MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 112 z 132 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 111 | 112 | 113 ... 130 | 131 | 132 ] - Skocz do strony

Str 112 z 132

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

__lenka

Post #1 Ocena: 0

2014-09-14 21:17:33 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Wyjazd do Bogdana i Krzysia - juz w tą środe 17 września, zLondynu, około godziny 11:30 - 12:00 *DANCE*

Z pociągu transport do chłopaków zapewni Zbyszek (najlepszy przyjaciel Krzycha, na którego zawsze mozna liczyć *THUMBS UP* )

Jeżeli, niestety z różnych względów nie mozesz pojechać, a chciałabyś/chciałbyś cos przekazać dla chłopaków to z wielką przyjemnością służę pomocą.

Może chcesz napisać kilka miłych słów do nich,
może masz niepotrzebny parasol lub zamrożony bigos, gołąbki...
Ja to chętnie na terenie Londynu odbiore bezpośrednio od ciebie lub z najbliższej dla ciebie stacji metra, overgroundu, pociagu, tramwaju.. :-]

[ Ostatnio edytowany przez: __lenka 14-09-2014 21:21 ]

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

__lenka

Post #2 Ocena: 0

2014-09-14 22:32:13 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Ja wiedziałam, że na was zawsze moge liczyć :-*

Mam rewelacyjną wiadomość *DANCE*

Jedna "bardzo bardzo zła Kobieta" ; ) z MW namówiła swojego (hm..) dobrego znajomego i oni zapewniają transport!!
Nie mieszkają w Londynie, a w okolicach Birmingham.
Tym barziej jestem im bardzo wdzięczna!

Dzień wyjazdu zostaje przeniesiony na czwartek 18 września!!

Jutro będę z nią rozmawiać i wtedy napisze więcej szczegółów - tzn. orientacyjną godzinę wyjazdu z Londynu.

Bardzo bardzo dziekuje!! *FLOWER*

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

Bodek1974

Post #3 Ocena: 0

2014-09-16 00:09:32 (11 lat temu)

Bodek1974

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2013

witam moze i dobre ja sam niewiem przy okazi dwunasty wielkie dziekiza przelanie na moje konto40 funtow oczywiscie 20 dalem krzychowi isorry ze nie odebralem skypa niewiem gdzie bylem:-(:-(:-(:-8*CRAZY*pozdeawiam wszystkich ibardzo dzieki*FLOWER**FLOWER**FLOWER*

Opinia moderatora: Ja tylko pośredniczyłem:)) Podziękowania dla poziomka148 bo to od niej. (11+1)

;->;-(

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #4 Ocena: 0

2014-09-16 20:38:27 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Niestety, pomimo wspaniałej niespodzianki od Poziomki148 i pomimo, że Bogdan już w zeszły wtorek poprosił o wypłacenie pieniędzy dla niego (Ł10 na telefon i Ł10 na wycieczke) i Ł20 dla Krzysia,
pieniądze otrzymali wczoraj!?
(tzn. Bogdan voucher na doładowanie telefonu)

Nie oznacza to, że Bogdan nie miał pieniędzy na wycieczce.
Powiedział mi, że on i kilku jeszcze innych rezydentów (nie wszyscy), otrzymało od Margaret pieniądze w kopercie.

Tylko on był bardzo zestresowany tym faktem, że nie wiedział czy to są pieniądze przeznaczone w ramach budżetu ośrodka czy to są jego pieniądze z konta.

Rozmawiałam w piątek z Mrs Pauline przez telefon, aby umówić się znowu na 15 minutową rozmowę z Margaret lub jej zastępcami.
Trzeba jakoś rozwiązać tą sytuacje z finansami Bogdana, aby na przyszłość uniknąć takich stresujących dla Bogdana sytuacji.

Niestety, ale rownież musiałam się poskarżyć na Mr Colina, który w rozmowie telefonicznej (czerwiec - na dzień przed wycieczka do London Eye) - obiecał mi zabierać raz w miesiącu Bogdana do Dartford na zakupy.
Bogdan ani w lipcu ani w sierpniu nie był na zakupach.

MamaMyszów, tak jak zadeklarowała - regularnie wpłaca mu pieniądze, więc raz w miesiącu Bogdan może sam, niezależnie zrobić sobie małe zakupy czy zjeść ulubionego kurczaka z frytkami.

Mrs Pauline bardzo mnie za to przepraszała, powiedziała że ani ona ani Margaret nie zostały poinformowane przez Mr Colina o podjętej przzez niego decyzji.

Chciałam także napisać, że przed wyjazdem do Polski pisałam emaile do Margaret, ale otrzymywałam automatyczny zwrot wiadomości??
Pisałam na tego samego emaila, co zawsze.
Nie wiem dlaczego??
Odrzucało nawet testowego emaila bez żadnych linków czy załączników.

