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Misia13

Post #1 Ocena: 0

2020-07-05 12:47:20 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Dziekuje... drogo.

Ja mam tu nad morze blisko jakies 400 metrow. W poblizu BB ceny maja podobne 85-120£ za noc. Wiem, ze mozna negocjowac jak ktos dluzej, ale nie w sezonie.
W wiekszych miastach drozej... Brighton 150£ I wiecej.

Dziekuje CrisCov.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2020-07-05 12:47:57 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

co ty richmond nigdzie nie polecisz tylko dlatego ze bedzie rygor noszenia maski w samolocie?
mam na mysli europe

strasznie surowa dla siebie jestes hehe

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2020-07-05 13:07:48 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Właśnie chciałam się zapytać jakie są procedury teraz na lotnisku i w samolocie? Maska na bank, a rękawiczki? Czy zamiast maski może być przylbica? Nie daje rady w masce..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2020-07-05 13:29:15 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-07-05 12:47:57, cris82 napisał(a):
co ty richmond nigdzie nie polecisz tylko dlatego ze bedzie rygor noszenia maski w samolocie?
mam na mysli europe

strasznie surowa dla siebie jestes hehe

Tak, nie polecę, bo nie chce nosic maski. Zle sie w tym oddycha, robi sie gorąco, itp. W Europie, to moze bym skoczyła samolotem nad Jezioro Genewskie, ale byłam tyle razy, ze jak nie polecę, to nic sie nie stanie. W inne miejsca i tak wolę pojechać samochodem, ale tylko jak spadną ceny przepraw.

Chwilowo nie odczuwam potrzeby lecieć gdzie indziej short haul, a miejsca poza Europa, które mnie interesują, i tak są zamknięte lub nie wpuszczą mnie. Do tego problemy z tranzytem.

Alaska moze w przyszłym roku, Oceania pewnie za 2 lata, nie wcześniej. Do tego czasu bede miala niezly zapas mil lotniczych i punktow hotelowych.

Cytat:

2020-07-05 13:07:48, gosian napisał(a):
Właśnie chciałam się zapytać jakie są procedury teraz na lotnisku i w samolocie? Maska na bank, a rękawiczki? Czy zamiast maski może być przylbica? Nie daje rady w masce..

Maski na lotnisku i w samolocie. Do tego, Qatar poszedł jeszcze dalej i pasażerowie ekonomicznej maja nosic maski i przyłbice równocześnie. Jedyne co dobre, ze daja pasazerom sami.
https://www.headforpoints.com/2020/07/02/qatar-airways-expands-uk-services-now-insists-economy-passengers-wear-a-face-shield-and-a-mask/

Rękawiczki nie sa chyba nigdzie wymagane.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2020-07-05 13:35:20 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja też w tym roku nigdzie raczej nie polece , pozwiedzam sobie Wielka Brytanie , byłem już w tym roku w kilku miejscach nad morzem , nawet się kąpałem, jutro jadę na Safari Park , niedługo do Kornwalii , może samochodem we wrześniu do Polski . To zawsze mnie cieszy najbardziej , wolę do byle jakiego miasta w Polsce jechać niż do jakiegoś turystycznego miejsca w świecie . Zresztą moje miasto jest położone nad pięknym jeziorem z kilkoma plażami , nawet palmy są ;)

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2020-07-05 13:39:34 (5 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Dzięki. Lecę ryanair. Myślę że trzeba pojawić dużo wcześniej na lotnisku, bo sama odprawa itd trwa dłużej..
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #7 Ocena: 0

2020-07-05 13:43:37 (5 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Richmond, to nad Jeziorem Genewskim jesteś bywalcem. Coś Cię szczególnie urzekło czy przypadek?
Warto odwiedzić ten region/kanton Szwajcarii? Może coś opiszesz... ? Tak pytam, z ciekawości. Raczej podróżuję 'palcem po mapie' . Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2020-07-05 13:48:40 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Lubię spacerować po winnicach nad jeziorem. Poza tym jest mnóstwo ładnych miejscowości wzdluz brzegu, parę zamków, itp. A z lotniska jest łatwy dojazd, pociag jeździe wzdluz brzegu. Można tez wskoczyc na łódkę w centrum Genewy i potem wrócić pociągiem.

Byłam w różnych porach roku, wiosna, latem, zima na rynki świąteczne, itp. W Montreaux jest największy rynek świąteczny w okolicy.

Francuska strona jest mi trochę mniej znana, jechałam tylko raz samochodem wzdłuż brzegu wiosna. Jak będę kiedyś w okolicy autem, to zwiedze dokładniej.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2020-07-05 13:49:48 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2020-07-05 13:39:34, gosian napisał(a):
Dzięki. Lecę ryanair. Myślę że trzeba pojawić dużo wcześniej na lotnisku, bo sama odprawa itd trwa dłużej..

Kiedy lecisz? daj znac jak procedury...na lotniskach teraz raczej pusto, to chyba wystarczy byc tak jak zawsze

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #10 Ocena: 0

2020-07-05 14:13:36 (5 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja też na wakacjach chodzę do dentysty, jak się da. Tzn. jak jest odpowiedni - z narkozą albo sedacją. I robię hurtowo, co można, podczas jednej wizyty.

Kiedyś zrobiłem sobie też badanie znamion. Nie dość, że rzecz szybka, bezbolesna i tania - w porównaniu do tego co tutaj - to jeszcze sympatyczny chirurg powiedział "może pan pić po zabiegu".

---
Angolom nie zapłacę za wakacje tutaj, takich cen z kosmosu. Nawet jak mnie stać. Nie ma szans. Ta szajsowa pogoda i jedzenie nie są warte takich pieniędzy.

---

Na Helu podniesiono mi wreszcie ceny lokum, po kilku latach, ale o jakieś 10-15%. Wciąż to będzie jakieś 3 tysiące coś złotych za 2 tygodnie na 5 osób.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 28 z 63 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 61 | 62 | 63 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,