Str 4 z 16 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2015-03-10 18:49:36 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Podbijam temat ufajac , ze znajda sie jeszcze chetni wspomoc marzenie Kuby .
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2015-03-10 19:07:06 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
133.80 f +
10.00 f Kawa ------------------------- 143.80 f ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2015-03-11 19:12:34 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
143.80 f +
10.00 f D.Ch ----------------------- 153.80 f Dziekuje bardzo ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EwaKuba | Post #4 Ocena: 0 2015-03-11 20:38:58 (10 lat temu) |
Z nami od: 25-11-2010 Skąd: Nibylandia |
Na początku chciałabym się przedstawić, jestem mamą Kuby i w imieniu naszej rodziny całym sercem DZIĘKUJĘ.
Kuba ma głowę pełną marzeń, one nadają sens jego życiu i sprawiają, że wyznacza sobie cele, do których dąży. Pokazuje przy tym innym ludziom, że na wózku też można czerpać z życia pełnymi garściami. Jego pasją jest sport. Od kilku lat bierze udział w wyścigach na wózkach, ma kartę pływacką i jak sam mówi " w wodzie czuje się sprawny". Dzięki Fundacji Spina łapie wiatr w żagle na letnich obozach i szusuje na stoku zimą. Jego marzeniem są podróże, teraz żyje wyprawą do Anglii, pierwszy raz poleci samolotem. Kuba uwielbia zwiedzać, poznawać nowe miejsca...Mieszkamy na wsi, więc każdy dłuższy wyjazd związany z rehabilitacją wykorzystujemy maksymalnie...kino, teatr, muzea, wystawy...to "przerywniki”, bo dużo czasu zajmują żmudne ćwiczenia, pobyty w szpitalach, operacje i badania, które do przyjemnych nie należą. W tamtym roku 20 tygodni byłam z Kubą poza domem, w tym już prawie cztery z tego trzy tygodnie spędziliśmy na oddziale neurochirurgii. Piszę o tym, bo chcę powiedzieć jak niewyobrażalnie jestem wdzięczna za to, że Kasia również dostała zaproszenie. Córka uczy się w liceum oddalonym od domu o ponad 60km. Często w soboty ma zajęcia dodatkowe i nie może przyjechać na weekend. Nasze dzieci są bardzo zżyte ze sobą a dzięki Wam mają szansę przeżyć wspólnie fajną przygodę bez „grafiku turnusowych zajęć”, bo jak dotąd nasze rodzinne wyjazdy zawsze wiązały się z rehabilitacją Kuby. Zajmujecie w naszych sercach szczególne miejsce a skoro udało mi się „dokopać” do mojego profilu na forum to chcę Wam jeszcze podziękować za wszystkie gwiazdkowe prezenty w ramach akcji dla dzieciaków z Marzycielskiej Poczty a także pomoc, jaką otrzymaliśmy od Was w 2013 roku, nawet nie wiecie ile to dla nas znaczy. „Ziemskie Anioły - to ludzie. Ludzie z anielską duszą. Żyją obok nas i pozornie niczym szczególnym się nie wyróżniają. Mogą być piękni i brzydcy, bogaci i biedni, uduchowieni, inteligentni, niewierzący, wierzący, prości, bezrobotni – są wszędzie. Mogą żyć w związkach, mogą być samotni – jak wszyscy. Jednak jest jedna różnica, coś, co ich wyróżnia. Jest taki czas, kiedy się „budzą”, aktywizują do działania. Czują, że muszą zrobić coś więcej niż troszczenie się o codzienne sprawy.” Kuba ma tu na Ziemi wiele takich Aniołów, Wy jesteście takimi Aniołami… Jeśli znajdziecie chwilę zapraszam do obejrzenia krótkiego reportażu o Kubie http://zielonedrzwi.tvn.pl/wideo,924,v/kuba-ostasz,890584.html Ten filmik jest wprawdzie z 2012 roku, ale tak właśnie wygląda rehabilitacja. Kuba dziękuje Wam uśmiechem [ Ostatnio edytowany przez: EwaKuba 11-03-2015 20:42 ] |
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2015-03-12 20:48:34 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
Podbijam temat
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Fisolka | Post #6 Ocena: 0 2015-03-13 09:21:27 (10 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Dawno tu Nie zagladalam 😜
Efka - fajnie, ze sie nie zniechecasz i wciaz Cie tu pelno! ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2015-03-13 19:28:31 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
153.80 f +
10.00 f Fisolka -------------------------- 163.80 f ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2015-03-13 21:49:49 (10 lat temu) |
Konto usunięte |
![]()
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2015-03-14 06:17:47 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2015-03-14 07:53:51 (10 lat temu) |