MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

POMOC DLA RODZINY Z UKRAINY

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2022-03-28 10:50:29 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

I dobrze, ze srodki ida do konkretnej rodziny. Ja nie przepadam za instytucjami charytatywnymi, bo nigdy nie wiadomo ile bedzie przejedzone, a ile trafi tam gdzie trzeba.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2022-04-08 09:29:02 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Należy Wam się kilka słów ode mnie, żebyście nie myśleli, że przehulałam Wasze pieniądze.

Ta rodzina, dla której kupowaliśmy buty nadal pomieszkuje katem u znajomych, bo nie udalo sie jak do tej pory znależc niczego do wynajęcia. Cały czas podejmowane sa próby szukania i rozmów z wynajmujacymi, ale bez sukcesu.

Znajoma podesłała mi namiary na starsza panią, która przygarnęła pod swoje skrzydła rodzinę: matka z córką i wnuczką, bo podobno miały nieciekawą sytuację. Po rozmowe ze starsza pania zapewniła, że sobie radzą, jedna z nich znalazła pracę i prosi, zeby te pieniązki przekazać na bardziej potrzbujacych.

Miło, że są osoby, które nie wykorzystuja mozliwosci, choc mogłyby i chca żeby pomóc komuś w większej potrzebie.

Ja nie chcę na siłę komuś wcisnąc tej kasy, żeby tylko sie z Wami rozliczyc, bo nie ma to sensu. Kasa jest bezpieczna i jak bedzie możliwosć zostanie wykorzystana

Od siebie: Nie bardzo lubię o pewnych swoich sprawach osobistych pisac publicznie, ale przez to, że czuje sie odpowiedzialna za zebrane pieniądze, to chyba powinnam.

Przepraszam, że idzie to wolno, ale nie jestem w stanie na chwilę obecną bardziej zaangazowac się poszukiwania mieszkania czy rodziny, bo od dwóch miesięcy walczę z chorobą i większość czasu, który mam poswiecam na lezenie w łózku, lub wizyty lekarksie. Mam nadzieję, ze to rozumiecie. Na ten moment próbuję zawalczyc o siebie.

Miłego dnia

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2022-04-16 17:34:36 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Informacyjnie. Udało się znaleźć mieszkanie do wynajęcia, dla tych kobiet, którym były kupowane buty. Mieszkanie dostępne będzie od 29 kwietnia.
Więcej informacji bliźej terminu przeprowadzki na nowe mieszkanie.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2022-05-04 21:42:57 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Tak wygląda wynajęte dla pań mieszkanie:

Obrazek

Obrazek

Mieszkanie było zupełnie puste. Dzięki pomocy znajomych i rodziny udało sie ogarnąć umeblowanie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Panie wprowadziły się dzisiaj

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2022-05-09 12:05:53 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2022-03-27 14:48:03, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

3136.00 PLN -
519.95 PLN
----------------
2616.05 PLN pozostała kwota do rozliczenia

plus 20 f które mam u siebie

Czas na rachunki

Czynsz
Obrazek

Internet
Obrazek

Ubezpieczenie
Obrazek

Obrazek

2616.05 PLN-
1900.00 PLN czynsz
153.00 PLN ubezpieczenie
66.53 PlN internet
-----------
496.52 PLN pozostała kwota do rozliczenia

plus 20 f które mam u siebie

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 09-05-2022 12:41 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2022-05-09 12:38:44 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A prace udalo sie znalezc, zeby mogly utrzymac sie w tym mieszkaniu?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2022-05-09 14:12:16 (3 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2022-05-09 12:38:44, Richmond napisał(a):

Rumia to nad samym morzem, sezon własnie startuje nie będzie żadnego problemu. W Polsce pracy jest po kokardę, nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy przewinęło się ponad 10 Ukrainek, którym pomagał mój ojciec i wszystkie znajdowały prace w ciągu 3 dni. Dokładnie jak w UK parę lat temu

Efka niepotrzebnie wklejasz zdjęcia, zaraz pojawia się tacy którzy będą się zastanawiać ale dlaczego oni maja lepsze mieszkanie niż ja na zachodzie, oni powinni mieszkać w barakach , chodzić w dresach z primarkah i mieć rozczochrane włosy a do miasta chodzić na piechotę z reklamówką i plecakiem

[ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 09-05-2022 14:15 ]

moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2022-05-11 08:18:39 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2022-05-09 12:38:44, Richmond napisał(a):

Sytuacja wygląda tak, że sa 4 osoby
Starsza pani (babcia), chora na raka, niezdolna do pracy.
Młodsza pani (mama) znalazła pracę w sklepie Żabka
dziewczynki 14 i 10 lat

Na chwile obecną pomocy będzie udzielac rodzina i znajomi uzytkownika 4ary, w miarę skromnych mozliwosci.
Wiadomo, ze z jednej pensjii bedzie sie ciezko utrzymać. Mają sie dowiedzieć jak wyglada pomoc od państwa

Gdyby ktos chciał dorzucić cos dal tej rodziny, to jak najbardziej wpłaty mile widziane, choć przy obecnej narracji na forum i w social media nie spodziewam się "tłumów" pomagajacych

Mój paypal koneffka1@googlemail.com

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2022-06-03 08:05:03 (3 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Garść ostatnich rachunków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

176.99 PLN
181.90 PLN
401.00 PLN
------------
759.89 PLN

Dziękuje wszystkim za POMOC *FLOWER*

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,