Str 4 z 6 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
darmund |
Post #1 Ocena: 0 2013-06-22 07:26:33 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2012 Skąd: Dartford |
Cytat:
2013-06-21 23:45:16, ewa28300 napisał(a):
Cytat:
2013-06-21 23:40:34, Dwunasty napisał(a):
Cytat:
2013-06-21 23:24:31, ewa28300 napisał(a):
Dwunasty oczywiscie, ze masz prawo do wlasnego zdania, ale chodzi o forme i pisanie na temat. W temacie wyraznie jest napisane, zeby powstrzymac sie od ocen i o ile zwykli uzytkownicy maja prawo sie zagalopowac, o tyle moderator wrecz powinien tego unikac. Tylko i az tyle.
A wracajac do tematu... Kobieta spotkala na swojej drodze milego, uczynnego czlowieka, za ktorym przepadalo jej dziecko. Kazdy z nas takich milych ludzi na swojej drodze spotyka i wiekszosc z nich to naprawde normalni ludzie, ale zawsze trafi sie jakis idiota wsrod Polakow, Egipcjan i innych... Moglo pasc na mnie, na ciebie, moja, twoja siostre, corke, sasiadke. Padlo na konkretna osobe, a teraz chodzi juz tylko o dziecko!
W pierwszej kwestii się zgadzam, może kilka godzin "wstrzymania" z mojej strony to jednak za mało. Były dwie opcje, albo na czerwono napisać by nikt nie wyrażał swojej opinii albo przeczekać i później coś napisać. Przeczekałem.
Piszesz...znalazła miłego i uczynnego człowieka...ZAMKNĘ SIĘ JEŚLI powiesz mi iż to nie ten miły i uczynny wywiózł to dziecko!!!!
Otwórzcie oczy..
Dwunasty chodzi mi tylko o to, ze kazdy normalny czlowiek jak spotyka kogos milego i uczynnego na swojej drodze to nie podejrzewa go o to, ze mu dzieci zmajstruje i wywiezie gdzie pieprz rosnie! To troche tak, jak Polka wychodzi za Polaka i ma byc wrozka i wiedziec, ze facet bedzie ja bil w przyszlosci, albo bedzie alkoholikiem. Pewnych rzeczy nie przewidzisz i tyle, narodowosc czy religia jest tu jak ruletka. Wiekszosc rzeczy wychodzi w praniu
Jeśli Polka wychodzi za Polaka i okazuje się że niestety mąż ją bije (co widzę że na emigracji często się zdarza) to może się z nim rozwieżć bez obawy że dzieci ,jeśli takowe posiadają, zostaną wywiezione. Jeśli jednak tak się stanie (myślę o tym wywiezieniu), to z racji tego, iż Polak jest Europejczykiem będzie poszukiwany na całym świecie, no chyba że się zaszyje gdzieś w Amazonii albo okolicach parku Serengetti i będzie problem z jego fizycznym znalezieniem. Problem z muzułmanami jest taki, że oni doskonale wiedzą że jak wyjadą do kraju z którego pochodzą to prawnie praktycznie nic nikt im nie zrobi.
Co do akcji Rutkowskiego - Egipt to nie Norwegia, wiec podzielam opinię która pojawiła się wyżej o szansach powodzenia.
|

|

|
|
|
Roberto480 |
Post #2 Ocena: 0 2013-06-22 07:30:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-07-2012 Skąd: Peterborough |
Dalej rozwazacie sfinansowanie kidnapingu?
Ciekawe kidy ktos zaproponuje zbiorke na male  .
Bardzociekawe pomysly macie.
|

|

|
|
Severance_ |
Post #3 Ocena: 0 2013-06-22 08:29:49 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Pomijając moralne kwestie związane i otaczające tą historię, muszę się zgodzić z Roberto, że publiczna zbiórka i sponsorowanie dość niebezpiecznej akcji porwania dziecka wydaje się być po prostu niezgodna z prawem...
Należy pamiętać, że to nie kto inny, ale ojciec dziecka zabrał je ze sobą do Egiptu.
Od razu też napiszę w odpowiedzi na zarzuty o "bezprawnym" wywiezieniu dziecka przez ojca oraz komentarze nie na temat: skoro służby państw które potencjalnie mogłyby być zainteresowane akcją, oficjalnie odmówiły pomocy, to znaczy, że jest/byłoby to nielegalne! Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|

