MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Potrzebuję porady prawnej

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

thetis

Post #1 Ocena: 0

2016-04-02 11:46:13 (9 lat temu)

thetis

Kobieta

Z nami od: 22-03-2010

Richmond, szacunek dla wiedzy:) Do Wariot 666 :Jest jeszcze jeden aspekt, na którym być może można się oprzeć rozwiązując sprawę zadłużenia. Czy dobrze zrozumiałam ? Braliście kredyt wspólnie ? Obowiązek zapłaty, przeszedł na Ciebie, z drugiej strony nabywasz własność w całości, ale czy aby ten dług też nie może wejść do masy spadkowej, oczywiście w części odpowiadającej udziałowi zmarłego ? Czy nie można, zgodnie z zamiarem i wolą stron podnieść wobec spadkobierców, że wolą stron było nabycie własności w udziałach, nie w całości - zatem spłacasz bo musisz, ale żądasz zgłoszenia tego długu do masy spadkowej, a w postępowaniu spadkowym wskazujesz na ubezpieczenie.Trzeba wejść w szczegóły. Ubezpieczenie zgodnie z wolą i zamiarem stron, przeznaczone było na spłatę kredytu .. Nie miałam jeszcze sytuacji - w której w UK wskazywałabym na nadrzędność woli i zamiaru, nad wykonane czynności prawne - ich treść, a raczej ich brak, ale można się zastanowić - czy to się da przeprowadzić .

[ Ostatnio edytowany przez: thetis 02-04-2016 11:50 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

wariot666

Post #2 Ocena: 0

2016-05-11 15:42:31 (9 lat temu)

wariot666

Kobieta

Z nami od: 26-03-2010

Hey wszystkim. sprawa domu jest w toku mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i splace kredyt. mam kilka innych watpliwosc i mam nadzieje ze ktos udzieli mi porady. Jak juz wiecie moj narzeczony zginal w wpadku na motorze z nie swojej winy....dzwonilam do ubezpieczalni na motor a oni odsylaja mnie do prawnika sprawczyni i to z nimi mam rozmawiaci zalatwiac claim na to wychodzi. ... pytaja sie tez czy chce zeby mnie reprezentowali??? wtf? i nie rozumiem jak to dziala...nie zgodze sie zeby mnie reprezentowali. czy ja musze miec prawnika tez zeby dostac odszkodowanie? ehhhh slyszalam tez ze mozna sie starac o takie zadoscuczynienie dla rodziny za tragiczna strate...ktos wie moze cos jak to wszystko wyglada bo ja juz na glowe chyba dostaje...dziekuje....

[ Ostatnio edytowany przez: wariot666 11-05-2016 15:43 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2016-05-11 18:22:20 (9 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak olica ubezpieczeniowa miala opieke prawna to wlasnie na takie potrzeby byla ta polisa, zapytaj czy chca cie reprezentowac bo w polisie jest oplata czy chca ci wcisnac swojego prawnika i pobrac za usluge oplate.

O rekompensate mozesz ubiegac sie z http://www.gov.uk/guidance/criminal-injuries-compensation-a-guide
Ada

Do góry stronyOffline

kora14

Post #4 Ocena: 0

2016-05-15 15:24:51 (9 lat temu)

kora14

Kobieta

Z nami od: 28-02-2016

witam dziwna sprawa MOIM ZDANIE DEWA ODSZKODOWANIA CI SIE NALEZA DZIEKUJE

Do góry stronyOffline