Szymek na Marzycielskiej Poczcie
Szymek ma wadę genetyczną- zespół downa, wrodzoną wiotkość mięśni, wadę wzroku- astygmatyzm i zaćmę, niedoczynność tarczycy, wade wymowy i ogólny niedorozwój psycho- ruchowy, aby mółg w przyszłości jakoś funkcjonować musi poddawac sie terapii.
Mama Szymka jest jedynym zywicielem rodziny . Przedstawila mi szczegolwe rozliczenie swoich przychodow jak rowniez wydatkow nie tylko na dom ale rowniez na rehabilitacje i leczenie chlopca. Tata niestety na chwile obecna nie pracuje i nie moze w najblizszym czasie podjac pracy .Caly swoj czas poswiecil do dyspozycji chlopca , ktory potrzebuje duzo uwagi .Szymek jest zawozony przez tate do szkoly i potem z niej zabierany i zawozony na rozne zajecia rehabilitacyjne.Czestokroc ze wzgedu na nasilajace sie napady z symptomami padaczki tata jest zmuszony w trakcie godzin szkolnych jechac odebrac chlopca. Cale ich zycie jest podporzadkowane synkowi . Znajduja sie w dosc ciezkej sytuacji i coraz czesciej trudno jest uwzgednic w budzecie rodzinnym pietrzace sie wydatki na leczenie chlopca.
Mama zwrocila sie do mnie z prosba jedynie o ubranka dla chlopca , bo jak mowi co prawda do tej pory starala sie choc w w sklepach z uzywana odzieza cos kupic na szybko rosnacego chlopca, to i tak jest coraz trudniej ogarbnac wszystkie potrzeby .
Od siebie wypytalam czy jeszcze cos oprocz ubranek by sie przydalo i wiem , ze chlopiec potrzebuje :
1. suplementy wspomagające rozwój umysłowy- koszt okolo 65 zl miesiecznie
2. słuchawki do terapii metodą Jochansona – koszt okolo 200 zl
3.discman do terapii –koszt okolo 120 zl
4. programy terapeutyczno logopedyczne –koszt w granicach 1000 zl
5.buty -koszt okolo120-150 zl (buty musza byc nowe poniewaz Szymus ma bardzo duże zmiany-stopy bardzo płasko- koślawe)
Laczny koszt w funtach to w okolicach 330 funtow .
O ubrania sie nie martwie , bo juz rozmawiam z Tola z Doncaster i wiem , ze naglosni sprawe a jej klienci jak zwykle stana na wysokosci zadania i chlopiec bedzie mial ubranka .
Z poprzednich akcji mamy:
79.31 f – kwota pozostala z akcji zbieramy na Lapotop dla Adriana
34.01 f –kwota pozostala z akci Mala , chora Ania ...
10.00 f –wplata
-----------------------
123.32 f
Zainteresowanym podaje swoj paypal
koneffka1@googlemail.com