MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Tłusty czwartek - Mini konkurs na wypiek

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Postów: 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2018-02-02 20:48:33 (6 miesięcy temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: 13587

Kobieta

Administrator

Z nami od: 30-04-2009

Skąd: Neverland

Obrazek


Mini konkurs na słodki wypiek z okazji Tłustego czwartku, który mamy już w przyszłym tygodniu. Czekamy na zdjęcia własnoręcznie przez Was zrobionych pączków, faworków czy innych grzesznych słodkości jakie będziecie piekli na tą okazję.


Trzy najlepsze zdjęcia wybrane przez forumowiczów drogą głosowania zostaną wyróżnione voucherami.


Od jutra 3.02 tj sobota do 10.02 sobota macie czas na wklejenie zdjęcia Waszych słodkości. Oprócz zdjęcia musi być dołączony przepis, z którego korzystaliście.

Jedna osoba może wkleić od 1-3 zdjęć do każdego zamieszczonego przez siebie przepisu.

11.02 niedziela ponumeruję prace.

12.02 poniedziałek do 16.02 piątek będziecie mogli oddawać swoje głosy
Głosujecie na 3 prace i przyznajecie im odpowiednio 3,2 lub 1 punkt.
Przykładowo praca nr 1 - 3 pkt, 2 - 2 pkt, 3 - 1 pkt.
Swoje glosy wysyłacie na priv do mnie.Tylko głosy przesłane na priv będą akceptowane.

Glosować mogą forumowicze zarejestrowani na forum przed rozpoczęciem konkursu. Nie można głosować na siebie.
Każdy forumowicz zarejestrowany przed rozpoczęciem konkursu będzie mógł zagłosować na trzy wybrane przez siebie prace.


17.02 sobota odbędzie się ogłoszenie wyników
W tym dniu zamieszczę w wątku wszystkie Wasze wiadomości z oddanymi głosami, żeby każdy mógł sprawdzić czy jego głos nie został pominięty.

Uwaga:jedna osoba może wygrać tylko jedną nagrodę. Oznacza to, że jeśli jedna osoba otrzyma głosy uprawniające ją do dwóch nagród, wybiera jedną, a następna przypada kolejnej osobie z największą liczbą głosów.

Nagrody w konkursie ufundował sponsor - firma Paczki do Polski


Są to vouchery One4All
One4all

Pierwsze trzy osoby z największą ilością punktów otrzymają po voucherze na kwotę £ 10.

Zapraszamy do udziału w zabawie
Posty muszą być zgodne z regulaminem naszego forum
Regulamin


Publikacja postu konkursowego oznacza automatyczną akceptację tego regulaminu oraz zgodę na wykorzystanie wpisów wraz z fotografiami do publikacji w portalu MOJA WYSPA i FANEPAGE MOJA WYSPA
Na scianie jej sypialni widac krzyz lecz ona i tak skonczy potepiona ,bowiem jakis zniewalajacy obraz noca zaplonal w jej myslach i pomiedzy jej udami zlamany bolem czlowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2018-02-03 14:23:11 (6 miesięcy temu)

Adacymru

Posty: 13513

Kobieta

Moderator

Z nami od: 11-07-2007

Skąd: Polnocna Walia

Praca nr 1


To ja zaczne, wprawdzie nie tradycyjne paczki czy faworki, moze na te tez przyjdzie czas...jak nikogo nie bedzie w domu, bo po tych popisach (ktore oczywiscie byly wbrew zaleceniom lekarza) pokaralo mnie i okazalo sie, ze jednak "do nic nierobienia" raczej musze sie przywyknac na jakis czas.

Pomysl przyszedl ogladajac program Hairy Bikers' Mediterranean Adventure i stad tez przepis na ta rozpuste, ile mozna zdrowo zyc... pewnie miesiac prawie juz minelo od ostatniej rozpusty w swiatecznym czasie.

