|
|
---|---|
Dwunasty | Post #1 Ocena: +1 2014-06-28 02:25:03 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Od tej chwili KOŃCZYMY wszelkie akcje charytatywne NA FORUM które wcześniej nie zostaną potwierdzone.
Jakiekolwiek akcje, zbiórki na forum, czy prośby o wsparcie od tej chwili wymagają autoryzacji redakcji MW lub administracji MW. Wszystkie posty z prośbami o pomoc, wsparcie lub datki będą przez moderatorów i administracje usuwane z forum do momentu przedstawienia potrzebnej dokumentacji. W kwestii wstępnej weryfikacji proszę kontaktować się ze mną - administratorem forum na pw lub mail dwunasty@mojawyspa.co.uk lub redakcją portalu. Informacja o dostarczonych dokumentach pojawi się w temacie z prośbą o pomoc. Użytkownicy forum sami jednak zadecydują czy chcą pomóc. |
kamila2343 | Post #2 Ocena: 0 2014-08-12 07:21:39 (11 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2014 Skąd: POLSKA |
witam czy mogę załączyć dochody w postaci pdf wyciagi bankowe jeśli tak to jak to przesłać
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2014-08-12 07:37:22 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2014-08-12 07:21:39, kamila2343 napisał(a): witam czy mogę załączyć dochody w postaci pdf wyciagi bankowe jeśli tak to jak to przesłać Do kolegi Dwunastego. Mozesz poprosic go o email do niego , na ktory mozna wyslac dokumenty i prosbe o pomoc . On powinien zweyfikowac twoja prosbe . Pozdrawiam cieplo Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
kamila2343 | Post #4 Ocena: 0 2014-08-12 08:08:27 (11 lat temu) |
Z nami od: 11-08-2014 Skąd: POLSKA |
dziękuje bardzo załozyłam konto i dołączyłam fotki pociech pozdrawiam
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2014-08-30 16:23:56 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Poniewaz na MW zosatly wprowadzone nowe zasady dotyczace prowadzenia akcji na forum chcialabym dopisac kilka slow od siebie . Kiedy zapadla decyzja zmiany zasad dotyczacych akcji w nowo utworzonym watku pojawil sie wpis
Cytat: Od tej chwili KOŃCZYMY wszelkie akcje charytatywne NA FORUM które wcześniej nie zostaną potwierdzone.
Akcje Efkikonefki mają pełne wsparcie redakcji i administracji portalu MW. Co prawda jest zamieszczona inoformacja , ze w kwestii wstepnej weryfikacji mozna sie zwracac do 12 tego . Niemniej przez wyluszczony tekst , ze moje akcje maja pelne poparcie Administarcji wiekszosc traktuje to jako zielone swiatlo i w przeciagu ostatnich dwoch tygodni zostalam zalana emailami z prosbami o pomoc. Ludzie , ktorzy pisali do mnie z prosba wyjasniali , ze zrozumieli z wyzej zamieszczonego wpisu , ze tylko ja jestem odpowiedzialna za prowadzenie akcji .To zachecilo ich do pisania bezposrednio do mnie . Chcialabym byc dobrze zrozumiana . Chetnie pomagam , jesli mam tylko taka mozliwosc . Niestety z wielu wzgledow nie mam mozliwosci pomoc wszystkim osobom Jestem osoba prywatna ,mieszkajaca na terenie Anglii , ktora od kilku lat prowadzi male akcje charytatywne na rzecz potrzbeujacych rodzin z Polski .. Poniewaz nie prowadze zadnej fundacji jako osoba prywatna legalnie moge dokonac w ciagu roku zbiorek pienieznych na laczna kwote 5000 tys funtow bez potrzeby rejestreacji fundacji . Pracuje zawodowo od poniedzialku do piatku w pelnym wymiarze godzin , do tego jeszcze sie ucze .Dodatkowo probuje prowadzic sprzedaz swoich jedwabi i mam mase innych domowych obowiazkow. Wszystkie te czynniki powoduja , ze mozliwosci mojej pomocy sa ograniczone .Nie tylko czasowo ale rowniez finansowo przez wyzej wspomniany limit . Myslalam o fundacji , niestety ze wzgledu na wszystkie obowiazki jakie sa moim udzialem nie moge sobie na to pozwolic.Pomagam na ile starcza mi sil i mozliwosci w ramach mojego prywatnego czasu . Ze wzgledu na szacunek do ludzi , ktorzy do mnie pisza staram sie nikogo nie ignorowac. Wiem , ze sa czasem postawieni pod murem i staraja sie wykorzystac kazda szanse na pomoc