MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ready Steady Moja Wyspa !!! - Konkurs

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 11 z 15

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2014-11-30 18:31:17 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
A gdzie szacunek dla oraganizatowrów, sponsorów, głosujących i innych osób biorących udział w konkursie?

Aha. Czyli to taka powazna sprawa, te konkursy. Dobra, to spadam.
Powodzenia. Bawcie sie dobrze.

Z calym szacunkiem i zasadami.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2014-11-30 18:31:52 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2014-11-30 18:26:35, ewa28300 napisał(a):
Cytat:

2014-11-30 18:17:44, zosiasamosia napisał(a):
Już kiedyś wspominałam o tym, że zrobiono badania wsród Polaków i okazało się, że większość nie jest w stanie przeczytać instrukcji obsługi żelazka ze zrozumieniem... Cóz okazuje się, ze zasad konursu również...

Ojejku, jejku, zeby ci zylka nie pekla :-]
Ze obrazasz ludzi z powodu glupiej pietruszki to conajmniej smieszne :-8

Ewa, ja nikogo nie obraziłam.
Nie jestem pracownikiem naukowym, nie robię badań, nie publikuję ich również.
Miłego wieczoru, Ewa.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2014-11-30 22:26:27 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2014-11-30 11:40:36, 12miko12 napisał(a):

To się ma nijak do konkursu, biały jako białko - nie jest produktem konkursowym a szafkowym, brak fioletu itp. Dla mnie ten ostatni etap daje dużo do myślenia, mam nadzieję że coś wymyślę do jutra i dodam, najbardziej mnie pokonał ten koniak/ whiskey bo nie pijamy, zobaczymy ;-)

Gwoli ścisłości.
Produkt biały to produkt biały...szafka jest dodatkiem ale jeśli ktoś chce użyć jako produkt biały np. mąkę(z szafki) to nie ma żadnych przeszkód.
Dania konkursowe powinny się składać produktów z wyznaczonych w każdym etapie konkursu. Brak jakiegoś produktu będzie miał duże znaczenie podczas oceny dan przez jury.
Produkty bonusowe nie muszą być częścią dania.

Chyba w ostatnim etapie będzie melisa...

Do góry stronyOffline

keramczak

Post #4 Ocena: 0

2014-11-30 22:29:08 (11 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Jak się nie pozabijaja o jakaś rzodkiewke do tego czasu...

Do finału dotarło dwóch ŻYWYCH uczestników :-]:-]:-]

[ Ostatnio edytowany przez: keramczak 30-11-2014 22:32 ]

#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2014-12-01 00:11:10 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2014-12-01 00:43:46 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #7 Ocena: 0

2014-12-01 04:38:05 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2014-11-30 22:26:27, Dwunasty napisał(a):
Cytat:

2014-11-30 11:40:36, 12miko12 napisał(a):

To się ma nijak do konkursu, biały jako białko - nie jest produktem konkursowym a szafkowym, brak fioletu itp. Dla mnie ten ostatni etap daje dużo do myślenia, mam nadzieję że coś wymyślę do jutra i dodam, najbardziej mnie pokonał ten koniak/ whiskey bo nie pijamy, zobaczymy ;-)

Gwoli ścisłości.
Produkt biały to produkt biały...szafka jest dodatkiem ale jeśli ktoś chce użyć jako produkt biały np. mąkę(z szafki) to nie ma żadnych przeszkód.
Dania konkursowe powinny się składać produktów z wyznaczonych w każdym etapie konkursu. Brak jakiegoś produktu będzie miał duże znaczenie podczas oceny dan przez jury.
Produkty bonusowe nie muszą być częścią dania.

Chyba w ostatnim etapie będzie melisa...

Gwoli scisłości...

... będziemy gotować dania z pięciu produktów (plus jednego bonusowego), wyznaczonych przez organizatora konkursu. Do dyspozycji oprócz wskazanych produktów będą też standardowe przyprawy i produkty, jakie znajdują się w kuchennej szafce czy lodówce (wg. załączonej poniżej listy).