Ensaïmadas, czyli migdalowe buleczki:

Ingredients/Skladniki

500g/1lb 2oz plain flour, plus extra for flouring/ 500g maki
150g/5½oz caster sugar/150g cukru
2 tsp yeast/2 lyzeczki suchych drozdzy, czyli jedna porcja 7g tych w paczkach (ja mialam swieze z piekarni z Tesco, ale jakby sie ktos pytal to wcale nie planowalam pieczenia niczego...). Swiezych drozdzy trzeba dac dwa razy wiecej niz przepis podaje w odniesieniu do suchych i od tego zaczynac najlepiej przygotowanie. Rozmieszalam z paroma lyzeczkami cukru i kilkoma lyzkami cieplego mleka, odstawilam w cieple miejsce, kaloryfer u mnie albo na wysokiej lodowce.
pinch salt/ szczypta soli
200ml/7fl oz warm milk/cieple mleko
2 free-range eggs, beaten/jajka roztrzepane mikserem (bo mi nic nie wolno robic)
oil, for greasing/olej do smarowania ale ja pieklam na silikonowych podkladkach wiec zadnego oleju nie potrzebowalam, niech nikt nie mowi, ze tlusty czwartek nie moze byc zdrowy... :-]
icing sugar, to serve/cukier puder do posypania

For the almond filling/Na mase migdalowa

100g/3½oz caster sugar/100g cukru
100g/3½oz softened butter/100g rozmieknietego masla
100g/3½oz ground almonds/100g startych migdalow (w Holland & Barretts sa przecenione teraz 50%, nie wiem skad ja to wiem, bo ja nie wychodze nigdzie... z reka na sercu, serio)
few drops almond extract/kilka kropli extraktu migdalowego, nie esensji, bo to sztuczny twor
few drops orange blossom water (optional)/kilka kropli wody pomaranczowej, moja zamowiona dojdzie dopiero dzisiaj wiec chyba tylko bede wdychac opary przy jedzeniu)

Method/Przygotowanie:

First make the bread dough. Put the flour, caster sugar and yeast into the bowl of a stand mixer with a pinch of salt. Mix to combine.

Do miski wrzuc make, szczypte soli, cukier, drozdze (drozdze nie lubia byc z sola, wiec rozmieszaj sol z maka a pozniej zmieszaj drozdze)

Heat the milk in a pan until just tepid, then mix with the eggs in a jug. With the motor running, gradually add the milk and eggs until you have a tacky, smooth dough. Knead with the dough hook until the dough is no longer sticky, but soft and smooth.

Podgrzej lekko mleko i dodaj do rozptrzepanych jaj, i miksujac dalej, dodaj do macznej mieszanki, zagniataj (w maszynie czy recznie) az bedzie gladkie ciasto, ale nie mokre czy klejace. Ja pozostawilam ta robote mikserowi, moj "wysilek" polegal jedynie na wrzucaniu produktow.

Transfer to an oiled bowl and cover with a damp cloth until it has risen, this should take a couple of hours.

Przeloz ciasto do naoliwionej miski i przykryj wilgotna sciereczka, pozostaw w cieplym miejscu az wyrosnie podwajajac swoja objetosc, powinno zajac okolo 2 godzin. Ja przykrywam naoliwiona folia spozywcza (cling film)

Alternatively, make by hand, turn out the dough onto a lightly floured surface and knead until it is smooth.

Mozesz tez wyrobic ciasto recznie na lekko posypanej maka powierzchni/blacie i wyrabiaj az bedzie gladkie.

For the almond filling, beat the sugar and butter together until soft and fluffy, then add the almonds, almond extract and orange blossom water (if using).

Na nadzienie migdalowe, utrzyj maslo z cukrem az bedzie napuszone dodaj, zmielone midgaly, migdalowy extrakt i wode pomaranczowa.

Transfer the dough to a lightly floured work surface and divide into 16 pieces. Keep the pieces covered with a damp tea towel until you need to use them.

