MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ekstradycja z uk

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-06-22 22:16:19 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2013-06-22 22:20:48 (12 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2013-06-22 22:16:19, ewa28300 napisał(a):
"Uderz w stół, a nożyce sie odezwą" *ROFL*

Też tak myslałem, ale profilaktycznie pozbawiłem moją wypowiedź "emocji"

Ewa28300, ton moich wypowiedzi zmierzał do "rozluźnienia", ale jak przeczytasz je i wyłuskasz zawarte wskazówki, które są jasne i jednoznaczne, to... Zapomnisz o nożyczkach w odniesieniu do mnie.

Koleżanka pytała co zrobić...

Moja odpowiedź:
1. Nowych "przyjaciół" pytać o...
2. By tu przyjechać mimo zakazu, to...

Wszystko.

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 22-06-2013 22:22 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Fraldi

Post #3 Ocena: 0

2014-03-21 10:28:55 (11 lat temu)

Fraldi

Mężczyzna

Z nami od: 11-08-2012

Ekstradycja,to nic wstydliwego,szczególnie jeśli się jest,Polakiem.Polska nadużywa ENA,wystawiając często w blachych sprawach,taka polska zawiść,małostkowość i zwyczajna głupota.
Natomiast jak się przed tym bronić,to zależy od sprawy,kazda jest inna,co mogę powiedzieć co na pewno wiem,
Jeśli mieszkacie tu dłużej niż pięć lat są szanse na odbycie drobnych wyroków tu.
Jeśli wyrok został wydany zaocznie jest szansa odwołać się do punktu 14 aktu ekstradyctjnego 2003.pod warunkiem,że nie wiedzieliście o toczącym się postępowaniu.
Można próbować,na zasadę podwójnej karnosci,czyli np w Polsce za jazdę po pijaku zamykają,a tu za to samo mandat.
Można też zaskarżyć Polskę do Trybunału praw człowieka,za przewlekłość w sprawie,prawo do swobodnego przemieszczania się i z tego co wiem Polska większość spraw przegrywa.
Wiec bez wstydu,walczcie o swoje życie,bo nic nie resocjalizyje lepiej jak praca,a właśnie po to tu przyjechaliście.
Powodzenia

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #4 Ocena: 0

2014-03-21 11:32:42 (11 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

Cytat:

2014-03-21 10:28:55, Fraldi napisał(a):
Ekstradycja,to nic wstydliwego,szczególnie jeśli się jest,Polakiem.Polska nadużywa ENA,wystawiając często w blachych sprawach,taka polska zawiść,małostkowość i zwyczajna głupota.
Natomiast jak się przed tym bronić,to zależy od sprawy,kazda jest inna,co mogę powiedzieć co na pewno wiem,
Jeśli mieszkacie tu dłużej niż pięć lat są szanse na odbycie drobnych wyroków tu.
Jeśli wyrok został wydany zaocznie jest szansa odwołać się do punktu 14 aktu ekstradyctjnego 2003.pod warunkiem,że nie wiedzieliście o toczącym się postępowaniu.
Można próbować,na zasadę podwójnej karnosci,czyli np w Polsce za jazdę po pijaku zamykają,a tu za to samo mandat.
Można też zaskarżyć Polskę do Trybunału praw człowieka,za przewlekłość w sprawie,prawo do swobodnego przemieszczania się i z tego co wiem Polska większość spraw przegrywa.
Wiec bez wstydu,walczcie o swoje życie,bo nic nie resocjalizyje lepiej jak praca,a właśnie po to tu przyjechaliście.
Powodzenia

nie no ekstradycja, to powod do dumy jest.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2014-03-21 11:50:47 (11 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2014-03-21 10:28:55, Fraldi napisał(a):

Powodzenia

tu za jazde po pijaku mandat sie dostaje??? :-o
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

angela89223

Post #6 Ocena: 0

2014-03-21 12:40:39 (11 lat temu)

angela89223

Kobieta

Z nami od: 29-05-2013

raczej nie zamykaja zabieraja prawko a i w wielu przypadkach nie trzeba zdawac od nowa tylko oddaja po przejsciu medical asessment

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #7 Ocena: 0

2014-03-21 13:16:42 (11 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Raczej nie sugerowalabym sie zaslyszanymi informacjami...
Ada

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-03-21 16:53:55 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Wyspiasz

Post #9 Ocena: 0

2014-03-28 13:06:28 (11 lat temu)

Wyspiasz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 28-03-2014

To bardzo podziwiam opinie typu możesz spać spokojnie niestety, ale w tej chwili do deportacji kogokolwiek wystarczy błahostka wystarczy, że macie jakieś sprawy niepozamykane w Polsce, mój brat został cofnięty z UK 2 lata temu za - niezapłacony rachunek telefoniczny, na kwotę 30 zł. (wystarczyło wysłać powiadomienie, ale takiego nikt w domu u rodziców nie otrzymał) poszło do Sądu jakieś odsetki, a że brat się nie stawił na sprawie bo nie był zameldowany więc nie było gdzie wysłać wezwania poszedł ENA i tak sobie nie może jeszcze przez 3 lata do UK wjechać więc ja bym tego nie lekceważył dużo o deportacji jest na necie, ale jak ktoś daje rady typu nieprzejmuj się to powidziwam, ale Polskie i nie tylko bo Europejskie prawo jest na tyle nienormalne, że można naprawdę się zdziwić jak przyjdą panowie i powiedzą Pan wraca do kraju.

Uwaga moderatora: edytowano(11+1)

Do góry stronyOffline

Mustafa1975

Post #10 Ocena: 0

2014-03-28 14:01:14 (11 lat temu)

Mustafa1975

Mężczyzna

Z nami od: 30-01-2010

Cytat:

2014-03-28 13:06:28, Wyspiasz napisał(a):
To bardzo podziwiam opinie typu możesz spać spokojnie niestety, ale w tej chwili do deportacji kogokolwiek wystarczy błahostka wystarczy, że macie jakieś sprawy niepozamykane w Polsce, mój brat został cofnięty z UK 2 lata temu za - niezapłacony rachunek telefoniczny, na kwotę 30 zł. (wystarczyło wysłać powiadomienie, ale takiego nikt w domu u rodziców nie otrzymał) poszło do Sądu jakieś odsetki, a że brat się nie stawił na sprawie bo nie był zameldowany więc nie było gdzie wysłać wezwania poszedł ENA i tak sobie nie może jeszcze przez 3 lata do UK wjechać więc ja bym tego nie lekceważył dużo o deportacji jest na necie, ale jak ktoś daje rady typu nieprzejmuj się to powidziwam, ale Polskie i nie tylko bo Europejskie prawo jest na tyle nienormalne, że można naprawdę się zdziwić jak przyjdą panowie i powiedzą Pan wraca do kraju.

To aż się wierzyć nie chce. To chyba niemożliwe.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,