Moze sam nie wiesz za co placisz

Str 3 z 7 |
|
---|---|
Craven_2 | Post #1 Ocena: 0 2013-10-15 19:38:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-08-2010 Skąd: |
A ty szlam cos tam jestes pewien, ze placisz za bunkier z opoznieniem a nie z gory? W sumie nie slyszalem, zeby ktos godzil wynajac komus cos i oplate pobieral za to po miesiacu ale co ja tam wiem...
Moze sam nie wiesz za co placisz ![]() |
clockwork_orang | Post #2 Ocena: 0 2013-10-15 19:38:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2013-10-15 19:31:58, szlampedro napisał(a): jezeli landlord jest nie uczciwy i nie chcial zadnej umowy to musi sie liczyc ze trafi na osobe rowniez nie uczciwa dlatego spisuje sie umowe pisemna ja tak uwarzam a skoro mieszkanie nie jest moje i tak samo moge wrocic rano z pracy i pocalowac klamke poniewaz wymienil zamek i ukradl moje rzeczy to potem nawet sad mi nie pomoze bo przeciez tam nie mieszkalem o ile zrozumiale co napisales w pierwszym poscie, o tyle tego nie rozumiem? landlord jest nie uczciwy, bo przychodzi po pieniadze o czasie, bo zamkow nie zmienil? to zalezy od depozytu - jesli placisz miesiecznie i masz dwa tygodnie depozytu w kieszeni wlasciciela mieszkania, to raczej pewnym jest, ze go nie odzyszkasz... wobec czego, uczciwym wyjsciem byloby, gdybys powiadomil landlorda o wyprowadzce w terminie 'depozytu' lub z dnia na dzien (jesli nie ma owegoz) oczywiscie, ze mozesz sie wyprowadzic juz dzis, tyle ze bedziesz musial placic podwojnie... ![]() |
szlampedro | Post #3 Ocena: 0 2013-10-15 19:43:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2013 Skąd: liverpool |
A wiec czlowiek ktory mi go wynajmuje jest totalnym ignoratem i nie place mu z gory co wszystkich zdziwi zaplacilem mu 100f depozyt a za miesiac daje 350f wiec prosta matematyka ktos bedzie o 250f do przodu a nie powiecie mi ze to malo dlatego pytam czy dam rade mu zrobic na zlosc i mi sie upiecze czy lepiej zaplacic?? Ciezko na takie pytanie odpowiedziec tylko trzeba schodzic na tematy poboczne??
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2013-10-15 19:44:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Z punktu widzenia uczciwego czlowieka, zaplac za okres, w ktorym mieszkales i zmieniaj lokum na czysto.
W przeciwnym razie do konca nie bedziesz wiedzial, co wie najmujacy o tobie, gdzie taki trup z szafy wychynie, kiedy sie spotkacie i w jakich okolicznosciach. |
clockwork_orang | Post #5 Ocena: 0 2013-10-15 19:50:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
Cytat: 2013-10-15 19:43:33, szlampedro napisał(a): A wiec czlowiek ktory mi go wynajmuje jest totalnym ignoratem i nie place mu z gory co wszystkich zdziwi zaplacilem mu 100f depozyt a za miesiac daje 350f wiec prosta matematyka ktos bedzie o 250f do przodu a nie powiecie mi ze to malo dlatego pytam czy dam rade mu zrobic na zlosc i mi sie upiecze czy lepiej zaplacic?? Ciezko na takie pytanie odpowiedziec tylko trzeba schodzic na tematy poboczne?? widzisz, sad bardzo szybko dostanie informacje z banku o Twoim adresie, tym samym landlord moze udowodnic Twoje dlugi wobec niego zaplac do konca okresu rozliczeniowego i daj wypowiedzenie tygodniowe - koles nie ma podstaw do roszczen wobec Ciebie... chyba, ze sie przyzna do nielegalnych zarobkow ![]() [ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 15-10-2013 20:15 ] |
|
|