swojej rodzinie , czy choremu dziecku . Nawet jesli nie moge pomoc za kazdym razem musze poswiecic sporo czasu na przeczytanie tych wszystkich emaili z prosbami , zeby moc zorientowac sie w sytuacji i dac odpowiedz czy pomoc jest mozliwa czy nie . Takie rozmowy weryfikujace zajmuja naprawde duzo czasu . Dlatego prosilabym moze o ustalenie bardziej CZYTELNYCH zasad na MW dotyczacych ewentualnych akcji pomocowych . Ja niestety nie jestem w stanie fizycznie zajac sie kazda przeslana do mnie prosba Ponizej zamieszczam mala podpowiedz jak wyglada to na jednej z grup pomocowych Wskazówki jak zgłosić chęć weryfikacji Osoba potrzebująca naszej pomocy musi zgłosić się do jednego z Administratorów grupy w celu weryfikacji Weryfikacja polega na: 1.Przeprowadzeniu wywiadu mającego na celu ustalenie sytuacji życiowej takiej osoby .Wiaze sie to z dokladnym opisaniu sytuacji w jakiej znajduje sie rodzina zwracajaca sie z prosba o pomoc 2. Przedstawieniu dokumentow o chorbie dziecka , dokumentow z MOPS czy inncyh dotyczacych sytuacji 3.Przedstawienie dochodow jakie osiąga osoba ubiegająca się o pomoc i wydatkow 3. Złożeniu oświadczenia, że nie korzysta z pomocy innych grup pomocowych, nie zamieszcza postów z prośbą o pomoc materialną na innych forach. 4. Podaniu informacji o korzystaniu z pomocy roznych fundacji .Opis ktore fundacje pomagaly lub pamagaja i na czym ta pomoc polegala /polega 5.Podaniu strony internetowej (jesli takowa jest ) w celu dodatkowego uwiarygodnienia opisywanej sytuacji 6. Na koniec wyszczegolnienie na czym mialaby polegac pomoc : zbiorki pienieznej na jakis cel , zebraniu srodkow i zakupie potrzebnych rzeczy itp 7. W przypadku wątpliwości lub innych trudności w uzyskaniu wiarygodnych informacji dopuszczamy możliwość wykonania telefonu do Opieki Społecznej czy Proboszcza w Parafii za zgodą osoby ubiegającej się o pomoc grupy Po pomyślnej weryfikacji osoba potrzebująca trafia na listę osób zweryfikowanych i może opublikować post z prośbą o pomoc do grupy. Post z prośbą o pomoc musi przedstawiać w skrócie sytuację życiową w jakiej znalazła się osoba potrzebująca oraz opis problemu z jakim do Nas przychodzi. WAŻNE! Administratorami grupy są: tu imiona , dane osob , do ktorych monza wyslac prosbe o pomoc Posty osób, które nie zgodzą się na weryfikację zostaną usunięte. Osoby, które okażą się niewiarygodne lub oszukają grupę zostaną usunięte z naszej społecznosci [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 30-08-2014 16:52 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Dwunasty | Post #6 Ocena: 0 2014-08-30 17:47:35 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Wytłuszczony teks zostaje usunięty.
Intencje tego wpisu były zupełnie inne jednak okazuje się iż niefortunnie umieszczone. Co do czytelniejszych zasad...Nie będziemy na pewno szli w takim kierunku jakiego przykład podałaś. Z prostej przyczyny. Po pierwsze forum MW nie jest miejscem specjalizującym się w pomocy dla potrzebujących, a po drugie to nie jesteśmy wstanie w tak dokładny sposób weryfikować. Chcemy jednak uniknąć prób wyłudzeń i próśb o pomoc które nie maja żadnego pokrycia. Stąd wprowadzenie takich czy nie innych zasad. Zasady były określone w otwartym temacie, tak że wszelkiego rodzaju sugestie i pomysły mogą być tu umieszczane. |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2014-08-30 18:07:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Pewnie jestem jakas opozniona i nie na temat, ale z tego co pamietam (sprzed 4-ech lat bodajze) to Efka po prostu zaangazowala sie w akcje Szlachetnej Paczki czy/ i Mam Marzenie, fundacji do ktorych kazdy zainteresowany pomoca moze sam sie zglosic, czy to w charakterze darczyncy, czy "darbiorcy".
Tak wiec nie pojmuje dlaczego wszelkiej masci potrzebujacy zwracaja sie do niej, a nie do zrodla: http://www.szlachetnapaczka.pl/ http://www.mammarzenie.org/ Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|