MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Podarujmy wzrok Remigiuszowi - zbiorka na operacje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 14 z 29 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 27 | 28 | 29 ] - Skocz do strony

Str 14 z 29

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

MrAquario

Post #1 Ocena: 0

2018-07-01 22:51:42 (7 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

...yes yes yes, zrobiliśmy to !!!
dzisiaj pokonaliśmy trzeci - ostatni odcinek do Sunderland

Obrazek

i po tradycyjnym zanurzeniu przednich kół w morzu wyprawa została uznana za zakończoną

Obrazek

obszerniejszą relację zamieszczę wkrótce *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andypolo

Post #2 Ocena: 0

2018-07-02 00:20:15 (7 lat temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Brawo Wy! *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

MrAquario

Post #3 Ocena: 0

2018-07-02 14:34:05 (7 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

Za nami C2C „Coast to Coast” czyli rowerowa wyprawa od wschodniego do zachodniego wybrzeża

trasa: Whitehaven – Sunderland przez Cumbrię i County Durham
dystans: 222km
uczestnicy: Monika, 4ary, Marcin, Przemek i Ja
ilość wypitej w trasie wody: hektolitry
ilość wypitego w trasie piwa: po kilka na głowę
poważne kryzysy na trasie: kilka
ilość przekleństw przy podjazdach: nie pamiętam
nie zapomniane chwile: wszystkie
awarie sprzętu: zero

W czasie organizacji zgłaszało się kilku ochotników jednak finalnie została nas piątka, wyprawę zaplanowaliśmy na 3 dni: piątek, sobotę i niedzielę. Tydzień przed wyjazdem pojawił się niespodziewany problem, gdyż pomimo zakupionych biletów Virgin Train odmówił nam zabrania rowerów tłumacząc się brakiem miejsc, nie pozostało więc nic innego jak dzień wcześniej zorganizować na własną rękę transport i miejsce do przechowania. Tutaj z pomocą przyszedł 4ary podrzucając link do jednego z serwisów rowerowych w Whitehaven, £2 za rower i można było zostawić na noc, dwa na dachu, dwa w środku i jedziemy.

Obrazek

Dzień pierwszy
Po odebraniu rowerów następnego dnia, spakowaniu bagaży i zatankowaniu bidonów wyruszyliśmy na start C2C a właściciel serwisu przekazał nam kilka uwag i sugestii dotyczących przejazdu, tradycyjne zanurzenie tylnych kół w morzu

Obrazek

i można było wyruszyć w drogę do Sunderland a umieszczona na tyle mojego roweru flaga nadaje wyprawie powagi

Obrazek

Nie wielki odcinek miastem i wjechaliśmy już na właściwą trasę, która początkowo prowadzi wzdłuż okolicznych pól… na 16 km pojawiły się pierwsze piękne widoki obok których nie można się było nie zatrzymać

Obrazek

no i niestety pojawiły się pierwsze górki… i pogoda, niebieskie bezchmurne niebo, palące słońce a na tej „patelni” my. Po kilku godzinach jazdy dotarliśmy do miejscowości Loweswater i jeziora o tej samej nazwie, na taki widok

Obrazek

decyzja mogła być tylko jedna… wskakujemy !!! czysta woda odsłaniająca kamieniste dno wręcz zapraszała do kąpieli, to było to czego właśnie potrzebowaliśmy, postój dłuższy niż planowany ale było warto, organizm odświeżony i schłodzony, dalej jedziemy do Keswick, nie wielkiej ale malowniczej miejscowości, sporo zwiedzania i ciekawych rzeczy a w dodatku trafiamy na jakiś festyn, jednak my nie mamy czasu, jest już ok.18:00, daje o sobie znać głód a i do noclegu pozostało jeszcze trochę mil pedałowania, szybki posiłek i ostatni odcinek do Penrith a właściwie obrzeży miasta, do wioski Clifton. Podjazdy robią się coraz dłuższe i mocniej nachylone, był co prawda czas na piwko

Obrazek

ale był też i pierwszy kryzys, 64km… niekończący się podjazd i padam z roweru

Obrazek

leżę kilka chwil łapiąc oddech, wody… wody… wody, kilka minut przerwy i jedziemy dalej.

Prywatne kwatery coś w rodzaju agrogospodarstwa

Obrazek

czysty i bardzo przyzwoity pokój, w pełni wyposażona kuchnia i łazienka z prysznicem a wszystko za jedyne £90, £22,5 od osoby w weekend, w sezonie i na tak popularnej trasie nie wydało nam się wygórowaną ceną, po drodze drobne zakupy w lokalnym markecie i ok.22:00 jesteśmy już w miejscu zakwaterowania, kolacja, analiza mapy na dzień następny, mały browarek i śpimy, za nami pierwsze 82km.

