To jest Stasio

Stasio jest cudownym , radosnym dziekiem , ktorego zycie niestety nie oszczedzalo .Chlopiec choruje na mózgowe porażenie dziecięce.Ma rowniez padaczke i opóźnienie psychoruchowe.
Zdazyc z pomoca dla Stasia
Rodzina Stasia jest w bardzo trudnej sytuacji .
Oto jak sytuacje przedstawia mama chlopca:
Nigdy dotąd nie otrzymałam pomocy z żadnej fundacji,mimo,że ubiegałam się o pomoc,po prostu nie mieli pieniędzy . Jedynie pomoc społeczna przyznała mi zasiłek okresowy w kwocie 135 złotych miesięcznie.Z pfron-u tez nigdy się na nic nie załapałam,jeśli nie liczyć dofinansowania do pampersów raz do roku.
Moje dochody miesięczne to 1269 złotych wszystkiego.Niestety wydatki przewyzszaja moje wplywy .
Brakuje nam wszystkiego . Zawsze z czymś zalegam w opłatach.Jeśli płacę raty,nie płacę czynszu.jeśli płacę światło,nie płacę czynszu,jeśli płacę telefon,nie płacę czynszu.....więc wciąż z nim zalegam .
Najbardziej brakuje nam żywności,ubrań,pampersów,środków czystości.
Cóż jeszcze mogłabym napisać ?....tragedia totalna....o rehabilitacji Stasia moge tylko pomarzyć,nie chodzi tu nawet o rehabilitację ruchową,bo w tym momencie i tak czeka nas operacja stopy małego,a potem intensywna rehabilitacja,ale mam na myśli wszelkiego rodzaju terapie usprawniające Stasia intelektualnie,bo z tym mamy największy problem-nikt tu u nas nie wie,jak się Nim zająć,żeby Go w jakiś sposób rozwijać
Mama przeslala mi scany i potwierdzenia wszystkich rachunkow , jakie placi .Niestety matematyka jest brutalna i nie starcza im na podstawowe potrzeby.
Ufam , ze uda sie im choc troche pomoc .
Ich potrzeby to
Ubrania i buty
Stasio -8 lat-ubrania na 130 cm wzrostu , rozmiar buta 30.Potrzebne sa buty profilaktyczne .
Dziewczyny maja 170 cm wzrostu i sa szczuple.Staram sie dowiedziec konkretnie o rozmiar corek jak rowniez rozmiar mamy.
Zywnosc
Srodki czystosci
Srodki higieniczne
Pampersy seni rozmiar 1 dla doroslych
Jezeli znajda sie chetni do pomocy podaje swoj paypal
koneffka1@googlemail.com
Jak tylko zakupie znaczki na kartki w ramach akcji Marzycielski dzien dziecka , reszta doloze do tej akcji.
[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 18-05-2013 20:54 ]