staryznajomy | Post #6 Ocena: 0 2013-10-15 19:52:18 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2013-10-15 19:44:36, karjo1 napisał(a): W przeciwnym razie do konca nie bedziesz wiedzial, co wie najmujacy o tobie, gdzie taki trup z szafy wychynie, kiedy sie spotkacie i w jakich okolicznosciach. przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2013-10-15 19:54:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2013-10-15 19:50:06, clockwork_orange napisał(a): Cytat: 2013-10-15 19:43:33, szlampedro napisał(a): A wiec czlowiek ktory mi go wynajmuje jest totalnym ignoratem i nie place mu z gory co wszystkich zdziwi zaplacilem mu 100f depozyt a za miesiac daje 350f wiec prosta matematyka ktos bedzie o 250f do przodu a nie powiecie mi ze to malo dlatego pytam czy dam rade mu zrobic na zlosc i mi sie upiecze czy lepiej zaplacic?? Ciezko na takie pytanie odpowiedziec tylko trzeba schodzic na tematy poboczne?? widzisz, sad bardzo szybko dostanie informacje z banku o Twoim adresie, tym samym landlord moze udowodnic Twoje dlugi wobec niego zaplac do konca okresu rozliczeniowego i daj wypowiedzenie tygodniowe - koles nie podstaw do roszczen wobec Ciebie... chyba, ze sie przyzna do nielegalnych zarobkow ![]() Jaki sad, z jakiego banku? Umowa ustna, pewnie placi do reki. Najpierw trzeba miec czyjs adres, zeby zlozyc wniosek do small claim court. Carpe diem.
|
szlampedro | Post #8 Ocena: 0 2013-10-15 19:54:58 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2013 Skąd: liverpool |
Ale jak ja moge miec jakies wypowiedzenie skoro nie mam umowy? Moje wynajecie pokoju wygladalo tak ze zadzwonilem zobaczylem zostalem w tym pokoju nic wiecej z banku nie dostanie informacji bo pojdzie i zapyta o pana patryka a nazwisko o sorry nie przedstawil mi sie? Numer na jaki dzoni jest angielski i na karte ktory podalem tylko jemu wiec mieszkam tam jak widmo jedyne co przemawia za tym aby zaplacic to sumienie i nic wiecej
|
malinosia1989 | Post #9 Ocena: 0 2013-10-15 20:03:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-10-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-10-15 18:59:41, szlampedro napisał(a): Nie pytalem sie o twoje zdanie moralne bo gdyby on byl wobec mnie uczciwy to nie bylo by tematu ale niestety tak nie jest i interesuja go tylko pieniadze i nic wiecej... aha i czytaj ze zrozumieniem ze zna tylko moje imie bo mu sie przedstawilem wiec nie wie tez ze jestem polakiem, takze twoj komentarz jest zbedny Nie pytales o moje zdanie hmmm ale ja je wyrazilam bo jest to forum, i wydaje mi sie ,ze prosiles doradzenia wiec ja odradzam , majansoosoby na takich jak ty... "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
Katharine Hadley
|
malinosia1989 | Post #10 Ocena: 0 2013-10-15 20:14:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 25-10-2010 Skąd: Londyn |
Cytat: 2013-10-15 19:54:58, szlampedro napisał(a): Ale jak ja moge miec jakies wypowiedzenie skoro nie mam umowy? Moje wynajecie pokoju wygladalo tak ze zadzwonilem zobaczylem zostalem w tym pokoju nic wiecej z banku nie dostanie informacji bo pojdzie i zapyta o pana patryka a nazwisko o sorry nie przedstawil mi sie? Numer na jaki dzoni jest angielski i na karte ktory podalem tylko jemu wiec mieszkam tam jak widmo jedyne co przemawia za tym aby zaplacic to sumienie i nic wiecej Ja nie wiem juz co Ci powiedziec.... wierzysz w batmana czy co??to chyba oczywiste ze jak zglosi to na policje czy odpowiednim sluzba to maja mozliwosc znalezienia Cie,to nie polska jesli koles sie uprze to odnajdzie cie ... "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili
twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem."
Katharine Hadley
|