MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Akcje charytatywne na forum

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: +1

2014-06-28 02:25:03 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Od tej chwili KOŃCZYMY wszelkie akcje charytatywne NA FORUM które wcześniej nie zostaną potwierdzone.

Jakiekolwiek akcje, zbiórki na forum, czy prośby o wsparcie od tej chwili wymagają autoryzacji redakcji MW lub administracji MW.

Wszystkie posty z prośbami o pomoc, wsparcie lub datki będą przez moderatorów i administracje usuwane z forum do momentu przedstawienia potrzebnej dokumentacji.

W kwestii wstępnej weryfikacji proszę kontaktować się ze mną - administratorem forum na pw lub mail dwunasty@mojawyspa.co.uk
lub redakcją portalu.

Informacja o dostarczonych dokumentach pojawi się w temacie z prośbą o pomoc. Użytkownicy forum sami jednak zadecydują czy chcą pomóc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kamila2343

Post #2 Ocena: 0

2014-08-12 07:21:39 (11 lat temu)

kamila2343

Kobieta

Z nami od: 11-08-2014

witam czy mogę załączyć dochody w postaci pdf wyciagi bankowe jeśli tak to jak to przesłać

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2014-08-12 07:37:22 (11 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2014-08-12 07:21:39, kamila2343 napisał(a):
witam czy mogę załączyć dochody w postaci pdf wyciagi bankowe jeśli tak to jak to przesłać

Do kolegi Dwunastego. Mozesz poprosic go o email do niego , na ktory mozna wyslac dokumenty i prosbe o pomoc . On powinien zweyfikowac twoja prosbe . Pozdrawiam cieplo
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

kamila2343

Post #4 Ocena: 0

2014-08-12 08:08:27 (11 lat temu)

kamila2343

Kobieta

Z nami od: 11-08-2014

dziękuje bardzo załozyłam konto i dołączyłam fotki pociech pozdrawiam

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2014-08-30 16:23:56 (11 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Poniewaz na MW zosatly wprowadzone nowe zasady dotyczace prowadzenia akcji na forum chcialabym dopisac kilka slow od siebie . Kiedy zapadla decyzja zmiany zasad dotyczacych akcji w nowo utworzonym watku pojawil sie wpis

Cytat:
Od tej chwili KOŃCZYMY wszelkie akcje charytatywne NA FORUM które wcześniej nie zostaną potwierdzone.
Akcje Efkikonefki mają pełne wsparcie redakcji i administracji portalu MW.

Co prawda jest zamieszczona inoformacja , ze w kwestii wstepnej weryfikacji mozna sie zwracac do 12 tego . Niemniej przez wyluszczony tekst , ze moje akcje maja pelne poparcie Administarcji wiekszosc traktuje to jako zielone swiatlo i w przeciagu ostatnich dwoch tygodni zostalam zalana emailami z prosbami o pomoc. Ludzie , ktorzy pisali do mnie z prosba wyjasniali , ze zrozumieli z wyzej zamieszczonego wpisu , ze tylko ja jestem odpowiedzialna za prowadzenie akcji .To zachecilo ich do pisania bezposrednio do mnie .
Chcialabym byc dobrze zrozumiana . Chetnie pomagam , jesli mam tylko taka mozliwosc . Niestety z wielu wzgledow nie mam mozliwosci pomoc wszystkim osobom

Jestem osoba prywatna ,mieszkajaca na terenie Anglii , ktora od kilku lat prowadzi male akcje charytatywne na rzecz potrzbeujacych rodzin z Polski .. Poniewaz nie prowadze zadnej fundacji jako osoba prywatna legalnie moge dokonac w ciagu roku zbiorek pienieznych na laczna kwote 5000 tys funtow bez potrzeby rejestreacji fundacji .

Pracuje zawodowo od poniedzialku do piatku w pelnym wymiarze godzin , do tego jeszcze sie ucze .Dodatkowo probuje prowadzic sprzedaz swoich jedwabi i mam mase innych domowych obowiazkow. Wszystkie te czynniki powoduja , ze mozliwosci mojej pomocy sa ograniczone .Nie tylko czasowo ale rowniez finansowo przez wyzej wspomniany limit .

