Witajcie wieczorową porą.
Kilka słów update. Niestety moim chłopakom w okolicach Łodzi nie udało się znaleźć mieszkania pod wynajem.
Sytuacja wygląda tak, że wszyscy ludzie, z którymi się kontaktowali nie byli zainteresowani wynajmem nikomu mieszkania na okres do 6 miesięcy. Argumentowali to tym, że jeśli zdecydują się na wynajęcie, chcieliby, żeby to był ktoś pewny, kto zostanie na minimum rok czasu lub dłużej, żeby Ci ludzie mieli pracę itp. Są to zrozumiałe oczekiwania, więc sytuacja jest taka, że opcja wynajęcia odpada.
Jest u nich czy w innych okolicach sporo rodzin, które potrzebowaliby pomocy. Na forum nasze zbiorki przebiegały do tej pory tak, ze bylo wiadomo, komu konkretnie pomagamy, były podawane dość szczegółowe informacje o rodzinach, dla których zbieraliśmy pieniadze, były też jakies zdjecia uwierzytelniające sytuacje.
W tym przypadku sytuacja jest troche inna. Jest np matka z 9 letnim chłopcem, której przydałaby się pomoc, czy babcia Luba, która dotarła pod Łęczycę sama z wnukiem, która skradła serca tych, którzy ją zobaczyli, ale ...Ci ludzie są tak przestraszeni, tak zestresowani, że trzeba wiele delikatności, żeby do nich dotrzeć. Nie wiem czy będzie możliwe wklejenie zdjęć osób, którym mielibyśmy pomóc lub jakieś szczegółowe informacje o ich życiu czy sytuacji.
Mogę za jakiś czas wkleić info o tych, którym zdecydowaliśmy się pomóc wykorzystując zebrane na MW środki, ale to jeszcze chwile potrwa, zanim wkleje konkretne informacje, takie żebyście mieli pewność, ze wasze pieniadze trafią do właściwych osób.
Na chwilę obecna pieniadze sa u mnie i sa bezpieczne, wolę je jeszcze chwile potrzymać niż nierozważnie wydac na niewłaściwy cel. Jak bede miec wiecej informacji od znajomych, z którymi jestem w kontakcie, dam oczywiście znać jak będą ulokowane pieniądze.
[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 15-03-2022 20:04 ]
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.