MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Proszę o pomoc-doradzenie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

laleczkala

Post #1 Ocena: 0

2013-10-04 19:04:46 (12 lat temu)

laleczkala

Kobieta

Z nami od: 04-10-2013

Chciałam prosić Was o pomoc,jakieś informacje.Ja zupełnie nie orientuję się w brytyjskich realiach,dlatego szukam pomocy,ale do rzeczy.Znam pewnego faceta,który wyjechał do Anglii do pracy,pracę załatwił mu ktoś z Polski,nawet zabrał ze sobą na wykończenia budowlane.Facet miesiąc przepracował i jak się okazało oszukany został,kasy mu nie wypłacono.Języka nie zna,roboty szuka,do Polski nie chce i nie ma jak wrócić.Ma małe dziecko-4 lata z porażeniem mózgowym i jeszcze jakimiś schorzeniami-dzieciak potrzebuje drogiej pomocy więc gościu pojechał żeby zarobić i bez kasy wrócić nie chce.Jak komuś takiemu pomóc?Są jakieś uczciwe firmy ktore zatrudnią polaka bez języka?Jeśli możecie jakoś pomóc,coś podpowiedzieć byłabym wdzięczna,wiem,że facet jest teraz w kiepskiej formie psychicznej i boję się że może sobie coś zrobić.

Jeszcze jedno-facet jest przed 40,ma uprawnienia na wózki widłowe,jest świetny w wykończeniówce-regipsy,malowanie,tynki,panele-tyle wiem

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2013-10-04 19:19:19 (12 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2013-10-04 19:04:46, laleczkala napisał(a):
...Jeszcze jedno-facet jest przed 40,ma uprawnienia na wózki widłowe,jest świetny w wykończeniówce-regipsy,malowanie,tynki,panele-tyle wiem

Nie zebym sie czepial ale tyle potrafi kazdy kumaty facet, chyba ze ten fachowiec bije wszystkich wydajnoscia...
Co nie zmienia faktu ze gosc znalazl sie w sytuacji przykrej, pozostaje wspolczuc z odleglosci...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2013-10-04 19:25:49 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Szanse dla bezjezykowca niewielkie, ale szukajcie. Ogloszenia Jobcentre+, po polskich portalach i sklepach, a przy okazji rozmowki pol-ang. i zakuwanie podstaw + slownictwo z dzialki zawodowej.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #4 Ocena: +1

2013-10-04 19:54:37 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Laleczkala, czytaj PW.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,