Myslalam o fundacji , niestety ze wzgledu na wszystkie obowiazki jakie sa moim udzialem nie moge sobie na to pozwolic.Pomagam na ile starcza mi sil i mozliwosci w ramach mojego prywatnego czasu .
Ze wzgledu na szacunek do ludzi , ktorzy do mnie pisza staram sie nikogo nie ignorowac. Wiem , ze sa czasem postawieni pod murem i staraja sie wykorzystac kazda szanse na pomoc swojej rodzinie , czy choremu dziecku . Nawet jesli nie moge pomoc za kazdym razem musze poswiecic sporo czasu na przeczytanie tych wszystkich emaili z prosbami , zeby moc zorientowac sie w sytuacji i dac odpowiedz czy pomoc jest mozliwa czy nie . Takie rozmowy weryfikujace zajmuja naprawde duzo czasu .

Dlatego prosilabym moze o ustalenie bardziej CZYTELNYCH zasad na MW dotyczacych ewentualnych akcji pomocowych . Ja niestety nie jestem w stanie fizycznie zajac sie kazda przeslana do mnie prosba

Ponizej zamieszczam mala podpowiedz jak wyglada to na jednej z grup pomocowych

Wskazówki jak zgłosić chęć weryfikacji
Osoba potrzebująca naszej pomocy musi zgłosić się do jednego z Administratorów grupy w celu weryfikacji

Weryfikacja polega na:
1.Przeprowadzeniu wywiadu mającego na celu ustalenie sytuacji życiowej takiej osoby .Wiaze sie to z dokladnym opisaniu sytuacji w jakiej znajduje sie rodzina zwracajaca sie z prosba o pomoc
2. Przedstawieniu dokumentow o chorbie dziecka , dokumentow z MOPS czy inncyh dotyczacych sytuacji
3.Przedstawienie dochodow jakie osiąga osoba ubiegająca się o pomoc i wydatkow
3. Złożeniu oświadczenia, że nie korzysta z pomocy innych grup pomocowych, nie zamieszcza postów z prośbą o pomoc materialną na innych forach.
4. Podaniu informacji o korzystaniu z pomocy roznych fundacji .Opis ktore fundacje pomagaly lub pamagaja i na czym ta pomoc polegala /polega
5.Podaniu strony internetowej (jesli takowa jest ) w celu dodatkowego uwiarygodnienia opisywanej sytuacji
6. Na koniec wyszczegolnienie na czym mialaby polegac pomoc : zbiorki pienieznej na jakis cel , zebraniu srodkow i zakupie potrzebnych rzeczy itp
7. W przypadku wątpliwości lub innych trudności w uzyskaniu wiarygodnych informacji dopuszczamy możliwość wykonania telefonu do Opieki Społecznej czy Proboszcza w Parafii za zgodą osoby ubiegającej się o pomoc grupy

Po pomyślnej weryfikacji osoba potrzebująca trafia na listę osób zweryfikowanych i może opublikować post z prośbą o pomoc do grupy.
Post z prośbą o pomoc musi przedstawiać w skrócie sytuację życiową w jakiej znalazła się osoba potrzebująca oraz opis problemu z jakim do Nas przychodzi.

WAŻNE!
Administratorami grupy są:
tu imiona , dane osob , do ktorych monza wyslac prosbe o pomoc
Posty osób, które nie zgodzą się na weryfikację zostaną usunięte. Osoby, które okażą się niewiarygodne lub oszukają grupę zostaną usunięte z naszej społecznosci

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 30-08-2014 16:52 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #6 Ocena: 0

2014-08-30 17:47:35 (11 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Wytłuszczony teks zostaje usunięty.

Intencje tego wpisu były zupełnie inne jednak okazuje się iż niefortunnie umieszczone.

Co do czytelniejszych zasad...Nie będziemy na pewno szli w takim kierunku jakiego przykład podałaś. Z prostej przyczyny. Po pierwsze forum MW nie jest miejscem specjalizującym się w pomocy dla potrzebujących, a po drugie to nie jesteśmy wstanie w tak dokładny sposób weryfikować. Chcemy jednak uniknąć prób wyłudzeń i próśb o pomoc które nie maja żadnego pokrycia. Stąd wprowadzenie takich czy nie innych zasad.

Zasady były określone w otwartym temacie, tak że wszelkiego rodzaju sugestie i pomysły mogą być tu umieszczane.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2014-08-30 18:07:07 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Pewnie jestem jakas opozniona i nie na temat, ale z tego co pamietam (sprzed 4-ech lat bodajze) to Efka po prostu zaangazowala sie w akcje Szlachetnej Paczki czy/ i Mam Marzenie, fundacji do ktorych kazdy zainteresowany pomoca moze sam sie zglosic, czy to w charakterze darczyncy, czy "darbiorcy".

Tak wiec nie pojmuje dlaczego wszelkiej masci potrzebujacy zwracaja sie do niej, a nie do zrodla:

http://www.szlachetnapaczka.pl/

http://www.mammarzenie.org/

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,