MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pandemia - pomagajmy sobie :)

« poprzednia strona

Strona 13 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

Str 13 z 13

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

PaniKinga

Post #1 Ocena: 0

2021-04-22 17:57:51 (4 lata temu)

PaniKinga

Kobieta

Z nami od: 16-04-2021

Cytat:

2021-04-22 12:34:27, Maat17 napisał(a):

Przepraszam jesli urazilam, ale ja tak zrozumialam.

To kto mieszka w innych pokojach na mieszkaniu? Bo to by sie zaliczalo na overcrowded.

20 miesiecy bez pracy, a co ze skladkami NIN?

Ja nikogo nie chce obrazic, ale im bardziej sie skupiam.... tym bardziej rozumie czemu nie masz odpowiedzi z urzedu.
:-(
Porada... znajdz prace, choc na pare godzin, jakakolwiek bys miala jakies skladki.
Limited leave sie skonczy I moga Ci nie dac unlimited. Ja to pisze jako pomoc na przyszlosc, nie, nie zlosliwie. Samo fizyczne przebywanie w kraju nie wystarcza.

W tej chwili na mieszkaniu łącznie z naszą 3 jest 10 osób.

Jak zaszłam w ciążę musiałam przestać pracować bo pracowałam w domu seniorów z demencją gdzie większość z rezydentów była agresywniejsza. A jeszcze wykryli, że mam w nie fortunnym miejscu włókniaka co przy pracy fizycznej groziło poronieniem.

Co do znalezienia pracy. Ja bym chętnie. Dla tego pisałam, że jak by ktoś potrzebował kogoś do robienia zdjęć, drobnych grafik czy zajęciem się dzieckiem/dziećmi.

Cytat:

2021-04-22 15:17:59, gosian napisał(a):
1 bedroom czyli 1 pokój plus salon. Tak na dobrą sprawę, żeby przeczekać ten trudny okres to można spać w salonie. Kupić sofę rozkładaną. Odłożyć depozyt i tyle. W między czasie pisać, chodzić codziennie do Council żeby właściciel coś zrobił z wilgocią. Nie czekać dniami czy tygodniami na odp tylko chodzić.
Odwiedzić job Centre i może załapać się na kilka godzin gdzieś do pracy, wtedy szybciej będzie można odłożyć.
Pożyczka i to tak duża plus wizja oddawania co tydzień graniczy z cudem, że ktoś na to pójdzie.

Wiem że jesteś w ciąży, ale to nie choroba. Ja chodziłam na prasowanie dosłownie do ostatniego dnia.

Powodzenia i zdrowia.

Nie zawsze 1 bedroom jest z salonem.
Zrobić coś z wilgocią? Powiem jeszcze raz woda leje się z sufitu oraz jest źle zagruntowana podłoga bo ciągnie wodę z ziemi. Wszyscy musieli by się wynieść i zrobić gruntowny remont.

Może ciąża nie jest chorobą. Ale każdy inaczej ją przechodzi Ja ze względu na moje zdrowie i bezpieczeństwo dziecka nie mogę przesadzać.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2021-04-22 19:48:51 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

1 bedroom to zawsze jest sypialnia plus salon czyli na polskie warunki mieszkanie dwu pokojowe. Studio flat jest to kuchnia zazwyczaj otwarta i sypialnia czyli na polskie warunki kawalerka.

Narzekanie na lejącą się wodę nic nie pomoże. Trzeba chociaż spróbować gdzieś to zgłosić.

Moze warto się ogłosić na fb albo zrobić ulotki? Prasowanie, sprzątanie, nawet wychodzenie z psem na spacer w okolicy.. Jest jeszcze nextdoor. Załóż tam konto i spróbuj poszukać jakiegoś zajęcia.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #3 Ocena: 0

2021-04-22 19:56:32 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Gosian dobrze pisze.

Mowisz ze jest was 10 w mieszkaniu, to nie dziwne ze jest wilgoc w sumie.
Znaczy ze jak sie wprowqdzaliscie to wiedzieliscie o tym ze jest juz overcrowding.
7 osob poza wami. Duzo.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

PaniKinga

Post #4 Ocena: 0

2021-04-22 20:23:37 (4 lata temu)

PaniKinga

Kobieta

Z nami od: 16-04-2021

Cytat:

2021-04-22 19:56:32, Blamestorm napisał(a):
Gosian dobrze pisze.

Mowisz ze jest was 10 w mieszkaniu, to nie dziwne ze jest wilgoc w sumie.
Znaczy ze jak sie wprowqdzaliscie to wiedzieliscie o tym ze jest juz overcrowding. null
7 osob poza wami. Duzo.

null

Jak się wprowadziliśmy były 2 osoby...

Osobie która wysyłała mi linki dziękuję dostałam wsparcie. *THUMBS UP*
Nie chodzi o samą wilgoć tylko woda leje się z rur. Podłożony został kawałek drewna prowizorycznie. I ciągnie wodę z ziemi bo poszli na łatwiznę i zrobili fuszerkę. *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 13 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,