[ Ostatnio edytowany przez: izabela95 19-12-2015 01:28 ]
|
|
---|---|
izabela95 | Post #1 Ocena: 0 2015-12-19 01:26:26 (9 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2015 |
Witam, może tutaj znajdę kogoś kto doradzi co można zrobić w naszej sytuacji. A więc. Wraz z mężem i dwójką dzieci - 3 latka i roczek wyjechalismy do UK pół roku temu, mój mąż od 5 miesięcy jest self employed jako budowlaniec, od 4 miesięcy ma konto w banku. Mieliśmy szybko znaleźć mieszkanie wiec zamieszkaliśmy tymczasowo u rodziny, mój starszy synek poszedl do Nursery. Niestety byly ogromne problemy ze znalezieniem mieszkania wiec postanowilam wrocic z dziecmi do Polski i poczekać aż mąż znajdzie mieszkanie i nas ściągnie. Myśleliśmy że będzie to stosunkowo szybko jednak żadna agencja nie chce wynająć mojemu mężowi mieszkania bo nie ma rocznego wykazu dochodów ani historii wynajmu. W one bedroom nie możemy mieszkać ponieważ dzieci mają mieć swoją sypialnie a na two bedroom najczęściej nas nie stać bo mamy limit miesięczy na mieszkanie 700 funtow a two bedroom flat jest zazwyczaj od 850. Nie mam pojęcia co mogę zrobić, mąż szuka mieszkania w Tilbury lub Grays w Essex. Jeśli macie pomysł co możemy zrobić to piszcie proszę, ja sama nie wiem. Czy jedyny sposób na nasz powrót do UK to poczekać aż mój mąż będzie miał roczny wykaz dochodów po roku pracy i historie wynajmu jakby teraz np wynajmował pokój?
[ Ostatnio edytowany przez: izabela95 19-12-2015 01:28 ] |
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2015-12-19 08:14:54 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Pozostaja prywatni landlordrzy, ogloszenia na Gumtree , w gazetach. Bardzo trudno jest wynajac bez historii wynajmu i bankowej. Innym sposobem jest zapacenie za pol roku z gory, lub przeniesienie sie do tanszej dzielnicy. Inaczej faktycznie pozostaje czekanie.
|
AlmostFamous | Post #3 Ocena: 0 2015-12-19 08:45:53 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Niestety rejon ktory sobie wybraliscie jest w mojej ocenie przeludniony i bardzo drogi. Znalezienie tutaj czegos taniego przez prywatnego landlorda graniczy z cudem. Prywatni ladlordzi rowniez sprawdzaja przyszlych najemcow. Poza tym jak sie cos sensownego pojawia to znika w godzine po ukazaniu ogloszenia...
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...
|
izabela95 | Post #4 Ocena: 0 2015-12-19 09:39:54 (9 lat temu) |
Z nami od: 19-12-2015 |
Nie wiedzielismy, że rejon który wybraliśmy jest tak drogi. Jestem zszokowana jak czytam, że w innych rejonach można wynająć two bedroom za 400 czy 500 funtow miesięcznie, myślałam że ceny jakie są w Tilbury są normalne. Niestety nie możemy nigdzie się przenieść bo mąż pracuje w tym rejonie i nie dostanie tak wysokiej pensji gdzieś indziej na początek. Pozostaje tylko czekanie aż będzie miał wszystkie papiery potrzebne do wynajęcia. Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Mam nadzieje, że mój mąż znajdzie mieszkanie zanim mój starszy synek wejdzie w obowiazkowy wiek szkolny, ponieważ chciałam żeby synek pochodził do Nursery i podszlifował język zanim pójdzie do obowiązkowej szkoły..Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi
![]() |
kksiezniczka | Post #5 Ocena: 0 2015-12-19 09:57:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 22-12-2006 Skąd: Już nie Essex |
No rzeczywiście tu jest drogo, a do tego ostatnio podrożało nawet. Możecie jeszcze znaleźć kogoś kto za Was poręczy - gwaranta. My tak zrobiliśmy dla znajomego.
...Wehikuł czasu to byłby cud...
|
|
|
ie2ox4-b | Post #6 Ocena: 0 2015-12-19 10:10:27 (9 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 27-05-2014 Skąd: Oxford |
Jeżeli chcecie szybciej zamieszkać razem, to musicie intensywniej szukać. Znaleźć przez agencję będzie trudno... większa szansa prywatnie, bezpośrednio od landlorda. Czyli pytać znajomego-znajomego. Czasem ktoś chce szybciej zerwać kontrakt... dogadać się. Jeżeli zamieszkacie, nawet w jakiejś norze... to później będziecie się starać o lepsze, włączycie w to Council i już Wam pomogą. Council na pewno pomoże Wam jak już jakieś dziecko pójdzie do nursery. Nie że wejdzie w wiek... tylko będzie już tam chodziło.
|
AgentOrange | Post #7 Ocena: 0 2015-12-19 11:22:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Czy jedyny sposób na nasz powrót do UK to poczekać aż mój mąż będzie miał roczny wykaz dochodów po roku pracy i historie wynajmu jakby teraz np wynajmował pokój?
Wynajem pokoju nie daje Ci tak dobrej historii jak jak mieszkania, wiec nie ma co liczyc ze po jakims czasie bedzie lepiej. Wlasnie odkrylas uroki zycia w UK: ludzie tutaj zazwyczaj spedzaja duza czasu na dojazdach do pracy - znajoma z pracy codzinnie dojezdza 2 godziny w jedna strone - od drzwi do drzwi. Maz zawsze moze dojezdzac do tanszego domu/mieszkania. |
no_wayy | Post #8 Ocena: 0 2015-12-19 13:22:18 (9 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Coś za coś. Jeśli w innym regionie moglibyście wynająć mieszkanie za circa 500 w porównaniu do 800 to da Wam to ponad 3k oszczędności.
Mąż może wówczas poszukać pracy za niższe wynagrodzenie a i tak wyjdziecie na swoje (z grubsza). Albo pozostają dojazdy (sam mam 1.5-2h w jedną stronę) |
|