Obrazek

Pomimo 5-cio osobowej grupy pierwszy dzień pokonaliśmy w czwórkę, 4ary wyjechał tą samą trasą jednak długo przed nami i dużo szybciej zorganizował sobie nocleg, mamy kontakt telefoniczny, spotkamy się następnego dnia.

...to be continued

Do góry stronyOffline

Maverick-2018

Post #4 Ocena: 0

2018-07-02 14:54:15 (7 lat temu)

Maverick-2018

Konto usunięte

Super sprawa Aquario*THUMBS UP*
Żyj i pozwól żyć innym.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2018-07-02 15:40:45 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Świetnie. Czekam na dalszy ciąg relacji :-)

Zgodnie z obietnicą wysłałam

20 f ode mnie za pokonanie CTC
20 f od portalu MOJA WYSPA za wysiłek jaki włożyliście w pokonanie tej trasy
25 f od Anonim

Brawo Wy
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

MrAquario

Post #6 Ocena: 0

2018-07-02 16:05:02 (7 lat temu)

MrAquario

Konto usunięte

Cytat:

2018-07-02 15:40:45, EFKAKONEFKA33 napisał(a):

...oczywiście że będzie *THUMBS UP*

Cytat:

25 f od Anonim

razem mamy już £1096,00 *YAHOO*
dziękuję *FLOWER*

Cytat:

Brawo Wy

…oraz Wy !!!

PS.
wrzucam jeszcze jedno zdjęcie a raczej screen z ukształtowania terenu pierwszego dnia jazdy

Obrazek

Do góry stronyOffline

Matt96

Post #7 Ocena: 0

2018-07-02 17:24:22 (7 lat temu)

Matt96

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2016

Cytat:

2018-07-02 16:05:02, MrAquario napisał(a):
Cytat:

...oczywiście że będzie *THUMBS UP*

Cytat:

25 f od Anonim

razem mamy już £1096,00 *YAHOO*
dziękuję *FLOWER*

Cytat:

Brawo Wy

…oraz Wy !!!

PS.
wrzucam jeszcze jedno zdjęcie a raczej screen z ukształtowania terenu pierwszego dnia jazdy

Obrazek

To ostatnie zdjęcie jak z Tour de France ,gratulacje i podziwiam że w taką pogodę daliscię radę ,*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2018-07-02 19:11:45 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Brawo!

Do góry stronyOffline

4ary

Post #9 Ocena: 0

2018-07-03 00:23:08 (7 lat temu)

4ary

Konto usunięte

Gratki dla wszystkich uczestnikow a przede wszystkim dla organizatora. Wszyscy dali radę a trzeba powiedzieć, że podjazdy o nachyleniu prawie 20% w upalnym słońcu to wyzwanie dla naprawdę twardych zawodników.
Kilka słów z mojego dnia nr1. Wyruszyłem pociągiem z Newcastle do Whitehaven wczesnym świtem bo obawiałem sie problemów z miejscem na rower. I tu chcialem podziekowac Andypolo i jego rodzince za przenocowanie mnie u siebie, dzieki czemu nie spóźniłem sie na pierwszy pociąg. Jako że problemów z transportem roweru nie było, na miejscu w Witehaven znalazlem sie rano na kilka godzin przed zasadniczą grupą lidera.
Obrazek
Aby nie siedziec kilku godzin w oczekiwaniu na reszte ekipy i po uzyskaniu akceptacji od kierownika wyprawy ruszyłem wyznaczoną trasa robiąc po drodze mały rekonesans .
Obrazek

Obrazek

Plan był taki żeby jechac w tempie pozwalającym zasadniczemu peletonowi na dogonienie mnie w połowie drogi ale jakoś nam sie to rozjechało. Około 20 postanowiłem zakończyć dzień pedałowania i rozlokowałem sie pod jabłonką w ogródku u sympatycznej starszej pary. Pozostało mi liczyć ,że kolejnego dnia moja ucieczka zostanie zlikwidowana przez mocną grupę lidera.
Obrazek
To pierwszy dzien reszty mojego zycia

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2018-07-03 10:46:59 (7 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przy okazji, podziwiam zdolnosc pakowania bagazu :).

Do góry stronyOffline

Strona 14 z 29 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 13 | 14 | 15 ... 27 | 28 | 29 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,