|
---|---|
ona9090 | Post #1 Ocena: 0 2013-07-23 12:16:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-07-2013 Skąd: walia |
Nie wiem czy dobry temat wybralam, ale to niewazne.....
Napisze w skrocie: Zostawil mnie maz, z 4letnim synkiem i w 8msc ciazy. To bylo w sylwestra. Taki prezent na nowy rok. Koniec ciazy, porod, cesarka, zakupy dla malenstwa, z wszystkim zostawil mnie sama i wdodatku BEZ GROSZA. Przez kilka miesiecy dawal mi marne grosze, raz 200f raz 100, w jednym msc nie dal NIC. Tyle tylko ze placil za meszkanie. pozniej sie doowiedzial ze znalazl sobie jakas dzi*ke. ale w koncu chyba dotarlo do niego co odpieprza i stwierdil ze naprawimy wszystko, ze zaczniemy od nowa. 2msc temu 'pogodzilismy sie' w koncu zaczal zajmowac sie troche dziecmi, o pieniadze nadal sie prosilam, to wyciagal po 20f a ktore mialam zrobic zakupy ! ehh.... to tez nie wazne.... Wlasnie przeczytalam jego smsy. mialam tego nie robic i ne robilam, ale dzis instynkt podpowiedzial zebym to zrobila. i bardzo dobrze. to definitywny koniec NAS. Mam jeden ogromny problem. Za co mam zyc ?????? pracuje godzine dziennie u znajomego, za to nie wyzyje z dwojka dzieci a wiem ze od niego pieniedzy sie nie doprosze. do pracy pojsc nie mam jak bo mam 5mc coreczke, rodzice pracuja, nawet gdybym znalazla jakas prace w takich odzinach ze miala bym z kim zostawic dzieci to na moim zadupiu i tak nie ma zadnej pracy. Poprostu moje zycie w jedna minute kolejny raz sie posypalo.... Co robic? pewnie zanim dostane jakis zasilek to troche czasu minie. odlozone nic nie mam bo z czego?? zeby dostac zasilki trzeba byc po rozwodzie? to nie tak ze sie chce rzucic na zasilki. ja po prostu chce miec za co zyc...... czy mogla bym z dziecmi wrocic do Polski? Czy moj maz musi na to wyrazic zgode???? |
Post #2 Ocena: 0 2013-07-23 12:27:25 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Samurajka | Post #3 Ocena: 0 2013-07-23 12:41:56 (12 lat temu) |
Z nami od: 14-08-2010 Skąd: Marden |
Bardzo mi przykro
![]() Tak jak wczesniej napisal kolega powinnas zglosic sie do CAB,z pewnoscia Ci doradza od czego powinnas zaczac. Czasami czlowiek jest w takiej rozterce,ze nie widzi wyjscia z sytuacji.Czekaja Cie zmiany,ale ich nie nalezy sie bac.Bedzie dobrze. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
ona9090 | Post #4 Ocena: 0 2013-07-23 12:44:09 (12 lat temu) |
a czy to CAB jest darmowe?
|
Samurajka | Post #5 Ocena: 0 2013-07-23 12:46:04 (12 lat temu) |
Cytat: 2013-07-23 12:44:09, ona9090 napisał(a): a czy to CAB jest darmowe? Tak,jest darmowe. Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
|
|
ona9090 | Post #6 Ocena: 0 2013-07-23 12:49:55 (12 lat temu) |
No to sie zbieram i lece, nie ma na co czekac.Najlepszym rozwiazaniem byl by powrot do Polski. Tylko boje sie ze to sie nie uda bo moj maz sie na pewno nie zgodzi....
|
Samurajka | Post #7 Ocena: 0 2013-07-23 12:54:09 (12 lat temu) |
Jezeli uwazasz,ze w Polsce mialabys lepiej,warto zapytac meza,ale osobiscie uwazam,ze tutaj bedziesz miala lepsza pomoc.I łatwiej tu 'scigac'meza o alimenty.Ale pewnie sama musisz powoli oswoic sie z sytuacja,przemyslec wszystko,pouklada sie.Trzymam kciuki.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość.
![]() |
ona9090 | Post #8 Ocena: 0 2013-07-23 13:04:03 (12 lat temu) |
moze tutaj latwiej troche, ale w polsce bede miala znajomych , a nie tak jak tutaj.... mam rodzine, zawsze znajdze sie ktos kto popilnnuje dzieci. Pojde do szkoly, bo przez ciaze nie skonczylam. Chyba bedzie mi tam lepiej...
|
Richmond | Post #9 Ocena: 0 2013-07-23 14:13:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A masz wazne paszporty/dowody osobiste dla dzieci?
Skoro juz masz dowod na to, ze Cie zdradza, to moze poczekaj jeszcze pare tygodni, zaplanuj co chcesz zrobic i dopiero podejmuj drastyczne akcje. Carpe diem.
|
greta | Post #10 Ocena: 0 2013-07-23 14:29:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2007 Skąd: liverpool |
zgadzam sie z richmond.
nie dzialaj impulsywnie. jesli uwazasz ze masz lepsze szanse na normalne zycie w polsce to zacisnij zeby i planuj wyjazd. zadbaj o zrobienie paszportow dla dzieci. staraj sie pomalu odkaladac pieniadze na bilety do polski. nikomu nic nie mow o swoich planach(zeby cie jakis znajomy nie wsypal). mozesz zabrac dzieci na "wakacje do polski" i nigdy nie wrocic. jesli twoj maz wyda zgode na paszporty bedziesz mogla wyjechac bez problemu w kazdej chwili i nic ci nie bedzie mogl zrobic. dowiedz sie dokladny adres gdzie on pracuje nr.tel do pracy.nr jego insurance itp tak na przyszlosc jak bedziesz sie starala o alimenty z uk w polsce. nie dzialaj pochopnie. widzisz juz ze to chu.. ostatni nie mialabys zycia z nim,zacisnij zeby nie daj po sobie poznac co wiesz i rob swoje pomalu sobie poukladaj wszystko i wyjedz |