MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

duran2007

Post #1 Ocena: 0

2014-03-12 16:48:55 (11 lat temu)

duran2007

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2014

Witam, nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział, jeśli nie, proszę o przeniesienie. Otóż mam problem z recyklingiem. Wynająłem basement flat, umowa podpisana, wszystko ok. Mieszkanie jest jako jedyne zlokalizowane w z tyłu budynku (od strony parkingu, nie od ulicy). Pytałem landlorda gdzie mam wystawiać śmieci i wskazał mi miejce. 3 tydzień mija a bin nadal @#$!a pełny. Do tego przy wejściu stoją jeszcze 2 biny (jeden od jakiegoś sklepu, drugi Bóg wie czyji. Wszystko pełne, że nawet obok tych binów leżą czarne worki. Nikt się nie przejmuje. Zastanawiam się co mam z tym fantem zrobić, bo w końcu przyjdzie czas że będę miał obok domu plagę szczurów i wysypisko. Mieszkanie prawdopodobnie nie jest zarejestrowane w council'u ( nie płacę taxu ) i nie ma adresu w Royal Mail'u. Czy to może być powodem, że biny nie są opróżniane przez council? Sam nie wiem... Proszę o wskazówki jeśli ktoś ma jakiś pomysł. Dziekuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2014-03-12 16:58:32 (11 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

o ile sie nie myle... http://www.gwynedd.gov.uk/gwy_doc.asp?doc=22490&p=1&c=1

8-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2014-03-12 17:09:05 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Duze prawdopodobienstwo ze jak masz kosz to urzad wie ze jest mieszkanie z ktorego do tego kosza maja zbierac smieci. Tel do urzedu i powiedza ci kiedy masz wystawic. Recycling co tydzien a smieci ogolne, zielony kosz co drugi tydzien.
Ada

Do góry stronyOffline

duran2007

Post #4 Ocena: 0

2014-03-12 17:21:55 (11 lat temu)

duran2007

Mężczyzna

Dzięki za link. Odwiedziłem już tę stronę i czytałem wszystko na temat recyklingu i zbiórki śmieci. Ada - wykonując telefon do urzędu będę musiał podać adres, który jest tylko na umowie, nigdzie więcej. Co do binów to faktycznie, są, ale na jednym pisze SHOP, na drugim nie ma nic a na trzecim numer 6. Żaden nie pasuje do mojego. Stąd też post. Od kiedy mieszkam biny stoją pełne, nie ruszane, albo wciąż ktoś donosi te śmieci ...

I zapomniałem. Jestem za recyklingiem, ale jak to zrobić w jednym bin'ie? Powinien być zielony bin, niebieskie pudełko na glass itp no i brązowe na food waste... Telefon do landlorda? Chyba nie mam wyjścia bez adresu...

[ Ostatnio edytowany przez: duran2007 12-03-2014 17:24 ]

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2014-03-12 19:02:20 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

To ty wynajmujesz komorke na wegiel czy mieszkanie? Jakbys za darmo tam mieszkal, to jeszcze przy wygodnych warunkach moglabym zrozumiec ze nie chcesz sie ujawniac ze tam jestes, ale ty placisz za tro zeby sie w tym domu ukrywac?

To gdzie masz zamiar wyrzucac smieci jak wlasciciel "mieszkania" powie ze nie mozesz miec swojego kosza? Komu z sasiadow bedziesz podrzucal? Zawsze mozesz jezdzic na smietnisko i sklad materialow do recyclingu na Llandygai Industrial estate.

PS Niebieskich pudelek na recycling mozesz miec tyle ile chcesz, w normalnych warunkach.
Ada

Do góry stronyOffline

zealot

Post #6 Ocena: 0

2014-03-12 19:05:05 (11 lat temu)

zealot

Mężczyzna

Z nami od: 18-06-2011

Dlaczego nie płacisz council tax? zazwyczaj osoba wynajmująca mieszkanie sama powinna się zgłosić do lokalnego councilu a ten przesyła rachunek. Umówiłeś się że Landlord płaci za ciebie? jeśli tak to masz to na umowie?

