MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozpad rodziny. CO ROBIC?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ona9090

Post #1 Ocena: 0

2013-07-23 15:09:38 (12 lat temu)

ona9090

Kobieta

Z nami od: 23-07-2013

Tak zrobie. dzieki za rady. najprawdopodobniej za miesiac razem pojedziemy do polski samochodem. Ale wroci juz sam. najgorzej bedzie z kasa bo nie mam z czego odkladac a jak mu wywine taki numer e nie pojade spowrotem, to mi nic nie zostawi i poslac pewnie tez nie posle poki nie beda przyznane alimenty, mam miesiac czasu,cos pokombinuje zeby miec jakis grosz na start.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-07-23 15:52:13 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2013-07-23 19:33:25 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jesli do tej pory dokladal sie do wydatkow na dzieci od czasu do czasu, to za co przezylas od rozstania?

Przed decyzja wyjazdu rozpatrz jeszcze dobrze czy znajomi i rodzina beda mieli ochote na trzy dodatkowe osoby w domu (chyba ze masz gdzie mieszkac, ale nawet w Polsce z pustego nawet Salomon nie naleje), co innego na chwile, a co innego na nieokreslona przyszlosc...
Ada

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-07-23 21:45:06 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

klaudia2805

Post #5 Ocena: 0

2013-07-23 23:11:28 (12 lat temu)

klaudia2805

Kobieta

Z nami od: 19-03-2013

popieram wszystkich, nie działaj pochoponie udaj się do cab i do job center prawdopodobnie bedzi ci przyslugiwal zasiłek esa ( employment suport allowance ) dla samotnuch mam z co najmniej jednym dzieckiem poniżej 5 roku zycia, możesz tez udac się do council wtedy mogą cie wciagnac na liste do otrzymania mieszkania z tym ze jeśli chcesz wyjechać to możesz tego nie robic ale możesz sma wynająć mieszkanie, w większości council daje ci w takiej sytuacji na bond i jednocześnie składasz o housing benefit wtedy oni oplacaja mieszkanie i tax, ponadto na pewno przysługuje ci tax child credit wychodzi mniej więcej ponad 100 f tygodniowo w zaleznosci od sytuacji ale by go otzrzymac musisz mieć child benefit ! na ciebie lub meza bez znaczenia) bez tego nic nie zrobisz. Tak czy inaczej jeśli starczylo by ci sil możesz zrobić to wszystko wtedy mieszkanie masz za darmo , płacisz tylko wode, gaz prad i tyle copotzrbujesz dla siebie i dzieci na pewno nie mniej niż 200 f tygodniowo ( uwzgledniajac hild benefit, child tax credit i esa) i wtedy możesz szybciej odlozyc pieniądze na powrot do Polski i rozpoczęcie tam zycia. Zycze powodzenia i wszystkiego dobrego a na pocieszenie dodam, ze znam 3 dziewczyny w tym jedna bardzo dobrze, którzy zostawiali swoje zony w ciąży i dzieci dla innych tępych lafirynd zawsze potem wracali do zon tyle ze one już ich nie chciały bo miały nowe związki z facetami którzy je szanowali, w pełni akceptowali i kochali... wszystkiego dobrego
slabi ludzie szukają zemsty silni wybaczają a intelgentni zwyczajnie ignorują !!!

Do góry stronyOffline

monika2486

Post #6 Ocena: 0

2013-10-12 19:07:19 (12 lat temu)

monika2486

Kobieta

Z nami od: 05-07-2010

Nie wiem czy wrocilas do polski czy zostalas, ale rodzina moze pomoc do czasu, a samotna matka w polsce zwlaszcza z 2 dzieci to tragedia. Wiem cos o tym niestety.Na pewno lepiej bedziesz miala tam niz w polsce.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-10-12 19:38:56 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-10-12 20:57:40 (12 lat temu)