Str 9 z 13 |
|
---|---|
Maat17 | Post #1 Ocena: 0 2021-04-20 21:25:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Przykro.
Nie potrafie poradzic. Ciezko bedzie. |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2021-04-20 21:29:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Ale w linku jest opcja:
Budgeting Advance You might be able to get a Budgeting Advance to help with: emergency household costs such as replacing a broken cooker getting a job or staying in work funeral costs You’ll repay it through your regular Universal Credit payments - these will be lower until you pay it back. If you stop getting Universal Credit, you’ll have to repay the money in another way. Najszybciej byloby sie z nimi kontaktowac, skoro juz macie przyznana pomoc. Badz opcja A Budgeting Loan, jesli macie przyznane zasilki od ponad 6 m-cy https://www.gov.uk/budgeting-help-benefits |
PaniKinga | Post #3 Ocena: 0 2021-04-20 21:35:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-04-2021 Skąd: Isleworth |
Cytat: 2021-04-20 21:24:03, Blamestorm napisał(a): Karjo bardzo dobrze Ci radzi. Ona nie pisze tego zlosliwie, to bardzo obiektywne I rzeczowe informacje. Mysle ze wszyscy rozumiemy Twoja trudna sytuacje ale to bardzo malo prawdopodobne ze znajdzie sie ktos kto zdecyduje sie pozyczyc kilkaset funtow osobie, w kraju w ktorym dosc dobrze dba sie o rodziny, juz napewno kobiety w ciazy. System socijalny dziala tu dosc sprawnie. Musisz probowac z councilem, mozesz tez pojsc do localnego biura darmowych pomocy prawnych po porade. Ja wiem i widzę, że nie pisze złośliwie tylko, że ja na prawdę już wszystko sprawdzałam i albo spychologia, albo cisza. Dla tego też pisałam o pożyczce z kontraktem. Wiele osób pisze, że dość dobrze dba się tu o rodziny, a zwłaszcza kobiety w ciąży. Ale właśnie z powodu tej spychologi i ciszy coraz bardziej się martwię i stresuje w szczególności, że jeszcze z powodu moich problemów ze zdrowiem to wszystko mi nie pomaga, a jeszcze bardziej szkodzi. |
PaniKinga | Post #4 Ocena: 0 2021-04-20 21:42:28 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-20 21:29:41, karjo1 napisał(a): Ale w linku jest opcja: Budgeting Advance You might be able to get a Budgeting Advance to help with: emergency household costs such as replacing a broken cooker getting a job or staying in work funeral costs You’ll repay it through your regular Universal Credit payments - these will be lower until you pay it back. If you stop getting Universal Credit, you’ll have to repay the money in another way. Najszybciej byloby sie z nimi kontaktowac, skoro juz macie przyznana pomoc. Badz opcja A Budgeting Loan, jesli macie przyznane zasilki od ponad 6 m-cy https://www.gov.uk/budgeting-help-benefits Nie możemy aplikować bo by się zakfalikować w ostatnich 6 miesiacach nasz wspólny dochód nie może przekroczyć 3600 GBP. Ja nie żartowałam pisząc, że sprawdzałam już wszystko. ![]() |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2021-04-20 21:48:02 (4 lata temu) |
Nie w przypadku budgeting loan chyba?
|
|
|
PaniKinga | Post #6 Ocena: 0 2021-04-20 21:54:24 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-20 21:48:02, karjo1 napisał(a): Nie w przypadku budgeting loan chyba? Na stronie jest podane konkretnie: Cytat: You cannot get a Budgeting Loan if:
you are currently claiming Universal Credit - apply for a Budgeting Advance instead Idąc dalje w Budgeting Advance mamy: Cytat: Eligibility
To get a Budgeting Advance, all of the following must apply: *you’ve been getting Universal Credit, Employment and Support Allowance, Income Support, Jobseeker’s Allowance or State Pension Credit for 6 months or more, unless you need the money to help you start a new job or stay in work *you’ve earned less than £2,600 (£3,600 together for couples) in the past 6 months *you’ve paid off any previous Budgeting Advance loans |
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2021-04-20 21:56:09 (4 lata temu) |
Universal credit dopiero startujecie czy macie przyznany od co najmniej 6 m-cy?
|
PaniKinga | Post #8 Ocena: 0 2021-04-20 22:02:02 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-20 21:56:09, karjo1 napisał(a): Universal credit dopiero startujecie czy macie przyznany od co najmniej 6 m-cy? Mamy od prawie roku. Dostaliśmy jak mąż stracił pracę z powodu wirusa. I tak jak pisałam musimy spełniać wszystkie podane wymagania. |
Gapa53 | Post #9 Ocena: 0 2021-04-20 23:23:03 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-04-2021 Skąd: Totu |
Cytat: Ja wiem i widzę, że nie pisze złośliwie tylko, że ja na prawdę już wszystko sprawdzałam i albo spychologia, albo cisza. Proszę skontaktować sie z Poles In Need Jest to organizacja Non Profit. Głownie pomagają osobom uzależnionym,ale proszę sie tym nie sugerować. Mają siedzibę w Londynie. Dają także wsparcie i informacje dla rodzin z dziećmi. Dzięki współpracy z kancelariami prawniczymi oferują poradnictwo z zakresu prawa rodzinnego. Na stronie są wszelkie dane kontaktowe. Głownie kobiecy zespół ma doświadczenie pomocowe i potrafi skutecznie działać. Pomagamy polskiej społeczności w Anglii |
PaniKinga | Post #10 Ocena: 0 2021-04-20 23:50:29 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-20 23:23:03, Gapa53 napisał(a): Cytat: Ja wiem i widzę, że nie pisze złośliwie tylko, że ja na prawdę już wszystko sprawdzałam i albo spychologia, albo cisza. Proszę skontaktować sie z Poles In Need Jest to organizacja Non Profit. Głownie pomagają osobom uzależnionym,ale proszę sie tym nie sugerować. Mają siedzibę w Londynie. Dają także wsparcie i informacje dla rodzin z dziećmi. Dzięki współpracy z kancelariami prawniczymi oferują poradnictwo z zakresu prawa rodzinnego. Na stronie są wszelkie dane kontaktowe. Głownie kobiecy zespół ma doświadczenie pomocowe i potrafi skutecznie działać. Pomagamy polskiej społeczności w Anglii Dziękuję. Wysłałam właśnie wiadomość do nich. Trzymam kciuki może w końcu dostanę jakieś wsparcie. |