MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pozwana za pobicie ucznia

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

momofthethree

Post #1 Ocena: 0

2014-10-15 12:04:52 (11 lat temu)

momofthethree

Kobieta

Z nami od: 17-04-2014

witam
właśnie dostałam telefon od dyrektora szkoły gdzie chodzą moje dzieci , otóż dzisiaj rano spięłam się z babcią jednego ucznia ponieważ mój siostrzeniec poskarżył się że tamten go uderzył, podeszłąm i zapytałam go dlaczego to zrobił, wtedy podbiegła ona i zaczęła się strasznie drzeć , na p[oczątku mówiłam uspokój się i porozmawiajmy a ona dalej swoje, w końcu powiedziałąm zamknij sie i odeszłam, teraz wyszło na to że tamta zgłosiła mnie na policję i zostanę pozwana za pbicie dziecka, ponieważ oboje tak zeznali, masakra totalna nie wiem co robić i czy już od początku brsac adwokata, bo słyszałam nie raz że strasznie sie takie incydenty kończyły
POMOCY

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

momofthethree

Post #2 Ocena: 0

2014-10-15 12:08:50 (11 lat temu)

momofthethree

Kobieta

jeju ile błędów, z góry przepraszam za pisownie

Do góry stronyOffline

Xerokopia

Post #3 Ocena: 0

2014-10-15 13:11:32 (11 lat temu)

Xerokopia

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Na razie nic nie zrobisz, nie ma tez co panikowac tylko ppczekac na wezwanie na policje I wtedy bedziesz wiedziala o co naprawde chodzi.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2014-10-15 13:23:55 (11 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Szkola moze miec CCTV w miejscu, gdzie doszlo do wymiany zdan z opiekunka drugiego dziecka. Bedzie widac, ze nikogo nie bilas tylko rozmawialas z dzieckiem, a ta kobieta krzyczala na Ciebie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2014-10-15 13:32:16 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Pozostaje czekac na kontakt z policji, jednoczesnie warto sie skontaktowac ze szkola, jak radzi Richmond i zapytac o monitoring, porozmawiac o sytuacji, o uderzeniu jednego chlopca przez drugiego.
Zaczelabym od rozmowy z rodzicami siostrzenca, z samym dzieckiem, wypytania o cala sytuacje.
Swoja droga, dzieci miedzy soba przepychaja sie, czasem jedno drugie uderzy - zakladam, ze uderzony nie ma sladow pobicia, rozbitej glowy itp. i nie ma co za pochopnie, emocjonalnie reagowac.
Jesli juz zwracac uwage, to warto przez szkole, oficjalnie poinformowac, a od tego sa rodzice dziecka (po wczesniejszym upewnieniu sie co do wersji dziecka, od czego sie zajscie zaczelo), w przeciwnym razie wychodza takie niemile sytuacje.

Do góry stronyOffline

momofthethree

Post #6 Ocena: 0

2014-10-15 14:12:25 (11 lat temu)

momofthethree

Kobieta

u mnie tak było, że najpierw jego pytaliśmy o co chodzi bo bardzo zamknął się w sobie , w końcu powiedział że już od kilku dni codziennie ten jeden chłopczyk go bije , siostra pracuje do późna to też sama nie może tego xzałatwic, czego szczerze żałuj, bo moje dzieci mają bardzo dobre wyniki w nauce a teraz taka wpadka,wszyscy rodzice widzieli co się dzieje, boję się sytuacji gdzie nikt nawet na dzień dobry nie odpowie, bo tu są sami anglicy, mają monitoring, stwierdzili że nie mam prawa do wglądu, więc czekam :/
dziękuje Wam bardzo

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2014-10-15 14:23:08 (11 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Nie masz prawa do wglądu, to fakt. Inna sprawa, że nie wszyscy o tym wiedzą.
Teraz zależy, czy chcesz sprawę zażegnać, czy im dać nauczkę.

Są różne opcje:
- idź do dyrektora, pogadaj, lekki szantażyk i parę kłamstewek też nie zaszkodzi ("sprawą zainetersowała się już prasa, wkrótce tu będą, wytaczasz sprawę o pomówienie itp." - słowem, że robisz dużo szumu, w który szkoła też będzie zamieszana, a po co jej to?), może oni nacisną na babę
- idź do prawnika i rzeczywiście można spróbować sprawę wytoczyć
- na policji domagaj się badania wykrywaczem kłamstw (ew,w sądzie też). Nikt na to oczywiście nie pójdzie, ale dobrze by było, żeby widać było, że prawda jest po twojej stronie, bo ty się jej nie boisz)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

momofthethree

Post #8 Ocena: 0

2014-10-15 14:26:16 (11 lat temu)

momofthethree

Kobieta

mi o żadną zemstę nie chodzi , tylko o to żeby wszyscy wiedzieli że ja jestem niewinna bo angielskie realia trochę już poznałąm, moje dzieci chodzą do tej swzkoły to nie chce robić maniany nie potrzebnie, ale boje sie że ta baba będzie się na mnie rzucać z językiem, bo dyrektor się nawet obawia że ona może jaja z tego zrobić. najgorsze jest uczucie poniżenia, bo nie jestem angielką to robią co chcą, przykre :/

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: +1

2014-10-15 18:35:45 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Jak Ty nie zrobisz porządku z nią, to ona będzie ustawiać Ciebie. Proste.

Był jakiś czas temu temat "pobicia" dziecka z sąsiedztwa. Autorka żałowała tutaj, że nie chciała prawnika.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2014-10-15 18:42:24 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Niby slyszalas ze z takich sytuacji robia sie niepotrzebne okropne problemy, ale uparcie sie dalej na wlasne zyczenie w te problemy wpakowalas.

Ile lat ma to dziecko?

Cytat:
wszyscy rodzice widzieli co się dzieje, boję się sytuacji gdzie nikt nawet na dzień dobry nie odpowie,

Jak wszyscy widzieli, to sie ciesz bo masz wielu swiadkow na to ze nie uderzylas dziecka.

Cytat:
mi o żadną zemstę nie chodzi , tylko o to żeby wszyscy wiedzieli że ja jestem niewinna

Jak wszyscy widzieli co sie wydarzylo, to wszyscy wiedza rowniez o twojej niewinnosci.

Cytat:
na policji domagaj się badania wykrywaczem kłamstw (ew,w sądzie też).

... i jeszcze lotu w kosmos tez mozna sie domagac, i wielu innych rzeczy, ktore widzialo sie w filmach...

Jak narazie to nie dostalas jeszcze wezwania, zbieraj sobie informacje (bez napastowania ludzi i dzieci), kto byl wtedy, kto widzial, przyda sie jak bedziesz skladac zeznania. Idz na przesluchanie z adwokatem, albo skorzystaj z darmowej obslugi prawnej na policji.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,