MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytania w kwestii wyjazdu z dzieckiem

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

annajulia

Post #1 Ocena: 0

2015-11-14 18:37:56 (10 lat temu)

annajulia

Kobieta

Z nami od: 14-11-2015

Witam, na wstepie dodam iz jeszcze nie mieszkam w UK ale chce wyjechac w najblizszym czasie wraz z dzieckiem 2 letnim.. Duzo czytalam postow na temat tego jak i gdzie i co zalatwic ale chciala bym wiedziec ile potrzeba na start? w jakiej czesci kraju moge liczyc na nie drogie mieszkanie oraz zycie. Czy moge wyjechac z dzieckiem, ktore ma dowod tymczasowy? Nic mnie w tym kraju nie trzyma nie mam nikogo.. zyje tylko dzieki mojemu synkowi. dziekuje za odpowiedzi.. Anna:-[

Opinia moderatora: Zmieniono tytuł (11+1)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2015-11-14 18:48:02 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Co do dowodu tymczasowego to??? Ja wyjeżdżałem z dzieckiem i paszportem jej. Ile zabrać...??? No cóż, miło by było gdybym mógł napisać że trochę... Jednakże prawda jest taka że musisz zabrać tyle, aby starczyło tu na dach i jedzenie. Na jak długo...? Tak długo, abyś miała jeszcze na bilet powrotny. Wyjazd z dzieckiem, to masz związane nogi aby chodzić do pracy. Chyba że znajdziesz szybko jakiegoś kasiastego wielbiciela i przyszłego ojca dla dziecka. Inne wyjście to jakaś tu koleżanka, która przygarnie Cię z dzieckiem... szanse... mniej niż 5%.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2015-11-14 18:55:53 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Pokoju nikt Wam nie wynajmie, dom- czynsz na szesc miesiecy z gory.Dziecko mozesz oddac do przedszkola, ale pelny etat to jakies 800 funtow na miesiac. Musisz zarabiac tyle, ze po zaplaceniu za przedszkole jeszcze zostalo na zycie.
Ile na start? Jesli Polnoc, to 8-10 tysiecy funtow.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

AgentOrange

Post #4 Ocena: 0

2015-11-14 19:38:54 (10 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2015-11-14 18:37:56, annajulia napisał(a):
Witam, na wstepie dodam iz jeszcze nie mieszkam w UK ale chce wyjechac w najblizszym czasie wraz z dzieckiem 2 letnim.. Duzo czytalam postow na temat tego jak i gdzie i co zalatwic ale chciala bym wiedziec ile potrzeba na start? w jakiej czesci kraju moge liczyc na nie drogie mieszkanie oraz zycie. Czy moge wyjechac z dzieckiem, ktore ma dowod tymczasowy? Nic mnie w tym kraju nie trzyma nie mam nikogo.. zyje tylko dzieki mojemu synkowi. dziekuje za odpowiedzi.. Anna:-[

Opieka nad dzieckiem w UK jest bardzo droga - do tego stopnia, ze wiele matek nie pracuje do momentu kiedy dziecko pojdzie do szkoly bo praca im sie nie oplaca, gdyz wiekszosc pieniedzy ktore by zarobili musialyby wydac na opieke nad dzieckiem.
To oznacza, ze bedac samotnym rodzicem musisz zarabiac tyle, zeby po oplacie mieszkania/domu, opieki nad dzieckiem, rachunkow zostalo Wam jeszcze na jedzenie. Maciezynstwo w UK bez rodziny i wysokich zarobkow jest bardzo ciezkie.
Nie wiem, ile kosztuje opieka nad dzieckiem - ale kolezanka z pracy placi 700-800 funtow miesiecznie w okolicy Londynu (nie wiem czy to duzo czy malo) -- na czas pracy i dojazdow. Minimalna stawka w UK to 6.7 funta za godzine. Jesli miesiecznie zarabiasz 4 * 40 * 6.7 = 1072 funtów po opodatkowaniu co miesiac masz 986 funtów w kieszeni (4 tygodnie w miesiacu, 40 godzin tygodniowo).
To przy minimalnej stawce. Jesli jestes specjalista/profesjonalista z pozadanym zawodem i zarabiasz trzy razy wiecej niz minimalna stawka to juz powinno byc lepiej.
Zasilki dostaniesz po roku (chyba) a Cameron chce jeszcze wprowadzic dla ludzi z UE. czteroletni okres bez zasilkow po przyjezdzie.

[ Ostatnio edytowany przez: AgentOrange 14-11-2015 19:40 ]

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2015-11-14 20:03:11 (10 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

annajulia

Post #6 Ocena: 0

2015-11-15 15:47:16 (10 lat temu)

annajulia

Kobieta

No z Angielskim to u mnie jest ok Duzo sie ucze i mysle, ze spokojnie sie dogadam. Generalnie mam wojka, ktory mieszka w Londynie ale nie pomoze mi.. Moja, kolezanka nie dawno wyjechala wlasnie ale pierw sama musi sobie poradzic. Jestem gotowa na podjecie pracy i jestem pracowita, nie licze na zasilki, wole pracowac. :)

Do góry stronyOffline

annajulia

Post #7 Ocena: 0

2015-11-15 15:54:20 (10 lat temu)

annajulia

Kobieta

A moze wiecie cos na temat tego jak wyglada opieka nad dziecmi? chodzi mi o opieke wraz z swoim dzieckiem.. czy rodziny w UK godza sie na cos takiego? moze znacie strony gdzie moge sie tego dowiedziec?

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #8 Ocena: 0

2015-11-15 16:40:48 (10 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Tzn, chodzi Ci o childminding? Trzeba miec kwalifikacje. Inaczej lepiej nie ryzykowac.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

ie2ox4-b

Post #9 Ocena: 0

2015-11-15 20:53:07 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Co do opieki, to tylko tak po koleżeńsku...
Myślę że Oxford mógłby coś zaradzić. Mam znajomą co opiekuje się dziećmi, pracę pomogę załatwić (8/godz). Gorzej może być z pokojem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2015-11-15 22:30:33 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2015-11-15 15:54:20, annajulia napisał(a):
A moze wiecie cos na temat tego jak wyglada opieka nad dziecmi? chodzi mi o opieke wraz z swoim dzieckiem.. czy rodziny w UK godza sie na cos takiego? moze znacie strony gdzie moge sie tego dowiedziec?

Mozna sprobowac poszukac ogloszen pracy 'nanny with own child' czasem zdarza sie z opcja zamieszkania, porejestrowac sie jeszcze z Pl w agencjach specjalizujacych sie w tym kierunku.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,