(Po wyrosnieciu), przeloz ciasto na opruszony maka blat (ja wole naoliwiony blat, latwiej mi sie wyrabia) i podziel na 16 kawalkow (mi wyszlo 20, nie wiem czego, ale i tak wyszly duze) , trzymaj ciasto pod przykryciem az do uzycia (zeby nie wyschlo).

Roll each piece of dough into a ball, then roll out to a round of between 15–20cm/6–8in in diameter. Spread with a dessertspoon of the filling mixture and spread it out, leaving a small border all the way round. Roll up tightly, then roll or massage into a long sausage, about 25cm/10in long.

Uformuj kolke z kazdego kawalka, rozwalkuj kazdy kawalek w ksztalt kolka, 15-20cm srednicy. Rozsmarowuj lyzeczke nadzienia pozostawiajac maly obszar na obrzezach czyst (okolo 1cm). Zawin i rozwalkuj rekami w kielbaske/rulonik (jak modeline) okolo 25cm dlugi.

Roll up into a coil, like a snail shell, tucking the outside end underneath. Make sure you do this quite loosely, otherwise the middle coils will not have enough space to spread and will push upwards.

Zawin w kolko, jak malego slimaka, czy muszelke, zawijajac koniec pod spod. Zawin luzno, zeby srodek nie zostal wypchany jak ciasto wyrosnie.

Arrange over two baking trays and cover with a damp tea towel to prove for another hour or so until doubled in size again.

Uloz na dwoch blaszkach i przykryj do wyrosniecia, okolo godziny, albo az osiagnie podwojna objetosc (ja przykrylam ta sama folia co bylo przykryce ciasto w misce).

Preheat the oven to 180C/160C Fan/Gas. Bake for around 12 minutes until lightly golden and cooked through.

Podgrzej piekarnik do 180*C Fun, albo 160*C gazowy (moj jest gazowy i 180*C bylo lepszym wyjsciem). Piec przez 12 minut (moje potrzebowaly 15), az beda jasno zlotawe i upieczone w srodku.

Leave to cool then sprinkle with icing sugar.

Odstaw do wystygniecia i posyp cukrem pudrem (jak nie sa schowane do szcelnego pojemnika, to mozna posypac od razu, i jedlismy cieple oczywiscie ... kto by czekal *DONT_KNOW*


Obrazek

Obrazek

Jak zrobilam pierwsze ciasto, to wydawalo mi sie ze jakies grudki mialo, dalam mu szanse, ale dla pewnosci zrobilam drugie, ktore wyszlo gladsze i wyroslo szybciej. Z pierwszego zrobilam 20 buleczek, a przy drugim zabraklo mi i sil i zapalu, i sumienie mi podpowiadalo, ze "mialam nic nie robic", wiec po wyrobieniu jednego slimaczka buleczki, podzielilam ciasto na pol, rozwalkowalam duzy placek, otworzylam sloik z jablkami i zakrecilam wiekszego slimaczka, :-) a w druga rozwalkowana czesc w wrzucilam borowki i zawinelam jak w koperte, zeby mi nie wyplynely, i efekt ponizej... to na tlusty czartek wydaje sie byc odpowiednia porcja... *BRAVO*

Obrazek

Obdarowalam dzisiaj sasiada i inne dobre dusze, ktore mi dostarczaja obiady codziennie, bo "mi nic nie wolno robic" teraz... *STOP* *DONT_KNOW* Bedziemy wszyscy do Tlustego Czwartku je jedli, ale sa naprawde smakowite i beda swietnym dodatkiem w przyszlosci do kawy w pracy.

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2018-02-03 18:29:10 (6 miesięcy temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: 13587

Kobieta

Administrator

Z nami od: 30-04-2009

Skąd: Neverland

Praca nr 2

Na prośbę Boszka8

Obrazek

450 g mąki pszennej
5 żółtek
szczypta soli
1 łyżka spirytusu (lub 2 łyżki rumu)
3/4 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18%
tłuszcz do głębokiego smażenia (np. olej rzepakowy, kokosowy)
cukier puder do oprószenia


Mąkę przesiać, dodać żółtka, szczyptę soli, spirytus i śmietanę. Dobrze wyrobić do otrzymania gładkiej kuli ciasta. Odłożyć zawinięte w folię na 30 minut by zmiękło i odpoczęło (w temperaturze pokojowej).
Po tym czasie ciasto dobrze wybić wałkiem, by w cieście pojawiły się pęcherzyki powietrza (od 15 - 30 minut); moża także użyć wałkownicy. Wszystko to ma na celu wtłoczenie w ciasto jak największej ilości powietrza - ciasto rozwałkowujemy, składamy, ubijamy wałkiem itd. Po skończeniu ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić przez 30 minut w lodówce.
Schłodzone ciasto rozwałkować (cieniutko), radełkiem wykrajać prostokąty o wymiarach około 12 x 3 cm. Każdy pasek naciąć wzdłuż pośrodku i jeden z końców przewlec przez otwór.
Smażyć w gorącym tłuszczu, w temperaturze 175ºC, z obu stron, na złoty kolor. Odsączyć na ręczniczku papierowym.
Oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego :-).
Na scianie jej sypialni widac krzyz lecz ona i tak skonczy potepiona ,bowiem jakis zniewalajacy obraz noca zaplonal w jej myslach i pomiedzy jej udami zlamany bolem czlowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Twinkle

Post #4 Ocena: 0

2018-02-03 19:15:29 (6 miesięcy temu)

Twinkle

Posty: 713

Kobieta

Z nami od: 18-12-2011

Skąd: Somerset

Praca nr 3


Obrazek
Obrazek

Najprostszy przepis na babeczki biszkoptowe:)
Zrobilam je dzis z moimi dziecmi.
Gotowy mix sponge cake,2 male torebki+2 jajka+180ml wody.
Miksowac i nakladac w foremki,piec okolo 10-15 minut w rozgrzanym piekarniku i ozdabiac wedlug uznania.
Wybralam te najproszta metode poniewaz z trojka chlopakow upieczenie nawet tak prostych babeczek jest ogromnym wyzwaniem.
My ozdabialismy icing sugar,kolorowymi kuleczkami,marshmallows itd...radochy pelno.
Sprzatania bylo jeszcze wiecej.Smacznego.
A teraz zajadamy sie babeczkami:)
Milego wieczoru.
lake...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Axandra

Post #5 Ocena: 0

2018-02-06 12:18:27 (6 miesięcy temu)

Axandra

Posty: 3

Kobieta

Z nami od: 31-03-2012

Skąd: Birmingham

Praca nr 4
Paczki z roza polane lukrem cytrynowym ze skorka pomaranczowa.

Składniki:

800 g mąki pszennej
8 żółtek
100 g masła, roztopionego i przestudzonego
niepełne pół szklanki drobnego cukru do wypieków
1 opakowanie cukru wanilinowego - 16 g (lub pominąć, jeśli używacie cukru z prawdziwą wanilią)
50 g świeżych drożdży lub 25 g suchych drożdży
1,5 szklanki letniego mleka (1 szklanka = 250 ml)
1/4 łyżeczki soli
2 łyżki rumu (lub wódki, spirytusu, itp.)
skórka otarta z 1 cytryny - opcjonalnie

Ponadto:

olej do smażenia
cukier puder do oprószenia lub do zrobienia lukru
kandyzowana skórka pomarańczowa lub podrumienione posiekane orzechy do posypania
konfitura lub dżem do nadziewania (u mnie marmolada twarda o smaku rozanym)

Mąkę pszenną przesiać, wymieszać z suchymi drożdżami (ze świeżymi najpierw zrobić rozczyn). Dodać pozostałe składniki i wyrobić, pod koniec dodając rozpuszczony tłuszcz. Wyrabiać kilka minut, aż ciasto będzie gładkie i miękkie (starając się nie dosypywać mąki, mimo iż ciasto będzie się kleić; polecam wyrabiać mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego lub w maszynie do pieczenia chleba). Wyrobione ciasto uformować w kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (1 - 1,5 h).

