MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Udostepnienie w social media - po prosbie wielkiej

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2023-05-17 06:33:42 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Czas temu pech dopadl czlowieka i zwierza.
Trafil sie paskudny FIP, neurologiczny i zadziala sie gra z losem.
Raz sie udalo, ale zycie nie lubi takich wygranych, wiec trafia sie jeszcze raz.
Tym razem drugi zwierz w domu idzie ta sama droga.
Jest trudniej, bo sily nadwyrezone, jest latwiej - bo sciezka przetarta i leki daja szanse.
Ale jak zwykle, wszystko rozbija sie o finanse, jednak nie o nie prosze.
Nie umiem za mocno w pisanie, wiec krotko, bardzo poprosze o udostepnianie w mediach socjalnych, o dobre mysli, niech sie jeszcze raz uda dzielnej dziewczynie i futrom.

link do zdarzen

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #2 Ocena: 0

2023-05-19 23:46:20 (2 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Bardzo dziekuje Wszystkim, ktorzy zajrzeli, ktorzy wsparli.

Jakis czas temu spotkalysmy sie w necie przy okazji kocich przypadlosci, jestem pod wrazeniem zaangazowania, zawalczenia o zwierzaki.
Mialam nadzieje na jeszcze jeden usmiech od losu, niestety :(.
Wiadomosc (publiczna) z wczoraj:

'Cieszyłam się że zaczyna się ruszać i trochę szybciej oddychać ale chciałam policzyć mu oddechy czy nie za szybko. Próbował wstać i coś do mnie mialczec. Po cheili zobaczyłam że jednak profil o pomoc. Zawołałam lekarza przez drzwi a gdy przybiegł, Feluś złapał ostatni dech. Reanimowali go pol godziny. Nie udało się. Bardzo mi przykro. Żałuję, że nie zadzialalam konkretniej, że była zbyt mała dawka a ja się bałam że nie będę miała na całą kurację. Że za mało, za późno a może jakiś błąd. Może gdy szybciej oddychał zamiast pisać posta i sie cieszyć że się dogrzal i obudził trzeba było nie tracić czujności i wezwać weta do pokoju wcześniej. Czy ta chwila mogła zaważyć? A może gdybym wcześniej zbadała mu krew i wyleczyła tarczycę nie był by tak słaby?
Pisałam tutaj historię bo czytałam wiele innych z poruszeniem. Gdy Dino był podobnie chory do Felka nie opisywałam tego. Chciałam by ta historia była pokrzepieniem jak nasza poprzednia. I miałam nadzieję, że podobnie się skończy. Wyleczeniem i radosnym kotkiem
Dino teraz chodzi po tak cichym domu i szuka swohego Felka. Były razem od malutkiego...
Jest mi bardzo przykro. Została po nim pustka, wyrzuty sumienia i długi za to nieudane leczenie.
Dziękuję serdecznie, że byliście, że wspieraliście.
Część leku kupionego ze zrzutki oddaję dla pottzebujacych kotków część odsprzedam by spłacić długi . Pointa tej historii jest taka, że trzeba działać szybko i konkretnie. Lek na FIP istnieje i działa. Lepiej dać go na ślepo niz wcale. Lepiej dać więcej niż mniej. Niestety koszta są zaporowe ale wszystko się da . Wierzę mocno bo nie jeden cud widziałam. Ale nie tym razem :(

Kochajcie swoje kotki. Okazujcie im. Nigdy nie zloscie sie gdy rozrabiają, coś zniszczą, obsikaja. Prawie zawsze to sygnał że potrzebują więcej uwagi, opieki, troski.
Jeśli walczycie walczcie do końca, czujni na każdy sygnał, nie zwlekajcie, nie oszczędzajcie.
Żałuję bardzo że tym razem się nie udało...'

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2023-05-20 00:52:15 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Sorry Karjo. 😭

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2023-05-20 21:22:00 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Przy okazji podsunelo mi to pomysl, ze mozna oddac komus potrzebujacemu leki ktore pozostaly.

Albo moze trzymac w apteczce dla drugiego kota na wszelki wypadek.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #5 Ocena: 0

2023-05-20 21:31:20 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2023-05-20 21:22:00, galadriel napisał(a):
Przy okazji podsunelo mi to pomysl, ze mozna oddac komus potrzebujacemu leki ktore pozostaly.

Albo moze trzymac w apteczce dla drugiego kota na wszelki wypadek.

Zobacz na daty i zalezy na Co to jest.

Ja moglam oddac do veta tylko te, ktore od nich kupilam. Te na recepte, a kupione gdzies indziej nikt Ci nie przyjmie z powrotem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2023-05-20 22:03:13 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Nie bede oddawac do veta. Raczej komus za darmo wole oddac, w sensie, ze lepiej zeby sie komus przydalo, niz zeby sie mialo zmarnowac.

Faktycznie daty trzeba sprawdzic.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2023-07-16 00:27:39 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Wpadlam na taki artykul....
"...But 300,000 have died after a coronavirus outbreak that causes feline infectious peritonitis (FIP), per media reports quoting Dinos Ayiomamitis of animal rights groups Cat Paws Cyprus and Cyprus Voice for Animals.

FIP symptoms include fever, abdominal swelling, and going off food. It is almost always fatal without treatment, according to Cornell University."

Kogo ciekawi, moze poczytac wiecej.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 16-07-2023 00:28 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,