Str 2 z 12 |
|
---|---|
jotkadakotka | Post #1 Ocena: 0 2014-04-25 22:29:56 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2008 Skąd: Poole |
Pierwszy problem, to taki, ze maja tylko polskie konto, a ja nawet nie mam pojecia jak zrobic przelew do Polski z mojego angielskiego konta.
Po drugie, czesc pieniedzy jest zbierane na prywatne konto. Nie oskarzam w zadnym wypadku o oszustwo, tylko takie rzeczy powinny byc robione wlasciwie. I tak jak na FB ktos pisal, w ten sposob moze sie do nich przyjeb... skarbowka. |
aniusia935 | Post #2 Ocena: 0 2014-04-26 09:55:40 (11 lat temu) |
Z nami od: 03-04-2013 Skąd: Belfast |
Cytat: 2014-04-25 22:29:56, jotkadakotka napisał(a): Pierwszy problem, to taki, ze maja tylko polskie konto, a ja nawet nie mam pojecia jak zrobic przelew do Polski z mojego angielskiego konta. Po drugie, czesc pieniedzy jest zbierane na prywatne konto. Nie oskarzam w zadnym wypadku o oszustwo, tylko takie rzeczy powinny byc robione wlasciwie. I tak jak na FB ktos pisal, w ten sposob moze sie do nich przyjeb... skarbowka. Pieniądze można przelać w łatwy sposób przez strony easysend.pl lub inne tego typu. Z pewnością nie jest to żadne oszustwo. Znam rodziców Ali osobiście. Zrobią wszystko co tylko jest możliwe by ratować córeczkę, a pieniążki z prywatnego konta zostaną przelane na konto i skany przelewów zostaną umieszczone na stronie Ali. A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|
jotkadakotka | Post #3 Ocena: 0 2014-04-26 10:04:03 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-04-26 09:55:40, aniusia935 napisał(a): Cytat: 2014-04-25 22:29:56, jotkadakotka napisał(a): Pierwszy problem, to taki, ze maja tylko polskie konto, a ja nawet nie mam pojecia jak zrobic przelew do Polski z mojego angielskiego konta. Po drugie, czesc pieniedzy jest zbierane na prywatne konto. Nie oskarzam w zadnym wypadku o oszustwo, tylko takie rzeczy powinny byc robione wlasciwie. I tak jak na FB ktos pisal, w ten sposob moze sie do nich przyjeb... skarbowka. Pieniądze można przelać w łatwy sposób przez strony easysend.pl lub inne tego typu. Z pewnością nie jest to żadne oszustwo. Znam rodziców Ali osobiście. Zrobią wszystko co tylko jest możliwe by ratować córeczkę, a pieniążki z prywatnego konta zostaną przelane na konto i skany przelewów zostaną umieszczone na stronie Ali. ![]() |
Post #4 Ocena: 0 2014-04-26 10:11:38 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
aniusia935 | Post #5 Ocena: 0 2014-04-26 10:16:53 (11 lat temu) |
jotkadotka
Ja się wcale nie denerwuje, próbuję tylko wyjaśnić ![]() I Piguła ma rację. To jest niestety gra na czas. Przykre to, że życie Ali jest przeliczane na pieniądze, ale nic z tym nie zrobimy. Możemy jedynie pomóc uzbierać potrzebną kwotę. Za chwilę wyślę wiadomość do mamy Ali, być może będą znali jakieś łatwiejsze sposoby na przelanie pieniędzy. A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|
|
|
jotkadakotka | Post #6 Ocena: 0 2014-04-26 10:25:35 (11 lat temu) |
Cytat: 2014-04-26 10:16:53, aniusia935 napisał(a): jotkadotka Ja się wcale nie denerwuje, próbuję tylko wyjaśnić ![]() I Piguła ma rację. To jest niestety gra na czas. Przykre to, że życie Ali jest przeliczane na pieniądze, ale nic z tym nie zrobimy. Możemy jedynie pomóc uzbierać potrzebną kwotę. Za chwilę wyślę wiadomość do mamy Ali, być może będą znali jakieś łatwiejsze sposoby na przelanie pieniędzy. Przydala by sie tez angielska wersja stronki, wtedy mozna bylo by poscic w swiat. A moze ktos by napisal list do jakiegos celebryty ty w UK. Marne szanse, ale zawsze mozna sprobowac. Moze ktos zalatwi artykul na MW, na pewno odzew by byl wiekszy, ale do tego najlepiej miec paypala, albo cos do szybkich i latwych przelewow. Zycze powodzenia. Szczerze od serca. |
aniusia935 | Post #7 Ocena: 0 2014-04-26 13:48:56 (11 lat temu) |
Słowa mamy Ali:
" Konto jest prywatne wiem że tak nie powinno być lecz kazda matka zrobiłaby wszystko by ratować dziecko. W poniedzialek zaczniemy wszystko prostować Proszę się nie martwić Alicja na prawdę jest chora nie jesteśmy oszustami" Jotkadakotka Przekazałam wszystkie Twoje uwagi mamie Ali. Konto zostanie założone w poniedziałek u notariusza bo na ten dzien maja ustalone spotkanie. Czekam również na paypal. Mama Ali ma go udostepnić zaraz gdy tylko dostanie potwierdzenie. Więc czekamy ![]() A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|
MamaMyszow | Post #8 Ocena: 0 2014-04-26 15:39:18 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
No wlasnie, mialam pisac o PayPal, bo to ludziom z zagranicy znacznie ulatwiloby wplate pieniedzy. I to jest swietny pomysl
![]() A ja podbijam i trzymamy za Kruszynke kciuki, bo takiego samego Baka-Brzdaka mam w domu i przypuszczac tylko moge, co czuja rodzice Malutkiej. |
jotkadakotka | Post #9 Ocena: 0 2014-04-26 16:28:10 (11 lat temu) |
Aniusia, to czekamy na PayPala i mysle, ze wtedy posypia sie pieniazki.
|
aniusia935 | Post #10 Ocena: 0 2014-04-28 10:41:57 (11 lat temu) |
Dzień dobry
![]() Jedna z forumowiczek MagdaLena65 przekazała na rzecz Ali 2 prześliczne czapeczki ![]() ![]() ![]() A oto linki do czapeczek: IT&_trksid ![]() ![]() ![]() IT&_trksid ![]() ![]() ![]() Dziś powinniśmy otrzymać numer konta z fundacji dla małej Ali. Na konto paypal niestety musimy czekać od 1-2 dni roboczych. A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...
|