MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Potrzebuję porady prawnej

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2016-04-01 18:24:42 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale pol chaty jest jej?
inne pytanie w niedalekim czasie mam zamiar wziac join kredyt na chate z dziewczyna 5050 odpowiada mi opcja w ktorej jezeli odpukac cos by sie stalo ze mna to moja polowa bylaby zapisana np na siostre ale za dwa lata moze pomyslimy o dziecku wtedy chcialbym zeby to ono dziedziczylo w razie mojej smierci

ile kosztuje dokonanie takiej zmiany u prawnika?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2016-04-01 18:37:07 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nieduzo, pewnie pare stowek albo mniej, a tu proces:

http://www.gov.uk/joint-property-ownership/change-from-tenants-in-common-to-joint-tenants
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2016-04-01 22:22:30 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

z tego co tak sobie czytam to wychodzi na to ze... t.i.c byloby najlepszym rozwiazaniem w obu przypadkach

bo j.t oznacza tyle ze wszystko od a do z dostaje partner

a gdyby mial dziecko to musialoby byc wlasnie t.i.c zeby ono dostalo cala czesc

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: +1

2016-04-01 22:50:52 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2016-04-01 23:01:45 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

W sumie najlepiej, to zebys byl tenant in common i zmienic testament po urodzeniu dziecka. W ten sposob nie zmieniasz kwesti wlasnosci, tylko kto dziedziczy Twoja czesc.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2016-04-01 23:18:55 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ciezki orzech do zgryzienia pewnie jest kilka innych kwestii typu czy cokolwiek to zmienia w momencie kiedy dziecko nie bedzie pelnoletnie i matka bedzie zarzadzac jego majatkiem

co w momencie gdyby nie dala rady splacac chaty sama roczne dziecko jednak nie pojdzie do pracy ;)

gdybym mial wyciagnac nogi w 2-3 lata chcialbym zeby dziedziczylo dziecko znowu po np 10-20latach razem wolalbym zeby to zona dostala moja polowe a dziecko po jej smierci

hehe kiedys nie bylo takich dylematow

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2016-04-01 23:21:40 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wystarczy ubezpieczenie na zycie, pozwalajace splacic kredyt.
Mozna spisac testament, wpisujac dziecko, jako spadkobierce, po paru latach zmienic na zone.

Do góry stronyOffline

thetis

Post #8 Ocena: 0

2016-04-02 09:46:25 (9 lat temu)

thetis

Kobieta

Z nami od: 22-03-2010

Asiek, wyjaśniłabym jednak sytuację dokładnie, jeżeli ludzie, którzy przejęli kartę rzeczywiście są złodziejami, to w żadnym wypadku, nie usprawiedliwia tego naiwność męża. Innymi słowy: pozostawienie sprawy niewyjaśnionej albo zachęca ich do dalszych praktyk albo ich niesprawiedliwie stawia w złym świetle. Prywatnie z resztą uważam, że każdemu zdarzyć się może chwila nieuwagi - tu mam na myśli Twojego męża:-). Do rzeczy: jeżeli "koledzy" użyli karty do rozliczenia długu - wierzyciele,którzy tego nie potwierdzają, powinni pisemnie to oświadczyć.W tym wypadku, poproś ich ( wyznaję zasadę - ze długi trzeba spłacać, to tak na marginesie ) o stosowne oświadczenie. Np. " do dnia ...kwota pożyczki w wysokości... nie została mi spłacona ani przez x ,ani przez działającego w jego imieniu i na jego rzecz Y" Jeżeli taki dokument otrzymasz - masz odpowiedź - spłaty nie dokonano. Następnie na kwotę przywłaszczoną należy napisać pozew o zapłatę, w uzasadnieniu opisać stan faktyczny - zdarzenie - i w efekcie roszczenie, czyli jakiej kwoty zwrotu żądacie. Pozew skierować do osoby,która posłużyła się kartą w zakresie , w którym nie była do tego uprawniona, czyli ponad kwotę przelewu, o który prosiliście .W uzasadnieniu pozwu napisać - że niezależnie od posłużenia się kartą w Waszym interesie użyli jej w sposób nieuprawniony, do spłaty rzekomego długu , co nie miało miejsca.( na dowód czego oświadczenia załączasz ). Fakt, sprawa powiedziałabym wstydliwa, ale ludzie - czy wstydem jest przyznać - że komuś się - koledze! - zaufało ? Moim zdaniem mamy prawo żyć ufnie, a naiwność do złodziejstwa nie upoważnia. *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2016-04-02 10:19:22 (9 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Chate wezme za gora 100k splace w gora 10 lat mamy depozytu 30 tys kredyt bedzie ofsetowy wna koncie bedzie na dzien dobry extra 8-10 tys sobie lezalo w razie w
W zyciu nie bede placil tego zlodziejskiego ubezpieczenia gdzie jest pelno kruczkow prawnych i okazuje sie ze musialny cie pracodawca w pracy zastrzrlic zeby ciwszystko wyplacili

Wiem ze wypadki sie zdarzaja przykra sprawa z mexem autorki tematu ale nie oszukujmy sie 90% z nas dozyje splaty kredytu
Latwiej to mozna zrozumiec na przykladzie emerutur jak soe mualo 20 lat to kazdypowtarzal "emerytura? Haha za 40 lat kto by sie tym przejmowal jutro moze mnie potracic samochod "
!
Ale przy kedycie na 300 tys zmienilbym juz pewnie zdanie zakladajac xe dalej jesyem w stanie go splacic w 10 lat
Te ubezpieczenia w anglii to zlodziejstwo w bialy dzien

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-04-02 10:38:09 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »