Witam, jestem tu nowa. W akcie desperacji zalozylam konto na tym forum bo poszukuje osoby z aktywnym paypalem, ktora moglaby mi pomoc.
Dziwna a zarazem prosta prosba z mojej strony: otoz mam kase na paypalu ale nie moge podlinkowac swojego konta bankowego by moc przelac te pieniadze i wyplacic a potrzebuje gotowke na bilety jak najszybciej, najlepiej na jutro bo moj partner musi zrobic x-ray i blood test jak najszybciej, jest zle i nie moge juz dluzej wytrzymac w tym stresie, nie chce czekac bo GP podejrzewa najgorsze (chodzi o pluca) nie chce nawet wypowiadac tego slowa...
Oboje mamy konta na paypal, moj partner ma podlinkowane swoje i moje konto i nie moze ani jednego z nich odlinkowac! (paypal oczywiscie nie odpisuje bo weekend!) Z tego wzgledu ja nie moge zadnego z nich podlinkowac pod swojego paypala bo juz widnieje. Kase taka na konto bede miala dopiero w piatek a z paypalem moge robic tylko (albo w sumie az) zakupy, wiec zrobilam w Icelandzie, dobre i to, ze mozna zamowic zakupy. Ale co z tego skoro ja potrzebuje okolo £30 miec w gotowce (na paypalu mam £80).
I teraz moje pytanie: probowalam wszystkich sposobow juz, paypal nie akceptuje pre-paid ani nic, jestem zdesperowana bo mam pieniadze, ktorych nie moge wyplacic. Jedyne wyjscie jakie widze:
przelac z mojego paypala na paypal drugiej osoby pieniadze i ta osoba wyplaca sobie je na konto i wtedy mi przelewa na moje konto (mam hsbc) jest to tak proste a zarazem ciezko mi znalezc osobe z aktywnym paypalem, zaden ze znajomych nie ma. Co najwazniejsze nawet jakby ktos zalozyl na szybko to nic nie da bo poczatkujacy na paypal maja delikatnie mowiac przerabane. Moj partner ma od 3 miesiecy i czekal zawsze na kase na koncie od 3-5 dni, natomiast ja mam 1.5 roku konto i mialam w ciagu kilku sekund na HSBC.
Od razu napisze, ze odlinkowalam swoj HSBC wlasnie po to, zeby sprawdzic czy jak podlinkuje u niego to bedzie mogl wyplacic rownie szybko co ja bo myslalam wczesniej ze to jest uzaleznione od banku. No, niestety jak widac nie. A teraz juz jest za pozno, u niego sa oba konta bankowe ale, ze ma minus na paypal to nie moge przeslac kasy jemu by wyplacic bo zaraz zezre paypal.
Moze troche zagmatwalam ale nie moge sie skupic na poprawnym pisaniu, jestem zalamana, przeciez to kwestia tylko chwili ale nie mam nikogo kto by mogl to zrobic. Z drugiej strony taka "wymiana" tez wymagalaby zaufania z mojej strony, bo moze sie ktos zdecydowac mi pomoc, ja wysle kase na paypal i zegnaj Genia, ten ktos moze mi nie przelac na konto bankowe.
Ma ktos jakis pomysl? Nie wiem juz co robic, bardzo bym chciala moc wyplacic kase jutro i jechac do szpitala.
Pozdrawiam...