MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pomagamy Ali!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

Str 2 z 12

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jotkadakotka

Post #1 Ocena: 0

2014-04-25 22:29:56 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Pierwszy problem, to taki, ze maja tylko polskie konto, a ja nawet nie mam pojecia jak zrobic przelew do Polski z mojego angielskiego konta.

Po drugie, czesc pieniedzy jest zbierane na prywatne konto. Nie oskarzam w zadnym wypadku o oszustwo, tylko takie rzeczy powinny byc robione wlasciwie. I tak jak na FB ktos pisal, w ten sposob moze sie do nich przyjeb... skarbowka.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

aniusia935

Post #2 Ocena: 0

2014-04-26 09:55:40 (11 lat temu)

aniusia935

Kobieta

Z nami od: 03-04-2013

Cytat:

2014-04-25 22:29:56, jotkadakotka napisał(a):
Pierwszy problem, to taki, ze maja tylko polskie konto, a ja nawet nie mam pojecia jak zrobic przelew do Polski z mojego angielskiego konta.

Po drugie, czesc pieniedzy jest zbierane na prywatne konto. Nie oskarzam w zadnym wypadku o oszustwo, tylko takie rzeczy powinny byc robione wlasciwie. I tak jak na FB ktos pisal, w ten sposob moze sie do nich przyjeb... skarbowka.

Pieniądze można przelać w łatwy sposób przez strony easysend.pl lub inne tego typu.
Z pewnością nie jest to żadne oszustwo. Znam rodziców Ali osobiście. Zrobią wszystko co tylko jest możliwe by ratować córeczkę, a pieniążki z prywatnego konta zostaną przelane na konto i skany przelewów zostaną umieszczone na stronie Ali.
A ja po prostu wiem, że tak zwany dobry adres to człowiek, nie ulica...

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #3 Ocena: 0

2014-04-26 10:04:03 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Cytat:

2014-04-26 09:55:40, aniusia935 napisał(a):
Cytat:

2014-04-25 22:29:56, jotkadakotka napisał(a):

Pieniądze można przelać w łatwy sposób przez strony easysend.pl lub inne tego typu.
Z pewnością nie jest to żadne oszustwo. Znam rodziców Ali osobiście. Zrobią wszystko co tylko jest możliwe by ratować córeczkę, a pieniążki z prywatnego konta zostaną przelane na konto i skany przelewów zostaną umieszczone na stronie Ali.
Napisalam, ze nie podejrzewam zadnego oszustwa. A te strony 'inne tego typu', to jesli mam byc szczera, niezbyt to pomocne. Ja z mila checia bym pomoge, nie wiele moge dac, ale wiem, ze kazdy grosz sie liczy. Tylko nie mozna oczekiwac od darujacych, ze beda jeszcze samemu doszukiwac, co to sa te strony 'inne tego typu'. Po drugie, jak wspomnialam, nie jestem pewna, co do sprawy podatkowej, bo jesli mam cos dac, to nie po to, zeby poszlo na skarbowke. A po trzecie, to sie nie denerwuj, przynajmniej podbijam Ci temat :-].

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-04-26 10:11:38 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

aniusia935

Post #5 Ocena: 0

2014-04-26 10:16:53 (11 lat temu)

aniusia935

Kobieta

jotkadotka
Ja się wcale nie denerwuje, próbuję tylko wyjaśnić :-)
I Piguła ma rację. To jest niestety gra na czas. Przykre to, że życie Ali jest przeliczane na pieniądze, ale nic z tym nie zrobimy. Możemy jedynie pomóc uzbierać potrzebną kwotę.
Za chwilę wyślę wiadomość do mamy Ali, być może będą znali jakieś łatwiejsze sposoby na przelanie pieniędzy.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #6 Ocena: 0

2014-04-26 10:25:35 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Cytat:

2014-04-26 10:16:53, aniusia935 napisał(a):
jotkadotka
Ja się wcale nie denerwuje, próbuję tylko wyjaśnić :-)
I Piguła ma rację. To jest niestety gra na czas. Przykre to, że życie Ali jest przeliczane na pieniądze, ale nic z tym nie zrobimy. Możemy jedynie pomóc uzbierać potrzebną kwotę.
Za chwilę wyślę wiadomość do mamy Ali, być może będą znali jakieś łatwiejsze sposoby na przelanie pieniędzy.
Ja wiem, ze rodzice Ali czasu nie maja. Ale prawda jest taka, ze bez dobrze zorganizowanej akcji, nie ma szansy na uzbieranie takiej kwoty. Ludzie czesto chca pomoc, ale w najprostrzy i najszybszy sposob. Jesli bedzie sie od nich oczekiwalo, ze bede szukac sposobu jak wspomoc, to wiekszosc zrezygnuje. Taki jest realizm. Uwierz, wiem co mowie, sama pracuje dla organizacji charytatywnej.

Przydala by sie tez angielska wersja stronki, wtedy mozna bylo by poscic w swiat. A moze ktos by napisal list do jakiegos celebryty ty w UK. Marne szanse, ale zawsze mozna sprobowac. Moze ktos zalatwi artykul na MW, na pewno odzew by byl wiekszy, ale do tego najlepiej miec paypala, albo cos do szybkich i latwych przelewow.

Zycze powodzenia. Szczerze od serca.

Do góry stronyOffline

aniusia935

Post #7 Ocena: 0

2014-04-26 13:48:56 (11 lat temu)

aniusia935

Kobieta

Słowa mamy Ali:
" Konto jest prywatne wiem że tak nie powinno być lecz kazda matka zrobiłaby wszystko by ratować dziecko. W poniedzialek zaczniemy wszystko prostować Proszę się nie martwić Alicja na prawdę jest chora nie jesteśmy oszustami"
Jotkadakotka
Przekazałam wszystkie Twoje uwagi mamie Ali.

Konto zostanie założone w poniedziałek u notariusza bo na ten dzien maja ustalone spotkanie. Czekam również na paypal. Mama Ali ma go udostepnić zaraz gdy tylko dostanie potwierdzenie. Więc czekamy :-)

Do góry stronyOffline

MamaMyszow

Post #8 Ocena: 0

2014-04-26 15:39:18 (11 lat temu)

MamaMyszow

Konto usunięte

No wlasnie, mialam pisac o PayPal, bo to ludziom z zagranicy znacznie ulatwiloby wplate pieniedzy. I to jest swietny pomysl *THUMBS UP*

A ja podbijam i trzymamy za Kruszynke kciuki, bo takiego samego Baka-Brzdaka mam w domu i przypuszczac tylko moge, co czuja rodzice Malutkiej.

Do góry stronyOffline

jotkadakotka

Post #9 Ocena: 0

2014-04-26 16:28:10 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Aniusia, to czekamy na PayPala i mysle, ze wtedy posypia sie pieniazki.

Do góry stronyOffline

aniusia935

Post #10 Ocena: 0

2014-04-28 10:41:57 (11 lat temu)

aniusia935

Kobieta

Dzień dobry :-)

Jedna z forumowiczek MagdaLena65 przekazała na rzecz Ali 2 prześliczne czapeczki :-) Dochód z ich sprzedaży zostanie przekazany mamie Ali :-) Jeszcze raz dziekuje MagdaLena65 *FLOWER*

A oto linki do czapeczek:

IT&_trksid=p3984.m1555.l2649" target="_blank">www.ebay.co.uk/itm/151289381151?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

IT&_trksid=p3984.m1555.l2649" target="_blank">www.ebay.co.uk/itm/151289385481?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

Dziś powinniśmy otrzymać numer konta z fundacji dla małej Ali. Na konto paypal niestety musimy czekać od 1-2 dni roboczych.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 12 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,