|
|
emilia1979146 |
Post #4 Ocena: 0 2013-06-22 09:09:37 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2011 Skąd: village |
Po pierwsze zbiorka na kidnaping?, ja mysle ze to nie legalne.
Po drugie juz drugi mezczyna zabiera jej dziecko, bo maz przeciez tez tak postapil , z tym ze wtedy odzyskala, ale widac nie poszla po rozum do glowy
Po co pytam po co zwiazala sie z tym panem , jakby nie slyszala historii o zwiazkach z muzulmanami..
Brak rozsadku tej osoby mnie poraza...
|

|

|
|
|
Post #5 Ocena: 0 2013-06-22 09:19:07 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
|
Nie_z_tej_bajki |
Post #6 Ocena: 0 2013-06-22 09:24:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
Przede wszystkim JA niczego nie zbieram.
W pierwszym poście dość wyraźnie napisałam "jeśli ktoś chciałby pomóc".
Liczyłam się z tym, że po wrzuceniu tego tematu, będą właśnie takie opinie, ocenianie, wymądrzanie się i używanie "wielkich" słów. Jakie to "Nasze" jest...
Rozumiem dziewczyny, że jeśli chodziłoby o Wasze dzieci, to nie chwytałybyście się każdej możliwej deski ratunku i tak sobie zostawiły "sytuację"? Tak, oczywiście, bo Wy nie popełniłybyście takiego błędu wiążąc się z takim człowiekiem. Ale że co? Że nikt z Was nigdy nie popełnił błędu, którego później żałował? Ciekawe...
Wydaje mi się, ze moim błędem było założenie tego tematu tutaj.
Bo kolejny raz okazuje się, że potraficie tylko oceniać i wytykać błędy innym, nie widząc swoich... To takie proste, nie?
Jeśli administracja uważa, że temat powinien zostać zamknięty, proszę to zrobić. Tyle, że to temat dość powszechny - nie pierwszy i nie ostatni pewnie raz w ten sposób odzyskują dzieci z takich sytuacji... [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 22-06-2013 09:26 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! 
|

|

|
|
Severance_ |
Post #7 Ocena: 0 2013-06-22 09:27:07 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2013-06-22 09:19:07, izap721 napisał(a):
Ciekawa jestem,co byscie zrobili,gdybyscie znalezli sie w takiej sytuacji.
Nie wiem co bym zrobiła, nie jestem matką tej dziewczynki i tego nie komentuje.
To co skomentowałam ja sama, oraz inni to: legalność oficjalnej i publicznej zbiórki pieniędzy sponsorującej porwanie dziecka.
Jeszcze jedno, Krakn już o tym wspomniał (a ja dodam); oprócz całkiem możliwej śmierci dziewczynki, ilu jeszcze ludzi może przypłacić taką akcję życiem..?
[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 22-06-2013 09:29 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|

|
|
emilia1979146 |
Post #8 Ocena: 0 2013-06-22 09:33:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2011 Skąd: village |
Cytat:
2013-06-22 09:27:07, Severance_ napisał(a):
Cytat:
2013-06-22 09:19:07, izap721 napisał(a):
Ciekawa jestem,co byscie zrobili,gdybyscie znalezli sie w takiej sytuacji.
Nie wiem co bym zrobiła, nie jestem matką tej dziewczynki i tego nie komentuje.
To co skomentowałam ja sama, oraz inni to: legalność oficjalnej i publicznej zbiórki pieniędzy sponsorującej porwanie dziecka.
Jeszcze jedno, Krakn już o tym wspomniał (a ja dodam); oprócz całkiem możliwej śmierci dziewczynki, ilu jeszcze ludzi może przypłacić taką akcję życiem..?
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Severance_</i> 22-06-2013 09:29 ]
Popieram te wypowiedz.
KAzda decyzja niesie za soba konsekwencje. Jak kazdy popelniam bledy, ale ucze sie na nich...
|

|

|
|
|
Post #9 Ocena: 0 2013-06-22 09:36:45 (12 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|

|
|
Severance_ |
Post #10 Ocena: 0 2013-06-22 09:42:45 (12 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2013-06-22 09:36:45, izap721 napisał(a):
Sev,to wyobraz sobie,ze jestes w takiej sytuacji. Nie wiesz co bys zrobila?
Na pewno (z oczywistych dla mnie powodów), nie upubliczniłabym faktu i chęci "odbicia" mojego dziecka.
Z mojej strony to wszystko w temacie, życzę powodzenia. Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|

|
|