Po tym czasie ciasto wyjąć na oprószony mąką blat, krótko wyrobić. Formować ręcznie - odrywać kawałki ciasta, odważyć około 50 g na każdy pączek {w tym momencie można je nadziać konfiturą lub dżemem: kawałek ciasta lekko spłaszczyć, na sam środek nałożyć 1 pełną łyżeczkę dżemu, dokładnie skleić by nadzienie podczas smażenia nie wydostało się na zewnątrz}, uformować kulki, następnie odłożyć je na ręczniczek lub stolnicę oprószoną mąką pszenną. Pączki przykryć i pozostawić w cieple do podwojenia objętości (około 20 - 25 minut w zależności od temperatury; pączki powinny być dobrze napuszone, ale nie przerośnięte).

Po wyrośnieciu smażyć pączki w oleju rozgrzanym do temperatury 175ºC, po kilka minut z każdej strony. Temperatura oleju nie powinna być zbyt wysoka, ponieważ pączki szybko zbrązowieją z zewnątrz, a w środku będą surowe. Po usmażeniu odkładać na bibułkę do odsączenia. Nadziewać konfiturą, jeśli nie zrobiliście tego wcześniej.

Jeszcze ciepłe lukrować lub pudrować.

Lukier:

1 szklanka cukru pudru
2 - 3 łyżki gorącej wody (lub sok z cytryny/pomaranczy)
Cukier puder utrzeć z wodą (sokiem) do gładkości. Gęstość lukru regulować przez dodatek wody lub cukru.

Wychodzi Ok 15-20 szt.
Ja zawsze smażę z termometrem by lepiej kontrolować temperaturę. Pamietam sposób mojej Babci- wrzucała kawałek surowego ziemniaka, jak pojawiały się wokół niego charakterystyczne bąbelki tzn ze się już smażył i można wrzucać paczki. Polecam smażyć w dużym radlu ( patelni głębokiej ) z przykrywka. Więcej paczkow się zmiesci na raz i nie trzeba kupować dużo oleju. Ja wrzucam paczki strona na której wyrastały do góry , przykrywam pokrywkę, czekam aż wyrosną, potem obracam i dosmażam Ok 1-2 min już nie przykryte.

Przepis ze strony "Moje Wypieki". Robie te paczki od lat wg tego przepisu i nigdy mnie nie zawiodl.


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andypolo

Post #6 Ocena: +2

2018-02-08 12:21:19 (6 miesięcy temu)

andypolo

Posty: 1914

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Skąd: C-L-S

Praca nr 5

A co mnie tam. Wrzuce zdjęcie moich... pączków. :-]
Niestety nie mam przepisu. Żona zostawiła mi na kartce przepis ale jak to chłop nie mogłem znaleźć miarki i robiłem na oko. Troszkę dodałem własnej inwencji i wyszło co wyszło.
Ale nikt nie zaprzeczy, że to jest wyrób domowy. :-]

Obrazek

Przepis na moje pączki był wzięty z neta od Magdy Gessler.
Przepis jest na 2kg mąki.
Małżonka przygotowała mi na kartce przepis na 1 kg mąki. Pewnie myślała, że z moimi zdolnościami matematycznymi sobie nie poradzę. Zrobiłem ciasto według przepisu. Usmażyłem, wyszły śliczniutkie, złociutkie. :-]
Polukrowałem i spróbowałem. :-(
Okazało się, że są surowe więc je jeszcze dosmażyłem. :-]
I wyszło jak wyszło.:-(

Może nie są piekniutkie ale są smaczniutkie.
"Never argue with an idiot. They'll only drag you down to their level and beat you with experience"

