MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rozpad rodziny. CO ROBIC?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ona9090

Post #1 Ocena: 0

2013-07-23 12:16:56 (12 lat temu)

ona9090

Kobieta

Z nami od: 23-07-2013

Nie wiem czy dobry temat wybralam, ale to niewazne.....
Napisze w skrocie:
Zostawil mnie maz, z 4letnim synkiem i w 8msc ciazy. To bylo w sylwestra. Taki prezent na nowy rok. Koniec ciazy, porod, cesarka, zakupy dla malenstwa, z wszystkim zostawil mnie sama i wdodatku BEZ GROSZA. Przez kilka miesiecy dawal mi marne grosze, raz 200f raz 100, w jednym msc nie dal NIC. Tyle tylko ze placil za meszkanie. pozniej sie doowiedzial ze znalazl sobie jakas dzi*ke. ale w koncu chyba dotarlo do niego co odpieprza i stwierdil ze naprawimy wszystko, ze zaczniemy od nowa. 2msc temu 'pogodzilismy sie' w koncu zaczal zajmowac sie troche dziecmi, o pieniadze nadal sie prosilam, to wyciagal po 20f a ktore mialam zrobic zakupy ! ehh.... to tez nie wazne.... Wlasnie przeczytalam jego smsy. mialam tego nie robic i ne robilam, ale dzis instynkt podpowiedzial zebym to zrobila. i bardzo dobrze. to definitywny koniec NAS. Mam jeden ogromny problem. Za co mam zyc ?????? pracuje godzine dziennie u znajomego, za to nie wyzyje z dwojka dzieci a wiem ze od niego pieniedzy sie nie doprosze. do pracy pojsc nie mam jak bo mam 5mc coreczke, rodzice pracuja, nawet gdybym znalazla jakas prace w takich odzinach ze miala bym z kim zostawic dzieci to na moim zadupiu i tak nie ma zadnej pracy. Poprostu moje zycie w jedna minute kolejny raz sie posypalo.... Co robic? pewnie zanim dostane jakis zasilek to troche czasu minie. odlozone nic nie mam bo z czego?? zeby dostac zasilki trzeba byc po rozwodzie? to nie tak ze sie chce rzucic na zasilki. ja po prostu chce miec za co zyc...... czy mogla bym z dziecmi wrocic do Polski? Czy moj maz musi na to wyrazic zgode????

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-07-23 12:27:25 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #3 Ocena: 0

2013-07-23 12:41:56 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Z nami od: 14-08-2010

Bardzo mi przykro *SORRY*

Tak jak wczesniej napisal kolega powinnas zglosic sie do CAB,z pewnoscia Ci doradza od czego powinnas zaczac.
Czasami czlowiek jest w takiej rozterce,ze nie widzi wyjscia z sytuacji.Czekaja Cie zmiany,ale ich nie nalezy sie bac.Bedzie dobrze.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

ona9090

Post #4 Ocena: 0

2013-07-23 12:44:09 (12 lat temu)

ona9090

Kobieta

a czy to CAB jest darmowe?

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #5 Ocena: 0

2013-07-23 12:46:04 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Cytat:

2013-07-23 12:44:09, ona9090 napisał(a):
a czy to CAB jest darmowe?

Tak,jest darmowe.
Nadzieja, to matka tych, którzy nie boją się rzucać myśli w daleką przyszłość. :*

Do góry stronyOffline

ona9090

Post #6 Ocena: 0

2013-07-23 12:49:55 (12 lat temu)

ona9090

Kobieta

No to sie zbieram i lece, nie ma na co czekac.Najlepszym rozwiazaniem byl by powrot do Polski. Tylko boje sie ze to sie nie uda bo moj maz sie na pewno nie zgodzi....

Do góry stronyOffline

Samurajka

Post #7 Ocena: 0

2013-07-23 12:54:09 (12 lat temu)

Samurajka

Kobieta

Jezeli uwazasz,ze w Polsce mialabys lepiej,warto zapytac meza,ale osobiscie uwazam,ze tutaj bedziesz miala lepsza pomoc.I łatwiej tu 'scigac'meza o alimenty.Ale pewnie sama musisz powoli oswoic sie z sytuacja,przemyslec wszystko,pouklada sie.Trzymam kciuki.

Do góry stronyOffline

ona9090

Post #8 Ocena: 0

2013-07-23 13:04:03 (12 lat temu)

ona9090

Kobieta

moze tutaj latwiej troche, ale w polsce bede miala znajomych , a nie tak jak tutaj.... mam rodzine, zawsze znajdze sie ktos kto popilnnuje dzieci. Pojde do szkoly, bo przez ciaze nie skonczylam. Chyba bedzie mi tam lepiej...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2013-07-23 14:13:00 (12 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A masz wazne paszporty/dowody osobiste dla dzieci?

Skoro juz masz dowod na to, ze Cie zdradza, to moze poczekaj jeszcze pare tygodni, zaplanuj co chcesz zrobic i dopiero podejmuj drastyczne akcje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greta

Post #10 Ocena: 0

2013-07-23 14:29:25 (12 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

zgadzam sie z richmond.
nie dzialaj impulsywnie.
jesli uwazasz ze masz lepsze szanse na normalne zycie w polsce to zacisnij zeby i planuj wyjazd.
zadbaj o zrobienie paszportow dla dzieci.
staraj sie pomalu odkaladac pieniadze na bilety do polski.
nikomu nic nie mow o swoich planach(zeby cie jakis znajomy nie wsypal).
mozesz zabrac dzieci na "wakacje do polski" i nigdy nie wrocic.
jesli twoj maz wyda zgode na paszporty bedziesz mogla wyjechac bez problemu w kazdej chwili i nic ci nie bedzie mogl zrobic.
dowiedz sie dokladny adres gdzie on pracuje nr.tel do pracy.nr jego insurance itp tak na przyszlosc jak bedziesz sie starala o alimenty z uk w polsce.
nie dzialaj pochopnie.
widzisz juz ze to chu.. ostatni nie mialabys zycia z nim,zacisnij zeby nie daj po sobie poznac co wiesz i rob swoje pomalu sobie poukladaj wszystko i wyjedz

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,