Ja podejrzewam że właściciel budynku podzielił nieoficjalnie dom na kilka mieszkań. Council nic o tych mieszkaniach nie wie, więc nie ma śmietników.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

martunia2302

Post #7 Ocena: 0

2014-03-12 19:58:02 (11 lat temu)

martunia2302

Kobieta

Z nami od: 18-10-2010

Wejdz moze na strone swojego councilu,byc moze jest opcja zgloszenia online ze potrzebujesz kosz. Podajesz wtedy swoj adres.
Albo poprostu porozmawiaj z landlordem.

Do góry stronyOffline

duran2007

Post #8 Ocena: 0

2014-03-12 20:10:04 (11 lat temu)

duran2007

Mężczyzna

Dzwoniłem do landlorda, jutro ma dzwonić do council'u co jest nie tak. Ada, jesli właściciel powie, że nie moge miec bin'a to pójde do councilu i poinformuje ich o tym, że mieszkam w tym miejscu, umowę mam podpisaną. Na umowie mam wpisane wszystko tzn. prąd, wodę i gaz, bez taxu. Kiedy chciałem podłączyć linię telefoniczną, nie mogłem tego zrobić (i nadal nie mogę) bo mieszkanie nie znajduje się na liście Royal Mail. Pisałem, powiedział, że zarejestruje mieszkanie po czym do tej pory tego nie zrobił. Także o jakimkolwiek listonoszu mogę zapomnieć jeśli chcę coś kupić bo adresu - nie ma. Zealot - tez uważam, że to jakiś przekręt.

Niby wszystko wygląda normalnie, płacę przelewem jedną kwotę raz na miesiąc i jest ok, ale problem z adresem jest początkiem takich podstawowych rzeczy jak śmieci czy linia telefoniczna. Podpisując umowę, byłem pewny, że ten adres jest normalnie zarejestrowany, bo kto
podpisałby umowę na adres, którego rzekomo nie ma? Chyba ja. Uznałem to, że podstawę. Na umowie jest adres, a że nie ma go nigdzie indziej, to co w tym wypadku zrobić? Iść do council'u? Całe szczęście, że umowa jest na 6 msc ... jak będzie trzeba to jakoś to przeżyje a jeśli nie to będę szukał czegoś normalnego. Tylko co wtedy z umową? Nie ma w niej zawartego żadnego punktu, jeśli chodzi o wymówienie.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2014-03-12 20:54:45 (11 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2014-03-12 20:10:04, duran2007 napisał(a):
... Kiedy chciałem podłączyć linię telefoniczną, nie mogłem tego zrobić (i nadal nie mogę) bo mieszkanie nie znajduje się na liście Royal Mail. Pisałem, powiedział, że zarejestruje mieszkanie po czym do tej pory tego nie zrobił. ...

I Ty liczysz, że załatwi sprawę kosza?

Nie patyczkuj się.

Wejdź na stronę urzędu, wprowadź adres z umowy i czytaj.

Inna sprawa, czy umowa na mieszkanie, którego niema ma moc prawną?

A konto w banku masz? Na jaki adres? Gdzie wyciągi przychodzą?

W przypadku chęci zakupienia czegos na raty, jaki podasz adres?

Pewnie znajdzie się więcej pytań związanych z "nie maniem" adresu.

Jesli masz auto, to jak je "zarejestrowałes"?

Jesli go nie masz, a będziesz chciał kupić, to podobne pytanie.

Pomijam pytanie: kim jest "landlord".

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 12-03-2014 21:15 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

TITANIUM

Post #10 Ocena: 0

2014-03-12 21:15:28 (11 lat temu)

TITANIUM

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Na stronie Royal Mail mozna samemu zarejestrowac adres. Rejestrowalam nowy adres mojej siostry tylko u niej to byl nowy dom i nowa ulica. Nie pamietam jakie dane sie wpisywalo ale imie i nazwisko wlasciciela domu na pewno ;)

[ Ostatnio edytowany przez: TITANIUM 12-03-2014 21:16 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,