Po kilku dniach i próbach, na samym końcu poddałam się i poprosiłam Krzysia o przesłanie tego emaila z informacjami i danymi kontaktowymi w sprawie spotkań w Acacia Fitness Centre do Margaret.

Mam nadzieje, że w czwartek będzie mozliwość porozmawiania na ten i inne tematy juz bezpośrednio w "cztery oczy"
la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #5 Ocena: 0

2014-09-16 20:43:21 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Wiadomość dla Plinki116 - Bogdan również dołącza się do skromnej prośby Krzysia o placek po węgiersku :-]

No to "masz babo placek" :-T[

A mnie poprosił, abym za Ł10 kieszonkowego na wrzesień kupiła mu jedzenie i między innymi cebule i majonez :-]

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

plinka116

Post #6 Ocena: 0

2014-09-16 21:24:05 (11 lat temu)

plinka116

Kobieta

Z nami od: 09-08-2012

no to sie nie mart ani cebula ani majonezem ;-) jutro z samego rana pojade do Polskiego sklepu ;-) A co dostarczenia zakupów zadzwonie Ci jutro i ustalimy wszystko ;-)

Do góry stronyOffline

__lenka

Post #7 Ocena: 0

2014-09-18 19:47:20 (11 lat temu)

__lenka

Konto usunięte

Właśnie wracamy od chłopaków.
Ja już jestem na obrzeżach Londynu, ale reszta ekipy ma kawał drogi jeszcze przed sobą.

Fajnie spędzony dzień w towarzystwie przyjaciół i nowych znajomych :)

la-terra-del-pudding

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2014-09-18 21:33:16 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Fajny dzien:-)

Orzel wyladowal, a sokol w drodze do Essex.
Omijajac gory, lasy, doly oczywiscie.

; )

Nie wiem, czy jest sens zdawac relacje z wizyty? Jest ok: )

Coz dodac? Podpisuje sie pod tym, co juz kiedys w temacie napisala Diabolique, czy tam Wiedzma; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2014-09-19 13:25:11 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ok, z punktu widzenia pracownika temu podobnych osrodkow, przy zachowaniu zasad prywatnosci, godnosci i poufnosci krotkie sprawozdanie, czy moze raczej subiektywne wrazenia.

Zorganizowalam transport i pojechalam poznac glownych bohaterow, czyli Lenke i jej znajomych mieszkajacych w domu opieki.

Nie mam wiekszych obiekcji jesli chodzi o standard opieki/ wsparcia/ pomocy zapewniony przez dom. Tak jak juz kiedys osoby zwiazane z branza H&S care w tym temacie zauwazyly, tam sa pracownicy od tego by zapewnic szeroko pojeta opieke.

Bedac na miejscu zaoferowalam pomoc przy tzw. planie opieki i przy ewentualnym tlumaczeniu. Nie bylo takiej koniecznosci.

Na tyle na ile rozumiem sytuacje, Lenka przy okazji swojej akcji/ zbiorki i apelu, zatroszczyla sie o kwestie rehabilitacji.
Czyli health, nie social.

Jesli zas chodzi o angazowanie sie w sprawy socjalne jest dla mnie oczywiste, ze nikomu z nas nic do tego. Rezydenci tego typu domow sa objeci ochrona, i aby zalatwiac sprawy formalne sa porzebne pelnomocnictwa, uprawnienia itp.

Z tego co tu czytalam i widze, Lenka zaangazowala sie w dlugoterminowa pomoc i ogolnie ma dobry kontakt z nowymi kolegami.

Slyszalam tez, ze ktos z miejscowych (forumowiczow) od czasu do czasu wpada chlopakow odwiedzic.

Gdyby ktos chcial sprawic Bogdanowi jakis prezent, to mysle, ze on sie nie obrazi; ) Adres osrodka widnieje na pierwszej stronie, wystarczy dopisac: to Bogdan.

Moim subiektywnym zdaniem, kosmetyki i tyton zawsze sie przydadza komus kto nie ma stalych dochodow (jak my).

Nie wiem co jeszcze dodac.

Pewnie Bogdan sie cieszy, ze ta wstretna hexa, od ktorej na dzien dobry dostal opr juz sobie pojechala w sina dal.

:-]

Pozdrowienia; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Bodek1974

Post #10 Ocena: 0

2014-09-20 01:11:55 (11 lat temu)

Bodek1974

Mężczyzna

Z nami od: 28-10-2013

witam ja juz tesknie za taka mila wizyta bardzo bardzo ichcialbym bardzo podziekowac za zabranie mnie na miasto ichlowanie mnie moja maszyna trasport cu downy *FLOWER**DANCE* no i markowi za cigareti traport ioczywiscie lence :-]:-]*FLOWER**FLOWER**FLOWER**FLOWER*
;->;-(

Do góry stronyOffline

Strona 112 z 132 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 111 | 112 | 113 ... 130 | 131 | 132 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,