MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Brutalny atak.... co dalej? ???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agnieszka83r

Post #1 Ocena: 0

2014-05-09 16:33:45 (11 lat temu)

agnieszka83r

Kobieta

Z nami od: 13-11-2010

Witam Was...
Przedwczoraj wieczorem zostalam zaatakowana przez swojego bylego partnera (kilkumiesieczna znajomosc uwienczona zakazem zblizania sie i oczekiwaniem na rozprawe w sadzie krolewskim)
Brutalnie wykopal drzwi wejsciowe pozniej od sypialni... kilka minut szalenczej walki o zycie.. moje dzieci 8 i 13 patrzyly na to wszystko. Sluchaly jak krzyczal ze mnie zabije duszac mnie przy tym.moja 13 letnia corka uratowala mi zycie.. sama dostajac przy tym.
W kilka minut przyjechala policja..zabrali go...
I co dalej.... wczoraj prawiecaly dzien na policji.. corka w szkole skladala zeznania. Synek nie chce beze mnie isc do ubikacji.. a ja??? A ja musze trzymac pion bo dzieci... nie umiem....

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-05-09 20:06:08 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2014-05-09 22:38:01 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AlmostFamous

Post #4 Ocena: 0

2014-05-09 22:39:55 (11 lat temu)

AlmostFamous

Konto usunięte

Agnieszka głowa do góry! Rownież jestem z Toba!
Moze na poczatek jakies lepsze drzwi. Ewentunie gaz do samoobrony gdyby sytuacja sie powtórzyła. Pomoże zapewne - jakby sie go zaskoczyło - do przyjazdu policji.
A na ten moment (choć nie wiem jak to sie tutaj odbywa) obdukacja, odpowiednie zeznania. Moze jak ten "twardziel" troche poogląda świat zza kratek to mu sie odmieni???

PS.
Ogolnie nie jestem za donoszeniem na policję, ale sa wyjątki. Takie jak ten naprzyklad.

Ewentualnie prosze podesłać go do mnie ;)

Powodzenia.
Kto jest bez winy niech weźmie kamień i pierd... się nim w łeb... Niestety tacy nieomylni to powszedni chleb...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-05-09 23:41:17 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Czy on to zrobil pod wplywem alkoholu, jakichs srodkow odurzajacych czy ma na tyle nierowno pod sufitem, ze robi takie akcje w pewni swiadomy? Bo jesli tak to jest naprawde niebezpieczny i moze warto pomyslec o zmianie adresu

Przemoc domowa nie wywodzi sie ze spozytych substancji (alcoholu czy narkotykow czy lekow), ale z istniejacych juz w psychice negatywnych i derogatoryjnych przekonan do partnera, i pewnych ugruntowanych przekonan ze takie zachowanie (przemoc, kontrola, zastraszanie) jest w porzadku, czescia normalnego zwiazku. Nie kazdy pijany jest napastkiem.

Cytat:
Ewentunie gaz do samoobrony gdyby sytuacja sie powtórzyła. Pomoże zapewne - jakby sie go zaskoczyło - do przyjazdu policji.

Bardziej zblizone do legalnych porad bylyby wskazane.

Cytat:
Ogolnie nie jestem za donoszeniem na policję, ale sa wyjątki. Takie jak ten naprzyklad.

Skladanie zeznan przeciwko osobie ktora krzywdzi psychicznie i fizycznie drugiego czlowieka nie ma nic wspolnego z donoszeniem. Wlasnie wrzucanie slowa donos i przemoc w jednym zdaniu powoduje ze jeszcze tylu oprawcow wydaje sie myslec ze takie zachowania sa ok.

Cytat:
I co dalej.... wczoraj prawiecaly dzien na policji.. corka w szkole skladala zeznania. Synek nie chce beze mnie isc do ubikacji.. a ja??? A ja musze trzymac pion bo dzieci... nie umiem....

Nie wiem z jaka jeszcze agencja wspolpracujesz, czy dostalas namiary na zrodla pomocy. Womens Aid jest jednym z nich, a jesli chcesz podac (moze byc na pw) dokladniejsze szczegoly twojego rejonu, to sprawdze kto i jak to dziala w twojej okolicy. NIe musisz sie z tym borykac sama.
Ada

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,