Cytat:
Czy on to zrobil pod wplywem alkoholu, jakichs srodkow odurzajacych czy ma na tyle nierowno pod sufitem, ze robi takie akcje w pewni swiadomy? Bo jesli tak to jest naprawde niebezpieczny i moze warto pomyslec o zmianie adresu
Przemoc domowa nie wywodzi sie ze spozytych substancji (alcoholu czy narkotykow czy lekow), ale z istniejacych juz w psychice negatywnych i derogatoryjnych przekonan do partnera, i pewnych ugruntowanych przekonan ze takie zachowanie (przemoc, kontrola, zastraszanie) jest w porzadku, czescia normalnego zwiazku. Nie kazdy pijany jest napastkiem.
Cytat:
Ewentunie gaz do samoobrony gdyby sytuacja sie powtórzyła. Pomoże zapewne - jakby sie go zaskoczyło - do przyjazdu policji.
Bardziej zblizone do legalnych porad bylyby wskazane.
Cytat:
Ogolnie nie jestem za donoszeniem na policję, ale sa wyjątki. Takie jak ten naprzyklad.
Skladanie zeznan przeciwko osobie ktora krzywdzi psychicznie i fizycznie drugiego czlowieka nie ma nic wspolnego z donoszeniem. Wlasnie wrzucanie slowa donos i przemoc w jednym zdaniu powoduje ze jeszcze tylu oprawcow wydaje sie myslec ze takie zachowania sa ok.
Cytat:
I co dalej.... wczoraj prawiecaly dzien na policji.. corka w szkole skladala zeznania. Synek nie chce beze mnie isc do ubikacji.. a ja??? A ja musze trzymac pion bo dzieci... nie umiem....
Nie wiem z jaka jeszcze agencja wspolpracujesz, czy dostalas namiary na zrodla pomocy. Womens Aid jest jednym z nich, a jesli chcesz podac (moze byc na pw) dokladniejsze szczegoly twojego rejonu, to sprawdze kto i jak to dziala w twojej okolicy. NIe musisz sie z tym borykac sama.
Ada