Wszystkie wyznaczone produkty muszą być użyte, ale można je niejako "rozbić " na dwa dania np. przystawkę i danie główne czy deser. Nie trzeba jednak korzystać z produktu bonusowego jak i produktów z szafki.

---------------------

Ślicznie dziękuję za udział w konkursie, który okazał się być farsą :(
Jest mi bardzo przyro.
Wycofuję moje dania konkursowe, proszę o usunięcie ich z wątku konkursowego, umieszczę je potem w wątku kulinarynym :)

Ewa, nie życzę sobie czytać tych żałosnych tekstów pod moim adresem.
Nie będę się uginać pod Twoimi krzykami, jak robią to inni, zresztą poprzedni konkurs kończyłaś w podobnym stylu.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #8 Ocena: 0

2014-12-01 09:42:56 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Zosia, tak jak Ewa nie do końca zrozumiała zasady konkursu tak Ty chyba nie do końca mój ostatni post który odnosił się do ostatniego etapu. Bylo 5 produktów do wyboru - różnokolorowych plus tradycyjna szafka. Tak jak napisałem, brak jakiegoś koloru czy użycie większej ilości produktów aniżeli dozwolonej piątki będzie miał wpływ na decyzje jury. Celowo nie użyłem słowa "dyskwalifikacja" ale to potrawy które spełniają wymogi konkursowe będą oceniane.

Masz prawo wycofać swoje dania z konkursu, Twoja wola, ale osobiście uważam że nie ma takiej potrzeby i prosiłbym abyś to przemyślała jeszcze. Szkoda by było bo dania wyglądają rewelacyjnie.

ps. Jeszcze tylko odnośnie tego :

Cytat:

2014-11-30 18:02:47, zosiasamosia napisał(a):

Ostatnio próbowałam to Ewie wytłumaczyć i się nie dało :)
Wychodzi na to, że jak ugotujesz cokolwiek, to się kwalifikuje, bo przecież zawsze jest coś kolorowego :D

Każdy z etapów miał wyznaczone produkty. W ostatnim etapie były "kolory". Nie kwalifikuje się "cokolwiek" . Kwalifikuje się potrawa do przyrządzenia której użyto 5 produktów(plus ewentualnie bonus i szafka) w kolorach wyznaczonych przez organizatora. Jeśli w czymś to pomoże to wyjaśnię na przykładzie:
Dorsz Ewy spełnia moim zdaniem warunki konkursowe:
Produkt biały - ser feta.
Produkt czarny - czarna fasola.
Produkt fioletowy - baklazan.
Produkt żółty - filet z dorsza.
Produkt zielony - natka pietruszki.
Ale już zupa nie i o tym Ewa i inni wiedzą.

Szkoda że przy czymś tak przyjemnym jak gotowanie górą zaczynają być personalne animozje , docinki i złośliwości.
Nasze konkursy maja być zabawą i cieszyć a nie poróżniać uczestników. To są zabawy dla użytkowników forum i ideą było aby się dobrze bawić no i dobrze zjeść:)
Szkoda że tak wyszło jak wyszło..

Mam nadzieje że Zosia przemyśli do wieczora swoją decyzje i da mi znać na pw. Aby uniknąć niepotrzebnych dalszych dyskusji watek zostaje na kilka godzin zamknięty.
Dania konkursowe będzie można dodać po 16.

Do góry stronyOffline

zosiasamosia

Post #9 Ocena: 0

2014-12-01 18:55:51 (11 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Dwunasty, wysłałam Ci priv, żeby nie zaśmiecać jeszcze bardziej wątku, dziękuję i do zobaczenia w mniej kulinarnym świecie :)
Miłej zabawy :)

Do góry stronyOffline

boszka8

Post #10 Ocena: 0

2014-12-01 19:19:15 (11 lat temu)

boszka8

Kobieta

Z nami od: 08-08-2014

"Gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść". O byle co się pokłócić,szkoda życia :-(

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,