MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ekspresowa Akcja Pomocy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2013-03-24 21:22:30 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Moi Drodzy

Nasza zbiorka na rzecz realizacji marzenia Bartoszka zakonczyla sie wielkim sukcesem.Juz miesiac przed jego wizyta mamy uzbierana cala kwote potrzebna na pobyt w Anglii.

Bartoszkowe Marzenie

Mysle , ze swobodnie mozemy zajac sie kolejnym wyzwaniem .
Kontaktowala sie ze mna moja znajoma ze “Szlachetnej Paczki “Opowiedziala mi o pewnej rodzinie .Nie wiem jak bedziecie sie zapatrywali na ewentualna pomoc tym ludziom .To jeden z tych przypadkow gdzie ludziom potrzebna jest tzw wedka.Wolontariuszka swoja droga zmobilizowala ludzi w swojej mijscowosci aby zebrac dla nich ubrania I jakas zywnosc.
Oto historia rodziny:

Pani Agnieszka (36 l.) z mężem Edwardem (35 l.) wychowują dwóch synów: Wojtusia (3 l) i Bartka (12 l.)
Rodzina znalazła się w trudnej sytuacji 2 lata temu. Najpierw maż stał się niezdolny do pracy (zerwane ścięgno wymagające operacji i długiej rehabilitacji), a kilka miesięcy później pani Agnieszka zachorowała na raka. Pomimo mastektomii we wrześniu 2012r. roku nastąpiły przerzuty do wątroby.

Oto jak w w kilku slowach pani Agnieszka opisuje sytuacje w jakiej sie znalazla:

Cytat:
Jestem Agnieszka i mam 36 lat. Od 29 sierpnia 2011 roku walczę z chorobą jaką jest nowotwór złośliwy piersi lewej z rozsiewem do węzłów chłonnych, wątroby oraz wnęki wątroby. Leczę się w Dolnośląskim Centrum Onkologicznym we Wrocławiu.
Przeszłam już kilka etapów leczenia: chemioterapie, operację, kolejną chemioterapię i radioterapię. Moja walka nadal trwa - obecnie przyjmuje herceptynę i kolejną chemioterapię, ponieważ badania wykazały, że komórki nowotworowe wciąż są w moim organizmie.
Tak jak każdy – pragnę żyć i dokąd starczy mi sił będę walczyć o swoje zdrowie… dla siebie, moich synów, którzy mają dopiero 12 i 3 lata, jak i najbliższej rodziny. Wierzę że Pan Bóg i Dobrzy Ludzie mi w tym dopomogą.

Rodzina mieszka w małym dwupokojowym mieszkaniu na poddaszu, na adaptację którego zaciągnęła kredyt. Pani Agnieszka ma przyznany zasiłek pielęgnacyjny w wysokości 153 zł – orzeczona niepełnosprawność do listopada 2014r. Zajęła się wykonywaniem biżuterii i czasem udaje jej się zarobić 150-200 zł, dzięki czemu ma na leki, które musi przyjmować (na serce na żołądek i witaminy z grupy b, żelazo,rutinoscorbin i zastrzyki które musi brać na poruszenie szpiku aby produkował leukocyty bo chemioterapia bardzo i je wyniszcza i nie może dostać wtedy chemii).

Dodatkowo podjęła w ubiegłym roku naukę w szkole średniej (liceum ogólnokształcące). Pani Agnieszka bardzo chce wygrać z chorobą, zwróciła się o pomoc do różnych organizacji w tym do Fundacji ALIVIA, w której założono jej skarbonkę. Ostatnio na pokrycie kosztów leków i dojazdy zebrało się w skarbonce około 20 zł.
Pan Edward zasiłek rehabilitacyjny przyznany do 7 kwietnia tego roku W czasie rehabilitacji otrzymał wypowiedzenie z pracy. Obecnie poszukuje pracy i składa podania.Miedzyczasie nie chcac siedziec bezczynnie mąż Pani Agnieszki grał z kimś w zespole na klawiszach. Niestety sprzęt nagłaśniający nie był jego. Kilka dni temu wspólnik odebrał im ten sprzęt i go sprzedal. Gdyby mieli ten sprzet mąż Pani Agnieszki miałby możliwość grania w szkołach na różnych imprezach.Rodzina niestety nie ma zdolnosci kredytowej wiec nie moze wziasc tego sprzetu na raty.

Wolontariuszka skierowala zapytanie o pomoc w zakupie sprzetu naglasniajacego.Dzieki niemu maz pani Agnieszki moglby finansowo wesprzec watly budzet rodzinny , nadwyrezony przez dlugi i walke z choroba

Wiem , ze koszt takiego sprzetu to wydatek 1600 zl.Wiem tez , ze wolontariuszce udalo sie zebrac 500 zl.Pozostalo wiec do zebrania okolo 1100 zl czyli 250 funtow

Myslicie , ze uda nam sie pomoc stanac tej rodzinie na nogach?

Dla zainteresowanych moj paypal koneffka1@googlemail.com

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 24-03-2013 21:23 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2013-03-24 23:07:19 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Podbije temat zeby nie zaginal *THUMBS UP*
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2013-03-25 03:12:53 (12 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

up
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2013-03-25 08:21:05 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Wielokrotnie przy okazji akcji pomocy na MW zbiorke na "wedke" podpowiadalo wielu uzytkownikow, wiec ta akcja powinna spotkac sie z aprobata. To jest pomoc dla rodziny, ktora wbrew przeciwnosciom losu stara sie zarobic na wlasne utrzymanie. Mogli poprosic o podstawowe rzeczy, ale te staraja sie zapewnic sobie sami. Oni potrzebuja wlasnych dochodow, i zapewne tez potrzebuja potwierdzenia, ze choroba nie odebrala im calkowicie miejsca w spoleczenstwie. Potrzebuja mozliwosci pokazac swoim dzieciom, ze niezaleznie od sytuacji trzeba probowac i zyc produktywnie.
Ada

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2013-03-25 10:22:42 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #6 Ocena: 0

2013-03-25 15:57:13 (12 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

up
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2013-03-25 18:17:20 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Magic Sunny-10 f +
A.S -10 f +
Anonim -10 f +
Anonim -5 f
---------------------------
35 f

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

elekpantofelek

Post #8 Ocena: 0

2013-03-25 18:46:50 (12 lat temu)

elekpantofelek

Kobieta

Z nami od: 22-10-2010

up
"niektórym za całe życie wewnętrzne wystarczą pasożyty jelitowe"

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2013-03-25 18:48:23 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

35 f+
10 f E.Z
-------------------
45 f

*FLOWER*

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2013-03-25 21:32:30 (12 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

45 f+
10 f 4ary
20 f Tola Doncaster
----
75 f

dziekuje :-)

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 25-03-2013 21:33 ]

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,