Juz za kilka tygodni bedziemy mieli Swieta Bozego Narodzenia .Czas gdy powinnismy pamietac rowniez o tych , ktorych zycie doswiadczylo zsylajac choroby i cierpienie .
Mam na mysli nasze wspaniale , dzielne dzieciaki z Marzycielskiej Poczty
Marzycielska Poczta
To juz nasze wspolne czwarte swieta z chorymi dzieciakami . Trzy poprzednie lata udowodnily , ze nie przechodzicie obojetnie wobec tych , ktorzy potrzebuja naszego zainteresowania i uwagi .
Mam nadzieje , ze i tym razem znajdzie sie wielu chetnych by wesprzec drobnym datkiem ta akcje by i w tym roku do kazdego z czterdziesciorga dzieci trafil drobny upominek swiadczacy o tym , ze Moja Wyspa nie zapomina o tych niezwyklych , malych bohaterach .
Aktywnych profili na Marzycielskiej Poczie jest 40 i na sie sie skupimy .Jest kilkanascioro dodatkowych dzieciakow , ale poniewaz maja nieaktywne profile niewiadomo czy adresy sa aktualne i czy prezenty dotra .
Wiem , ze jest jescze troche czasu ale musze miec odpowiedni zapas czasu zeby zebrac wystarczajaca kwote , a pozniej zakupic i wyslac prezenty na swieta
Potrzebujemy zebrac okolo 480 funtow na same prezenty : licze ok 12 f na jedno dziecko .Do tego potrzebujemy zebrac jeszcze na wysylki .
Ciezko mi w tym momencie okreslic przyblizony koszt wysylek. W tamtym roku wynioslo nas to ok 90 f ale tylko dlatego ze dzieki uprzejmosci firmy paczki do Polski udalo sie wszystko wyslac w dwoch pudlach .Stamtad , taniej do dzieciakow popzez Polska Poczte
Doliczmy ok 120 f na przesylki .
Potrzebujemy wiec zebrac ok 600 funtow
To jedno z dzieciakow dla ktorego bedziemy kupowac upominek

A tu profil Kubanka
Jakub Popko
Kubuś to ciekawy świata i energiczny chłopiec, który urodził się z rzadką, sporadyczną chorobą genetyczną – zespołem Klinefeltera. Ze względu na chorobę, rehabilitacja zajmuje mu sześć dni w tygodniu. W tym natłoku zajęć przydałaby mu się odrobina radości, w szczególności, że Kuba uwielbia wypatrywać listonosza.
Z poprzedniej akcji zostalo nam 113.02 f .
Zpomoca dzieciakom z Domu Dziecka
Chetni dolaczyc do akcji moga wplacac pieniadze na moj paypal
koneffka1@googlemail.com