MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Stasio z porazeniem mozgowym prosi o pomoc

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2013-05-18 20:17:51 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

KOCHANI

To jest Stasio

Obrazek

Stasio jest cudownym , radosnym dziekiem , ktorego zycie niestety nie oszczedzalo .Chlopiec choruje na mózgowe porażenie dziecięce.Ma rowniez padaczke i opóźnienie psychoruchowe.

Zdazyc z pomoca dla Stasia

Rodzina Stasia jest w bardzo trudnej sytuacji .
Oto jak sytuacje przedstawia mama chlopca:

Cytat:
Jestem samotną matką.Mam na utrzymaniu troje dzieci,Roksana 18 lat,Nikola 17 lat i Staś lat 8.

Nigdy dotąd nie otrzymałam pomocy z żadnej fundacji,mimo,że ubiegałam się o pomoc,po prostu nie mieli pieniędzy . Jedynie pomoc społeczna przyznała mi zasiłek okresowy w kwocie 135 złotych miesięcznie.Z pfron-u tez nigdy się na nic nie załapałam,jeśli nie liczyć dofinansowania do pampersów raz do roku.

Moje dochody miesięczne to 1269 złotych wszystkiego.Niestety wydatki przewyzszaja moje wplywy .

Brakuje nam wszystkiego . Zawsze z czymś zalegam w opłatach.Jeśli płacę raty,nie płacę czynszu.jeśli płacę światło,nie płacę czynszu,jeśli płacę telefon,nie płacę czynszu.....więc wciąż z nim zalegam .

Najbardziej brakuje nam żywności,ubrań,pampersów,środków czystości.

Cóż jeszcze mogłabym napisać ?....tragedia totalna....o rehabilitacji Stasia moge tylko pomarzyć,nie chodzi tu nawet o rehabilitację ruchową,bo w tym momencie i tak czeka nas operacja stopy małego,a potem intensywna rehabilitacja,ale mam na myśli wszelkiego rodzaju terapie usprawniające Stasia intelektualnie,bo z tym mamy największy problem-nikt tu u nas nie wie,jak się Nim zająć,żeby Go w jakiś sposób rozwijać

Mama przeslala mi scany i potwierdzenia wszystkich rachunkow , jakie placi .Niestety matematyka jest brutalna i nie starcza im na podstawowe potrzeby.

Ufam , ze uda sie im choc troche pomoc .

Ich potrzeby to
Ubrania i buty
Stasio -8 lat-ubrania na 130 cm wzrostu , rozmiar buta 30.Potrzebne sa buty profilaktyczne .

Dziewczyny maja 170 cm wzrostu i sa szczuple.Staram sie dowiedziec konkretnie o rozmiar corek jak rowniez rozmiar mamy.

Zywnosc
Srodki czystosci
Srodki higieniczne
Pampersy seni rozmiar 1 dla doroslych

Jezeli znajda sie chetni do pomocy podaje swoj paypal

koneffka1@googlemail.com

Jak tylko zakupie znaczki na kartki w ramach akcji Marzycielski dzien dziecka , reszta doloze do tej akcji.

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 18-05-2013 20:54 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2013-05-18 20:53:14 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

10 f -Piotr Feric 2

dziekuje bardzo panie kolego *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2013-05-18 21:02:59 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

10 f +
20 f Anonim
-------------------
30 f *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2013-05-18 21:32:15 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

30 f +
26 f I.W
10 f Nemesis83
---------------------
66 f

*FLOWER*

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #5 Ocena: 0

2013-05-18 21:50:39 (12 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ewa,u mnie by sie znalazły ubrania na dziewczyny-podaj proszę tylko rozmiary jak będziesz wiedziec.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #6 Ocena: 0

2013-05-18 23:03:35 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2013-05-18 21:50:39, KaskaM napisał(a):
Ewa,u mnie by sie znalazły ubrania na dziewczyny-podaj proszę tylko rozmiary jak będziesz wiedziec.

Napewno podam , czekam na odpowiedz od mamy .Ze wzgledu na chorobe synka nie ma mozliwosci spedzac tyle czasu na internecie wiec kontakt jest troszke ograniczony.

66 f +
10 f Ciupki
----------------------
76 f

dzieki kochani :-)

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2013-05-18 23:09:59 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

76 f +
20 f Mscicielka
---------------------------
96 f
:-*

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2013-05-18 23:11:52 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

96 f +
10 f A.M
-------------------
106 f :-)

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2013-05-18 23:40:23 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

106 f +
13 f Mscicielka raz jeszcze
-------------------------------------
119 f

Mscicielka wystawila kilka rzeczy na ebay , zeby wesprzec akcje . Pieniazki za te artykuly , ktore uda sie jej sprzedac przekazuje na Stasia.Dziekuje bardzo.

Do góry stronyOffline

wielbicielka

Post #10 Ocena: 0

2013-05-19 09:12:20 (12 lat temu)

wielbicielka

Kobieta

Z nami od: 29-04-2011

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony