Przecież Leicester jest jednym z najtańszych miast w East Midlands pod względem ceny wynajmu mieszkań. Jaki problem wziąć przyjaciela z dziewczyną oraz tego "spoko gościa" i wynająć lokal w innym miejscu? Zmieścilibyście się w koszcie £200-250 na łebka miesięcznie. Życie z obcymi ludźmi w 8-bedroom house jest tylko dla desperados. Mieszkałem prawie rok w 4-bedroom house i miałem tego dość. Dlatego kupiłem swój dom. Ile płacisz za pokój? £100 na miesiąc? Jeśli nie i motyw jest inny, niż śmieszna cena, to takiej sytuacji po prostu nie rozumiem. Najpierw można zaproponować landlordowi/agencji, żeby uspokoił sam tych Bułgarów, bo inaczej pójdziecie z domu. Proste. W mieście, które jest relatywnie tanie i gdzie jest duży wybór mieszkań, z taką opcją nie ma problemu.
EDIT
Jeśli jesteś zainteresowany, to mam w pracy masę brązowych kolegów (Leicester to pierwsze miasto w Wielkiej Brytanii, w którym biali będą w ciągu kilku lat stanowili mniejszość) i ich spytam o opcję wynajęcia mieszkania. Wielu z tych ludzi ma po kilka domów oraz mają masę znajomych, którzy je posiadają również. Problem jest całkowicie do przejścia, bo zawsze się z tymi ludźmi dobrze w pracy dogadywałem.
[ Ostatnio edytowany przez: ChrisCov 05-04-2014 14:40 ]
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better