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karina440

Post #7 Ocena: 0

2018-02-08 20:14:02 (6 miesięcy temu)

karina440

Posty: 183

Kobieta

Z nami od: 20-03-2012

Skąd: A-i-M

Praca nr 6

Ja, dziś (dla odmiany) z przymrużeniem oka ;-)
Wkrótce czas postu, a czwartek dziś tłusty, wsuwajmy więc pączki, bo to czas rozpusty - czyli: gotowi, do startu, jedz!
Przepis: odmierzamy, mieszamy, zagniatamy, formujemy, nadziewamy, kulamy :-D i smażymy… Smacznego! :-P

Obrazek

A tak na poważnie :-8

Składniki:
0,7 kg mąki
1/2 szklanki mleka
80 g. drożdży
2 łyżki cukru
7 żółtek
1/3 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki masła
2 łyżki alkoholu, żeby nie chłonęły tłuszczu (najlepiej spirytus, my mieliśmy w domu tylko rum, ale i tak spełnił zadanie)
troszkę soli

Zaczyn:
drożdże, cukier, ciepłe mleko i 1/2 szklanki mąki wymieszać i zostawić do wyrośnięcia.

Ciasto:
do wyrośniętego zaczynu dodać pozostałe składniki (masło powinno być roztopione), wymieszać, wyrobić, pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ciasto ponownie przerobić i formować krążki na pączki. Dodać nadzienie (co kto lubi), zawinąć, lekko spłaszczyć na desce podsypaną mąką. Odstawić do wyrośnięcia.
Smażyć w temperaturze 170 - 180º, polać lukrem (lub wykończyć tym, co kto lubi), i najgorsze – czekać, aż ostygną… Enjoy!
W życiu piękne są tylko chwile, i dla tych chwil właśnie warto żyć...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2018-02-08 21:09:58 (6 miesięcy temu)

Turefu

Posty: 2062

Kobieta

Moderator

Z nami od: 26-05-2013

Skąd: York

Praca nr 7

Obrazek

300g maki, saszetka suchych drozdzy, pol szklanki cukru, pol szklanki mleka, trzy zoltka, lyzeczka esencji waniliowej. Wyrabiac ciasto przez 10 minut, mozna w maszynie z koncowka w ksztalcie haka. Zostawic do wyrosniecia przez godzine. Robic kulki I znowu do wyrosniecia na pol godZiny. Smazyc, posypac cukrem pudrem lub lukrem, wedlug upodobania.

Poprawione. Konefka
Zrzutka dla Helenki https://zrzutka.pl/mu7axj

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2018-02-08 22:14:39 (6 miesięcy temu)

Adacymru

Posty: 13513

Kobieta

Moderator

Z nami od: 11-07-2007

Skąd: Polnocna Walia

Praca nr 8

Nawet nie chce myslec, ile km bede musiala przejsc, zeby odpokutowac ta rozpuste dzisiejsza. Przepis pozyczony od konefki. Ja zrobilam z dzemem, ktory jeszcze musialam zagescic, podgotowujac, zeby odparowal. Moze nie wyszly szablonowe, ale pyszne, a ciasto tak pieknie z tego przepisu wyroslo, ze wyszlo duzo i obdarowalam jeszcze innych.

Obrazek

Jedna tacka z paczkami tak wyrosla, ze zlepily sie, to wstawilam do piekarnika i wyszly fajne buleczki z dzemem
Obrazek

Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2018-02-08 22:14:41 (6 miesięcy temu)

EFKAKONEFKA33

Posty: 13587

Kobieta

Administrator

Z nami od: 30-04-2009

Skąd: Neverland

Praca nr 9

Na prośbę Gosian

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pączki zrobione według tego przepisu Paczki
Na scianie jej sypialni widac krzyz lecz ona i tak skonczy potepiona ,bowiem jakis zniewalajacy obraz noca zaplonal w jej myslach i pomiedzy jej udami zlamany bolem czlowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ceny od £9.68 za paczkę UK-Polska-UK

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,